Razočarana nad originalnimi parfumi, slabši od ponaredkov
Naj povem, da imam že celo življenje probleme s parfumi. Enostavno ne morem najti enega samega, ki bi mi bil všeč, pa se trudim že na leta. Na leta. Vse ostalo lahko lahko najdem, a parfuma pa ne.
In tako se je zgodilo, da v Mullerju kupim kakšnega v akciji. Pred približno 1. letom sem kupila enga in dobila zraven še 3. testerje. Parmum iz akcije, je bil tako zanič, da sem ga vrgla v smeti. Znižan je bil 30 €. Tester je bil pa super (Just od Just). Tako zelo mi je dišal (Just od Just), da sem se odločila, da ga bom kupila in sem ga res. O kakšno grozno razočaranje. Tester se ni mogel primerjati s pravim pafrumom. Niti približno ni bil podoben, no porabila sem ga vseeno.
In sedaj sem se spet zaje*ala. Spet sem kupila en pafrum, ki je bil v akaciji in znižan na 30 €, prav parfum, ne toaletna voda in po 2 ali 3 urah sploh ne veš več, da ga imaš na sebi (pa spet nima tistega v sebi, kar bi moral imeti). Skratka spet razmišljam, da bi ga vrgla v smeti, v bistvu ga že šenkujem…. Pa še smrdi. Tudi od te firme sem imela tester (Cloe) in točno vem, kako je zadišal na začetku, tester, da se ve in spet ni primerjave.
Moram pa istočasno povedati, da sem si kupila en parfum, dvojnik, ne original, gor piše alternative in ga lahko dobiš za 6 € – 30 ml. Istega. In ta parfum, ki sem ga kupila tako poceni, če se s tem namažem enkrat, ga pa vonjam še en teden, npr. na puloverju.
RAZUMI to, kdor MORE?
Če parfumi v Mullerju niso ponaredi, potem je kvaliteta tako zanič, da se ga sploh ne splača kupiti.
Dokaz?
Ko hodim po Avstriji pogosto, zelo pogosto zavonjam parfum, vedno ko grem v Avstrijo in se sprašujem, kaj jest to zavonjam. Ko hodim po našem mestu, nikoli nič, nič. Ne zavonjam ničesar. Vem pa, da ženske kupujejo te parfume. Tko da, čist sem razočarana nad originalnimi parfumi in ne kupim nobenega nikoli več. Stran vržen denar, ker je vsak alternativec močnejši, boljši. Pa sej, če bi dišali vsaj tako kot tester… pa ne dišijo, niti priližno ne dišijo tako.
Zato pa testerjev nočejo dajati…
Pa podobno zgodbo sem slišala tudi za barvice za oči. Tester tako kul, da izdelek kupiš, izdelek sam pa totalno razočaranje.
Po drugi strani pa potem berem komentarje, ko razlagajo, kako na cesti prodajajo parfume za 5 € in trdijo, da so original.
Mogoče res le naključje… ampak zakaj bi bil potem tester tako različen od originala?
Tudi cunje, ko sem kupila hlače v New Yorkerju, po 2 tednih so bile scufane, tisti iz Mullerja so pa 1 letnem nošenje, skoraj dnevnem kot nove.
Pa kaj se to dogaja?
Da o hrani in transmačobah ne govorim, ko ti poberejo vso energijo, namesto, da bi ti jo dali.
A moram sadje omenjati? Sej sploh ne vem več, kaj je to zdravo zrelo sadje.
problem z vonji in parfumi je v tem, da jih po par urah možgani enostavno ne zaznavajo več.
ne moreš vohat parfuma v par urah po nanosu. možgani namreč ta signal izklopijo.
sem naparfumirana, pa se ne voham več. pa vem, da drugi moj vonj zaznajo. včasih pridem po par dneh v pisarno, pa ni bilo čistilke, da bi preluftala in zavoham lasten parfum. tak prijeten vonj.
ponaredke boš mogoče vohala kakšno uro dlje, ker so premočni, ampak drugim boš pa dobesedno smrdela po parfumu.
ima pa vsak dober parfum dve noti. prva nota je začetna, ko se izdiši, pride na plan druga, prava nota.
in parfum se kupuje tako, da tester našpricaš, potem pa povohaš roko čez kakšno uro. vsak človek ima tudi malce drugače ph kože, zato isti parfumi na različnih ljudeh popolnoma različno dišijo.
Točno to, ne bi verjela, če ne bi sprobala na lastni koži. Ene pet kolegic nas je šlo na predstavitev enega parfuma. Tam so nas vse našpricali. Pridemo v pisarno in se vohamo čez nekaj ur, kot da ne bi uporabile istega parfuma, na vsaki je dišal malce drugače.
Tudi to z možgani je res. Ampak ženske tega ne verjamejo in potem zlivajo parfum nase, da smrdi povsod naokoli in smo vsi zagiftani, razen uporabnice.
Sama sem dokaj občutljiva na vonje, dobim migreno in bog ne daj, da sedim zraven nekoga, ki je preveč naparfumiran.
No ja, rečite kar hočete, jest tega ne zavonjam.
Sem zavonjala pri testerju… ja, sem ja, tisti prijeten vonj še kasneje. Pri parfumih, ki sem jih kupila pa NE. Samo na testerjih…. boste sedaj rekli, da so testerji taki kot ponaredki, močnejši? Pa govorim o parfumu, ker sem kupila parfum, tudi testerji so bili parfum.
Ne razvije se noben vonj, kot se je pri testerjih. Ta parfum je kot razredčena voda, dobesedno. Ne da se prijemati s testerji in zato tako razočaranje nad parfumi.
In logično se mi zdi, da nočejo dajati testerjev,… ker jih zelo težko dobiš, itak, če je taka razlika med testerjem in pafrumom, ki ga kupiš.
Me ne prepričati, bi pa me, če ne bi imela izkušnje s testerji.
Prodajajo nam zanič ali le zelo nekvalitetno robo…. pa rečite kar hočete.
Jaz sem si marca letos v Mullerju kupila drag parfum, ki sem si ga že dolgo resnično želela … sledilo pa je veliko razočaranje, zgodba podobna tvoji!
Ko sem poiskusila najprej tester je bil vonj božanski in obstojen, ko pa sem kupila original stekleničko parfuma – ni bilo ne duha in ne sluha o tem za kar sem bila pripravljena odšteti resnično visok znesek …
Ne vem kaj naj si mislim?
Ali je parfum ponaredek, ali pa jih v dotični drogeriji nepravilno skladiščijo.
Žalostno, ampak resnično.
Nikomur ni več za zaupati!
Kako prepoznamo original parfum?
– na embalaži mora biti serijska številka
– če si parfum popršite po koži NE smete zaznati močnega, odbijajočega vonja po alkoholu
– če ga imate na sebi ne sme dražiti sluznice
ZLATO PRAVILO :
parfum pustite na koži delovati vsaj 15 minut. Tako boste izkusili trodimenzionalnost dišave, ki vam bo sporočila kvaliteto.
Parfum ne sme ves čas dišati enako, ampak se mora vonj razvijati (od 4 do 6 ur).
Parfum je 2 x večja koncentracija kot toaletna voda.
Ko boste parfum povonjali, mora imeti INTENZIVEN vonj, ki se po 5 minutah
NE SME RAZDIŠATI.
Light Blue recimo ima neko podnoto vonja, ki se meni zazre v mozgane in grlo. Mi drugace lepo disi, a ga ravno zaradi tega ostrega podvonja ne uporabljam. Sem pa kupila ponaredek za 5€ in te ostrine v podtonu vonja ni. Drzi pa manj kot original, ki ga voham recimo se nekaj dni na povstru, ponaredek pa niti ne.
Res je, tisti mali testerji, ki jih kdaj pa kdaj dobiš, dišijo povečini malo drugače, ampak po moji izkušnji veliko veliko slabše, kot parfum kupljen v originalni embalaži. Pred leti sem delala v tej branži in tudi vem razlog. Ne gre za to, da ne bi šlo za isti parfum (ker polni se vse iz iste sarže), ampak parfum se v plastični embalaži obnaša povsem drugače, kot v stekleni, dodatno tesnjenje ni enako kot v original steklenički, pogosto je pa še izpostavljen dnevni svetlobi. Vse to spreminja, kvari, pospešuje kvarjenje ali samo sestavo parfuma, zato že kmalu po nalitju parfuma v fiale, le ta ne diši več, kot naj bi.
Zakaj je torej nekaterim uporabnicam von iz teh fial všečen, parfum kot tak pa ne? Iz zgora našteteih razlogov. Ostale so najbolj agresivne esence, note, pa še te spremenjene. Po mojem vonju skvarjene, vam bolj všečne. To je vse. Pač okusi so različni. Plus, nikoli se parfuma ne kupuje zato, ker je v akciji. parfum stestiraš, večkrat in le 2-3 naenkrat, počakaš, da se razvijejo vse note (zato grem jaz domov in se šele tam po ovohavanju sebe odločim). Ker le zgornje se obdrzijo, tiste uverturne se razblinijo po parih minutah. In kupiš parfum, ki ti je všeč za ziher, ki ti diši, ne zato ker je poceni. Pa nimam nič proti cenenim točenim parfumom, samo trdit, da so enaki ali celo boljši? No, meni niso.
Kje si ga pa pri nas kupila?
[/quote]
Ga nisem. Original sem dobila direktno iz tam.
[/quote]
Za ameriški trg proizvajalci pogosto proizvajajo drugačne izdelke, in to ne le parfume, tudi pijačo, hrano. Pogosto segmentirajo trg še znotraj Amerike. Zato v tem primeru ni šlo za original in ponaredek, temveč zgolj za prilagojeno formulo. Oboje pa je bilo original.
[/quote]
Za ameriški trg proizvajalci pogosto proizvajajo drugačne izdelke, in to ne le parfume, tudi pijačo, hrano. Pogosto segmentirajo trg še znotraj Amerike. Zato v tem primeru ni šlo za original in ponaredek, temveč zgolj za prilagojeno formulo. Oboje pa je bilo original.
[/quote]
Jz kupujem zadnjih 10 let dišave le v Ameriki ( delane za ameriški trg, delane v USA, pa v prostocarinskih na poti tja in nazaj – v Evropi ne več; ker je razlika tudi med parfumi v obstojnosti že precejšnja. Pa če grem v UAE, tudi od tam so dišave OK.
Ker po mojih izkušnjah je razlika, konktretno stestirano na znamkah Marc Jacobs, Narciso Rodrigues, Cloe, Dior, Carolina Herrera, DKNY, …… primerjano tisto kupljeno po Evropi s kupljenim v Ameriki. Delano za ameriški trg dosti bolj obstojno. Porabiš manj, traja dlje časa. Če ne preizkusiš, ne moreš vedeti…..
[/quote]
[/quote]
Tudi v Evropi je tako, kjer Slovenija pade mislim da na 3 ali 4 klaso. In vem da je bil tudi v Sloveniji original. Vonj pa ni bil za primerjat. Na žalost, če bi to vedela prej, ne bi niti kupovala tega v Sloveniji.
Bi vas prosila za vaša cenjena mnenja …
Torej, kupila sem parfumski ekstrat – parfum, ki spada med najmočnejše in najdražje dišave (100 €/ 60 ml) in naj bi se na koži obdržal 6 – 8 ur.
Zgornja nota parfuma naj bi po nekaj minutah izhlapela, srednja nota naj bi se na koži obdržala nekaj ur, spodnja nota pa lahko diši tudi do 24 ur.
Meni vonj DOLOČENEGA parfuma na zapestju izgine v 40 minutah – popolnoma, vsi ostali parfumi, ki jih nanesem na zapestje pa trajajo tudi po več ur.
Mi je jasno, da ima vsaka oseba specifičen vonj, ki je odvisen od lastnosti kože (ph), prehrane in življenjskih navad in zato parfum na vsaki osebi diši malce drugače.
Jasno mi je tudi, da pomembno vlogo pri tem igrata temperatura in vlaga v zraku.
Razumem, da PH kože ‘določa’ kako bo parfum na določeni osebi dišal, ni mi pa jasno kako lahko PH kože določa dolgotrajnost parfuma na koži, ker če bi bilo to res, bi mi vsi parfumi izhlapeli v enakem oz približnem časovnem obdobju.
V Mullerju sem kupila Lacoste Pour femme – v akciji. Šele doma sem opazila, da je angleški. Niti približno takega vonja, kot original. Nekaj čisto tretjega, skorajda brez vonja. Katastrofa!!!! Nikoli več Muller! In še dva sem kupila in odprla. Pri obeh isto!!!! Res sem prišparala!!!! Vse za v smeti!!!!