Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razočarana nad originalnimi parfumi, slabši od ponaredkov

Razočarana nad originalnimi parfumi, slabši od ponaredkov

da bi vsaj kdo znizal moj parfum na 30 eur, lahko samo sanjam.

Preverjeno- testerji ( v stekleničkah) v trgovinah nikoli niso enakih dišav kot parfumi v embalaži….
Če bi bilo tako, bi prodajalka lahko za testerji vzela bilo kateri parfum, ko jim testerja zmanjka, a ne smejo. Včasih so prodajalke imele kakšno možnost priti do testerja, saj so vedele, da so dišave dosti bolj obstojne.

Na zahodu je vse boljse my ass. To se samo vam zdi, ker mislite, da zivite v drugorazredni drzavi.

Sam res drżi, da je za naš trg drugorazredna roba. Od parfumov in drugih stvari naprej. Za primerjavo sem vonjal pri kolegu parfum od Barcelona, katerega si je kupil na dopustu v Španiji. Jaz pa sem ga kupil v DM in sem primerjal z onim parfumom. Że na flaški od njega sem opazil da je tisti del pod šprico bolj ovalen, na mojem parfumu je blo okroglo. Ta iz Španije je res fantastično dišal in tudi bolj obstojen je bil od tega kupljenega v DM.
Drugi test je bil 75ml Joop pour homme- rdeče roza steklenička, katerega sem kupil leta 1998 v takratni parfumeriji Pav v Celju. Fantastičen vonj po cimetu, itd… Pa sem ga imel več kot 12 let. Pa sem ga mel spravljenega pol v škatli v omari, ker sem tudi druge parfume uporabljal.
Pa so mel pol Mullerju te Joop, pa ga kupim 2015, pa sem primerjal z onim prvim. Kakšna razlika med prvim in sedanjim. Ne morš verjet kak so se poslabšal.

Za druge drżave kot so Amerika, Dubaj, Anglija, Nemčija, Dunaj….se razni Chanel, Thiery Mugler, Armani, YS, ne zajebavajo kot za nas balkanski narod.
Jst że leta ne kupujem v naših trgovinah parfumov.
Imam še Issey Miyake, Chanel, Armani Carolina Herrera, itd..ter ostale kupljene do leta 2006-2014. Ker te vonje dobro poznam jih grem včasih mal v Mullerja te iste sprobat na sebi. Se mi zdi, da je vedn slabše.
Steklenički in embalażi mal izgled menjajo, kvaliteta pa slaba in neobstojna.
Nazadnje sem si 2015 kupil v Italiji niche parfum Creed Virgin Island
, za 75ml sem dal 150€. Fantastičen volj, prekaša vse te parfume v Mullerju . Parfumov imam do konc lajfa, ker se našpricam za prilożnosti.

Ponaredki in ceneni parfumi imajo en določen vonj, ki je itak umeten. Kakor ti bo dišal v steklenički, bo dišal tudi na tebi, na tvoji prijateljici in na sosedovi kravi v hlevu. Kvalitetni, originalni parfumi pa ne. Njihov vonj je odvisen od tvojega ph kože, zato bo na vsaki koži dišal malo drugače. Mogoče ti zato diši, ko ga povohaš v trgovini, ko ga naneseš na kožo, pa ne, ker se vonj spremeni. In konec koncev, zakaj ga pa moraš prav nujno imeti? Meni je težko biti poleg človeka, okrog katerega lebdi oblak močnega vonja, pa naj bo cenen vonj, ali najdražji parfum. Človek najlepše diši ko je čist, v sveže opranih cunjah, ki dišijo po pralnem prašku ali mehčalcu.

Odgovor, da testerji lepše in močneje dišijo je, da če bi bili testerji isti kot je potem tisto kar kupimo, ne bi nihče kupil. Ravno s testerjem v steklenički na polici nas ujamejo, domov pa prinesemo nekaj zelo osiromašenega.
Zato jaz nikoli ne kupujem te robe pri nas, ampak po internetu – in to samo testerje v 100 ml flaškah. So božanski, originali, pa še precej ceneje, ker so dostikrat brez škatlice. Kupujem jih v Avstriji, Nemčiji in Angliji. Iz USA so tudi super, samo je carina oz. DDV za plačat, iz EU pa ni nič, samo poštar prinese.

New Report

Close