razočaral me je
nevem če moja zgodba spada ravno na ta forum pa jo bom vseeno napisala.
Pred dvemi dnevi sem čistoslučajno odkrila da je moj mož preko chetanašel dve frendici s katerima se redno dopisuje.Jaz sem vse meile kolikor jih je pač bilo prebrala in raje nebom pisala kaj vse piše,da se mi kar želodec obrača.Sevedas sem takoj ponorela in ga vprašala kaj zdaj to je in seveda mi je zagotovilda je to čista fora in nič drugega.Tem dopisovalka se seveda predstavlja pod različnim imenom,poslal pa jima je tudi dve svoji sliki.Skratka stvar je zame še toliko bolj boleča saj imava tri majhne otroke(4 mesece in 5 let).Jaz sem čisto obupana saj že dva dni ne spim ne jemin sem vsa živča,kar pa seveda občutijo tudi nič krivi otročki.V jezi sem mu rekla da naj spoka stvari in nas pusti namiru,pa mi odgovori,da ni naredu nobene pizdarije inne gre nikamor,če pa bi že kaj naredu bi pa sam od sebe šel.Rekel mi je še da papir prenese vse in da je pisal iz čiste bedarije.
Skratka pisala sem vam,ker imate mogoče kak nasvet zame in kaj naj še naredim.
Naj povem da mi otroci in mož pomenijo največ,tako kot verjetno vam vsem.Počutim se zelo ponižano,umazano….skratka vse najslabše.
živjo!
Saj ne vem, kaj naj ti napišem, da bo prav. Ob takem pisanju vedno pomislim na to, kako bi jaz reagirala.
Saj ne, da bi ti rada solila pamet, ampak zakaj ti ni povedal, če je tako nedolžna stvar. Se pravi, da je vedel, da ti ne bo všeč. Vso pravico imaš, da si razočarana, vendar se ne počuti krive. Saj vendar nisi odgovorna za njegova dejanja! On je tisti, ki je nezrel in se obnaša neumno in skajno otročje.
Torej, ob priliki mu vrni , da bo izkusil, kako je, če ga partner neprijetno preseneti.
Na tvojem mestu bi se zdrla nad njim, potem pa bi stvar pustila na miru, če bi se končala. Če ne, bi ukrepala naprej.
Lep dan in posveti se raje otrokom.
Tanja
Kot moški ti povem, da je to čisto nenevarno. Malo se je zapletel v chat z dvema neznanima osebama in lahko ti povem, da poznam kar nekaj mojih kolegov, ki so počeli isto in niti slučajno niso mislili varati ali prizadeti bližnje. Začne se kot hec in tako tudi konča.
Bi bilo lepo, če bi se pogovorila “v nulo” kot je napisala Dona**., ker imata “problem” tako ti kot on. Si se vprašala zakaj mu ne zaupaš? je res tak packon? Imaš občutek, da zapostavlja družino? Mogoče pretiravaš in si v svoji glavi že odvrtela film, ki nikoli ne bo posnet?
Moj nasvet je, da poskusiš to svoje odkritje uporabiti kot orodje za izboljšanje odnosa. Veliko ljudi fantazira, išče potrditve, moški se itak počutijo žive, samo če so na “lovu”…. Jaz bi ga vprašala, če kaj pogreša doma, čeprav je dejstvo, da vsak moški doma pogreša tisto, kar mu pač dom ne more dati, to je lov, sveže meso itd. Ker pa nismo samo nagonska, ampak tudi razumska bitja, se pač obvladujemo, kolikor se da. Zato jih veliko najde kompromis v virtualnem lovu.
Problem je v tem, da partner potem užaljeno odreagira, ali napalno, počuti se izdan…, in doseže samo to, da naslednjič svojo igro še bolj izpopolni. Ko sem jaz svojega našla, da to počne, sem mu rekla, da bom tudi jaz pošiljala svoje fotke neznancem, razlagala, kaj se dogaja v mojem zakonu, razlagala, kako me mož ne zna zadovoljiti, in se ponujala… Seveda se je zamislil, samo verjeti mora, da resno misliš.
ma ja, a ti bi povedala svojemu možu, če bi si slučajno iz službe dopisovala z kakšnim kaj vem mogoče bivšo simpatijo…beseda bi nanesla sem in tja, pa na sex in še kaj, ampak to še vedno ne pomeni, da bo kaj iz tega…da boš spala z njim…gre samo za nedolžen čvek…in kaj potem prideš domov in rečeš, veš kaj dragi mož, jaz sem se pa danes pogovarjala z kaj vem Simonom, mimogrede bil mi je všeč pre desetimi leti, in sva govorila …bla bla bla…
Reci mu, da si tudi ti bila danes na četu in da si spoznala en kup folka, ki so da best in , da ti je en tip, še prav zavzeto odgovarjal in da ti je bilo full dobr in da boš sedaj tudi ti bila skoz na četu in, da to pa res ni nič takega..
Me zanim kako bo odreagiral…
jaz sem imela podobne težave z bivšim. On je lahko počel kar je hotel jaz pa nisem smela moškega pozdravit kriza..
malo udari po mizi !
lp
Šele 4 mesece po porodu si in pazi na svoje razpoloženje. Svetujem ti, da se temeljito pogovorita o tem, kakšne so vajine želje, kaj on pogreša, da si preko spleta išče prijateljice. Zakaj ne pride raje k tebi, zakaj se npr. med tem časom raje ne igra z otroki, če že ima čas?
Veliko dela imaš in najbrž tudi sama pogrešaš njega, njegovo bližino.
Po moje je vse to čisto nenevarno. Se je pač naredil mal mačota pred temi dvemi smrklami (bogvedi kdo je sploh na drugi strani) … kot so že drugi povedali – samopotrjevanje. Vsekakor se dejta o tem pogovorit … ampak ne mu težit ali kaj podobnega. Če te to zelo moti mu to pač povej … če si pripravljena to sprejet, se pač dogovorita, da ti bo naslednjič za te hece povedal. Naj ti bo pa jasno, da tega ne počne, ker bi mu pri tebi kaj manjkalo … ampak je (vsaj po moje) samo en način sproščanja.
Pa enak odgovor še tebi kot uni zgoraj: če rabi seks drugje pomeni, da ga pri tebi ne dobi, vsaj ne takega karkšnega rabi! Če rabi ljubezen je ob 3 otrocih odrasel adolescent, ki se rad igra in se verjetno nikoli v mladosti ni izživel. Ker si sama na dnu mu daj v roke ločitvene papirje in naročilnico za terapevta. Naj se sam odloči katere bo podpisal. Vse ostalo je zgubljanje časa, besed in živcev.
Po pravici povedano se meni taka zadeva res ne zdi čisto nedolžna. Začne se res z dopisovanjem in hvaljenjem preko četa, nato pa se nadaljuje v ….. Poznam tak primer prijateljice, ki jo je na koncu mož prevaral. Še danes sta skupaj, res je, vendar mu ona v ničemer več ne zaupa. Svetujem, da se temeljito pogovorita in da tvoj mož s tem preneha, če te ima resnično rad, če ne drugače zaradi tebe same in vajinega odnosa. Očitno sta še mlada, z majhnimi otroki, torej je še vse pred vama in naj zaupanje med vama tudi ostane.
SREČNO.
Če je mislil resno ali ne, boš najlažje zvedela, če pišeš tema dvema in ugotoviš, kaj onidve mislita o tem. Ali si iščeta novega, ker sta v sedanjih zvezah nezadovoljni, ali iščeta samo seks, ali iščeta samo zabavo, kakšni ženski sta to, če sta lahki, obstaja verjetnost, da sta s čim okuženi, če nista, sta resno mislili, nič ni prav.
Vso pravico imaš, da si žalostna in prizadeta, poslušaj sebe in ne tistih, ki zagovarjajo tako početje, ker sami to delajo in bi te radi prepričali, da to ni nič slabega. Vsaka laž oz. zamolčanje je slabo.
veste kaj, jaz pe ne štekam vseh tistih, ki pravite da to bi nič, da naj ne pretirava, da se je samo “malo potrjeval”…ma dejte no-odrasel, zrel moški, poročen in oče treh otrok, MORA znati povedati kaj mu v zakonu/družini/partnerstvu manjka in te zadeve uredit s svojo žensko, ne pa iskat potrditev pri XY osebah na netu, ki so po možnosti v resnici ene 150{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drugačne, kot se predstavljajo. A smo že v tako modernizirani dobi, da osnovne vrednote nič ne pomenijo, a vam to, da je partner prizadet (pa če se nam zdi razlog še tako butast) dol visi? Da o pošiljanju slik ne izgubljam besed…
Jaz sem po porodu imela krizo z možem prav zaradi stvari o kateri pišeš. Kregala sva se, prosila sem ga naj preneha s chati, njemu pa se to ni zdelo nič takega. Stalno je chatal z najno sicer skupno prijateljico za katero pa še danes občutim, da je morda njegova skrita simpatija. Takrat sem bila psihično čisto na dnu, prepir za prepirom. Bog pomagaj iz samega maščevanja sem iskala tipe po netu (res samo za chat), čeprav sem v sebi čutila ponižanje, razočaranje in sem se dobro zavedala da moje chatanje ni enakovredno njegovemu. Pregledovala sem history, v celi zgodbi sem trpela samo jaz, v vsaki besedi sem našla kaj,… Sčasoma sem se naveličala, svoje sem povedala tudi najini prijateljici ( ker z možem nisem prišla nikamor), ki mu ni več pisala. Seveda sem bila ta grozna jaz s svojimi občutji.
Danes gledam na stvar drugače, odreagirala sem preveč čustveno (hormoni?), vem da ni bilo tako kot sem si takrat predstavljala, a sem si vseeno hvaležna da sem preprečila izzivanje usode?!
Danes bi jaz lahko imela kar nekaj cool tipov na chatu (služba in nova poznanstva), pa se zavedam da bi s tem dušila najin odnos (pozoren je na vse moške, ki jih imam v adresarju maila), pa tudi tovrstne stvari me ne pritegnejo. In niti pomislim ne, da bi preverjala, kaj počne na netu. Kot pravim, sem trpela jaz!!!
Če bi prišlo do česa konkretnega-znanstev in kaj več, bi pa z vso odgovornostjo spakirala kovčke in se ne bi niti trenutek več ukvarjala z njim.
To sem se naučila na lastni koži.
Jaz imam o tem drugačno mnenje: zame je tudi to varanje. Počne nekaj, kar ti prikriva in to tebe boli. To mu moraš povedati, on pa naj ti pove, kaj tako hudo pogreša v vajinem odnosu, da išče v virtualnem svetu. In razmisli, koliko ti to pomeni, če te hudo moti, tega nisi dolžna sprejeti. On pa naj pove, ali njemu te bejbe in chatanje tako veliko pomenijo, da se jim tebi na ljubo ne more odpovedati – to ti bo veliko povedalo o vajinem odnosu.
Sicer pa se mi zdi, da se morata predvsem zelo resno pogovoriti o zvezi.
In ne morem si pomagat – pri treh majhnih otrocih (celo dojenček!) viset v virtualnem svetu je milo rečemo otročje.
Drži se!
jaz žal nimam nič sočutja do takega početja. nihče me ne bo prepričal, da je to nenevarno. ni nujno, da misli skočit čez plot, ne rečem, da jih bo kar poseksal, ne briga me, če se dela mačota, sem pa mnenja, da bežanje v chatanje lahko resno ogrozi zvezo, če je čas, ki bi ga sicer namenil tebi in otrokom, sedaj namenjen nekemu natepavanju prazne slame.
tipično, da s tremi malimi otroki moški dobi odgovornosti takih razsežnosti, ki jih seveda ne zmore, da se umakne v neko prazno bleketanje s kakimi mladenkami, ki o otrocih, gospodinjstvu, pranju pokakanih plenic in brisanju bruhanja, niti ne razmišljajo, ti pa imaš čez troje lačnih ust in enega bebca, ki bi tačas, ko ga zapravi na chatu, lahko kaj zlikal. ampak to nekaterim moškim ne pride do tistega lešnika, ki ga imajo v glavi.
lej meni je žal, jaz imam zelo pridnega moža, ki v našem življenju ni samo “pomoč”, pač pa oče, mož, gospodinjec, delavec in prijatelj, sem pa pred njim živela z nekom, ki so mu bile odgovornosti španska vas in chat na dnevnem sporedu. zdaj veš zakaj govorim v pretekliku, ne?
brez zamere, morda ni slab človek, sigurno ni, če si si ga izbrala, ampak kar koža se mi naježi, ko berem to in podoživljam staro zgodbo, k sreči ni bilo otrok.
moj nasvet je ta, da če ne neha takoj s tem, imata resen problem, ki ga morata rešit, na tak ali drug način.