Razočarana nad sodelavkami
Delam v kolektivu, kjer so pretežno ženske. Ugotavljam, da so zdrahe in podtikanja, uveljavljanje svoje volje nekako stalnica. Ni sodelovanja … Težko mi je, v službi preživim veliko časa, ta negativna klima me mori😔. Dela ni mogoče opraviti dobro, ker se ne da nič znebiti, sodelavke tekmujejo med seboj katera je “bolj” boga, da bi delo porazdelili pa ne, raje jamrajo. Hkrati pa jih je kar nekaj, ki spretno manipulirajo.
Ena razočarana, 24.11.2024 ob 10:20
Delam v kolektivu, kjer so pretežno ženske. Ugotavljam, da so zdrahe in podtikanja, uveljavljanje svoje volje nekako stalnica. Ni sodelovanja … Težko mi je, v službi preživim veliko časa, ta negativna klima me mori😔. Dela ni mogoče opraviti dobro, ker se ne da nič znebiti, sodelavke tekmujejo med seboj katera je “bolj” boga, da bi delo porazdelili pa ne, raje jamrajo. Hkrati pa jih je kar nekaj, ki spretno manipulirajo.
re ena razočarana
Bolje nisi mogla opisati ženski kolektiv, žalostno dejstvo je, da je večina žensk prav takšnih.
V kurniku mora biti petelin. Če ga ni, se kure kljuvajo med sabo in se cufajo za oblast. Velikokrat si izberejo eno kuro, ki jo družno kljuvajo toliko časa, da izgubi skoraj vse perje in pogine. Nato določijo novo žrtev. Nobena noče postati nova žrtev in zato se prilizujejo vodilni kuri in skupaj z njo ustrahujejo šibkejše.
Petelin vse to preprečuje. Jasno jim da vedeti, da je on glavni in on nima potrebe izživljati se nad šibkejšimi. Kure se mu vse po vrsti prilizujejo in upajo, da danes bodo pa one na vrsti za, saj veste kaj.
Epilog? Ni dobro imeti samo ženski kolektiv. Imeti morajo moškega šefa, ali vsaj dominantnega sodelavca.
Delam v šolstvu, kjer so razmere, kakršne so.
Vodstvo nima neke realne moči.
Veliko sodelavk zdravi lastne travme na drugih, v odnosu do sodelavcev, učencev.
Zdi se mi, da jih večina ne sprejema drugače mislečih.
Delajo zato da nekaj delajo, naredijo pa ne nič.
Drža pa je po vetru, učencev ne pripravljajo za življenje, bistvo jim je, da pridejo čim bolj gladko skozi, da se izognejo vsaki odgovornosti.
Banalen primer je vključevanje učencev v PB, starši učencev ne vpišejo, ker tega ne želijo, učenci se temu upirajo. Razrednik se pogovori s starši, ki vztrajajo, da ne. Ko zagusti, te učence na silo vključijo v skupino, kjer ne delajo, ne sodelujejo, motijo ostale, ki želijo delati. Poanta je, da se odnaša rit “problemetičnim učencem”, v škodo tistih, ki želijo delati. Prav “problematični” pa v praksi potrebovali meje, se bi morali strezniti, dokler je še čas. V praksi to izgleda tako, učenec se po sili razmer vpiše, učitelj se dela lepega: “Seveda, treba je pomagati, pred osebo A. Če deset minut isti učitelj osebi B: “Spet so zasrali, tako se ne da delati”. Pred osebo C, ki je naperjena proti ravnatelju, ker mora v šolo v naravi, ker je razrednik, čeprav ne želi (nima majhnih otrok, obveznosti) pa: “Vodstvo, nima prave drže”. In tako se drama nadaljuje do onemoglosti za vsak projekt, prireditev, izobraževanje, pogovorne ure, sestanek, aktiv, strokovno skupino …
Energija je tako slaba. Trudim se, da se ne bi odzivala, ma nekako težko prenašam ta “jamer na jamer”, ni enostavno, ampak s tako držo je vse skupaj še težje.
Ženske so na splošno take. Hladne, preračunljive, spletkarske, ohole. ne razumejo odkritih odnosov, rade imajo intrige in igrice. Zaradi žensk so v zgodovini vojne nastajale. Berite malo zgodovino.
Rešitev je ponavadi v dominantni moški figuri, pa naj bo šef ali sodelavec. Še vedno je večina žensk narejena tako, da se delno umirijo ob dominantnem moškem.
Ženske niso kaj dost plahe, tihe, sramežljive, občutljive. Take se delajo, ko jim to ustreza. Drugače so to pretežno brezobzirna bitja.
Bivša, 24.11.2024 ob 12:19
V kurniku mora biti petelin. Če ga ni, se kure kljuvajo med sabo in se cufajo za oblast. Velikokrat si izberejo eno kuro, ki jo družno kljuvajo toliko časa, da izgubi skoraj vse perje in pogine. Nato določijo novo žrtev. Nobena noče postati nova žrtev in zato se prilizujejo vodilni kuri in skupaj z njo ustrahujejo šibkejše.
Petelin vse to preprečuje. Jasno jim da vedeti, da je on glavni in on nima potrebe izživljati se nad šibkejšimi. Kure se mu vse po vrsti prilizujejo in upajo, da danes bodo pa one na vrsti za, saj veste kaj.
Epilog? Ni dobro imeti samo ženski kolektiv. Imeti morajo moškega šefa, ali vsaj dominantnega sodelavca.
Re Bivša 👏👏👏👏👏🤗
VEČINA žensk pač takšnih je. Kolektiv mora bit mešani, z razliko v tem, da mora bit zaposlenih več moških kot žensk.
Sem moški, ki sem nekaj let delal v ženskem kolektivu, tudi v šolstvu (hvala bogu , ne delam več) To nimaš besed, kako nizko so se sposobne spustiti ženske, da dosežejo svoje. Moški si v 99% povemo v obraz. Ženske , te pa v 99% poskušajo “zajebat”. V tem smo si različni moški in ženske.