Razočaranje
Zdravo, redno berem različne teme na forumu in se včasih v kakšnem problemu najdem tudi sama. Moja težava je da sem resnično razočarana nad svojim življenjem in mislim da sem v življenju naredila precej napak a težave nekako ne znam odpravit. Stara sem 35 let, v življenju nisem dosegla ničesar, ravno zaradi neuspehov na vseh področjih sem postala depresivna, zaprta sem vase. V študentskih letih sem veljala za zelo družabno punco, imela sem majhen krog prijateljic, vendar so se vse nekako poročile in si ustvarile družino in je bilo druženja med nami vedno manj, sedaj tega sploh ni več. Občutek, ki sem ga imela da nikamor ne “pašem”, saj sem samska se je izkazal za dejstvo da je res tako. Povsod samo parčki, družinice. V ljubezni nisem imela nikoli preveč sreče, moški v meni vidijo samo potešitev, nihče s katerim bi si želela kaj več si tega ni želel. V resnih zvezah sem bila že večkrat prevarana in zapuščena zaradi drugih žensk, ravno zaradi tega sem postala tudi sama neuvidevna do drugih žensk, vendar nikoli nisem sama dosegla da bi se kakšen moški odločil zame in končal zvezo z drugo žensko. Po videzu sem precej privlačna, osebnostno sem za druge zelo močna vendar v sebi zelo čustvena in ranljiva. Boli me dejstvo, da si nisem ustvarila ničesar. Živim v najemniškem stanovanju, z nikomer se ne družim, moški me kličejo samo ko si me zaželijo, vendar sem že dolgo nazaj izločila vse, ki si me želijo samo telesno. Mislim, da sem v življenju marsikaj zamudila, sem v najboljših letih ko bi morala blesteti, v resnici sem kot ovenela roža, zelo žalostna in brez volje.
A službo maš ? Če nimaš dobre službe oz tud če jo maš, pejt na faks, pa ne lahek, pejt na najtežji faks k ga spoštuješ in bi ga rada imela, čeprav se ti zdi težko, počasi bo že, vsaj smisel boš dobila. Pa bod previdna kera stopnja, ene so totalno nezaposljive… Ti bo dalo smisel, dosežek in nove socialne kroge. Ogromno se jih na faksih najde.
Pojdi na pilates/fitness etc… Dobi dobro rit, uredi se, moški se limajo na dobro rit, tud če je glava morda manj privlačna.
Vlagaj v telo, prehrano, izobrazbo, kariero… in moški bo prišel USPUT.. Sam se ti bo nalimal, poznam eno k je po vstopu nazaj na faks zacvetela, prej je bila pa taka kot ti.
Službo imam, fakulteto tudi. Gre za razočaranje v socialnem smislu, sodelavci v službi so več ali manj vsi poročeni, imajo družine in več kot kava ne pride v poštev. Družbe pa nimam. Vse kar si želim je to, da bi našla voljo do življenja. Če bi imela ob sebi partnerja, s katerim bi si dajala brezpogojno ljubezen bi zasijala. Žal pa več kot spolno potešitev moški v meni ne vidijo. In ja, nisem več najmlajša pa vendar dobrega videza, ki pa mi ne prinese preveč.
No glede brezpogojne ljubezni ti ne znam svetovat, jaz sem za pogojno, da pač je neko večno spoštovanje in trud, stalno, da so eni pogoji k morajo biti vedno izpolnjeni, če ne razpade vse.
Fino, da maš službo, v smislu da si z nadaljnim izobraževanjem ne bi zabila še dodaten žebelj v krst v smislu zaposljivosti (ene so overqualified po stopnji a sama izobrazba je nevredna), saj ob službi je dosti bol smiselno delati magisterj/doktorat. Kaj če bi razmislila o tem ? Sploh na doktoratu so ljudje bližje tvoji starosti al pa kakšen dodatn magisterij zna bit tud fino, se tud najde dosti ljudi k so okoli 30. Ogromno se jih tako najde, ker že če študirata nekaj podobnega je že takoj nekaj skupnega a veš, pa veš da ni ravno en iz ceste, že dost o njem veš preko tega kaj študira. Potem ne vem kje delaš točno, sam zgleda gre za homogeno oz majhno ekipico ane, nemogoče namreč da bi imeli vsi urejene družine v večji skupini ? So firme, k maš celoten spekter in si lažje najdeš svojo družbo.
Pol maš polno nekih aktivnosti, samo najslabše je biti doma. Bodi YES MAN (2008) za en mesec pa glej kam te pripelje, je nov poizkus, mi smo probali takrat 2008, noro,
Si pa že pol problema rešila, če veš da ga imaš 🙂 35 so zadnji hlapi ja, jst največ uspešnih zgodb poznam preko izobraževalnih/kariernih poti, kje pa drugače, sej eno je z drugim.
Pa si sploh pozorna za moške ? 35 je dosti, sam če si ok videza, je še vedno dosti izbire. Ene so tok zamorjene, da ne vidijo kako jih moški občudujejo, vendar je tako mrka, da niti ne opazi, pa potem ne pristopijo. V galvnem, razširi aktivnosti, preko formalnih/neformalnih izobraževanj, seminarjev, izletov, sindikalnih verjetno nimate 🙂 REACTIVATE, kar na vseh področjih, eni najbol delamo vse na enkrat…
Pa ni hudič, da nikjer ne najdeš, sam mej odprte oči, če vpišeš mag/doktorat, hodiš na sejme, tečaje, ples, fitness, pilates, aeorobiko, gledaš ker tip flirta s tabo, etc.. Nemogoče da neb dobila, sam bod YES WOMAN vsaj dokler ne najdeš. Stvari se znajo hitro spremeniti, ACTION.
Mogoče je pa to vzrok. Žalost. Nejevoljnost. Depresivnost.
Dobra volja, nasmejanost, iskrivost ipd., mislim da je to za moške kot magnet. Ne vem, mislim, da enostavno nobeden preveč rad ne gleda žalostnega obraza (dolgoročno, vsakodnevno), pa naj bo še tako fizično lep, da pa vsak obraz, pa čeprav samo povprečen, naredi nasmeh, sreča, veliko lepšega, veliko bolj privlačnega.
Ne vem, naj moški povejo.
(Sicer si mislim, da boš povedala, da bi bila srečnejša, če bi bila v vezi, vendar to moški ne morejo videti oz. tako sklepati, če nisi srečna tudi sama s sabo.)
Hvala za nasvete in lepe misli 🙂 Ja, se strinjam, več volje bi morala imeti in ravno to potrebujem da bi se kaj premaknilo v mojem življenju na bolje. Stres v službi, nimam komu potarnat, nimam se s kom niti smejat in potem me še v slabo voljo spravi to, da sem moškim zanimiva samo za v posteljo. Zaradi tega sem še toliko bolj depresivna.
ja papina, sodelavčeva sreča je še večja ker se potem s tabo primerjajo, se še boljše zdijo, ko jim priznašda si nesrečna, fuck them, bodi OMG, pa se bodo oni žrli kaj niso bol svobodbni, pa vprašnje če jim je tok lepo, fasada je eno…
Kot drugo, inside info, moški se težko odločimo, nas mora nekaj PAHNIT včasih.. ne razprodajaj se, reč moškemu al MARRIAGE al pa GTFO. Morda pa si kater od teh ljubimcev želi, da bi te oplodil, ker potem “ne bi imel izbire” in bi ostal s tabo.
No sej bistvo je, teorije je malo a veš, zdej pa praksa..YES MAN 2008 poglej.
Ja dejansko drži da pri drugih deluje vse tako odlično v privat življenju, jaz res ne razlagam okrog kako zelo nesrečna sem, vendar na žalost sem in tisti nasmeh ki ga dam nase, ko zapustim stanovanje je tako zlagan. Srečati prijateljice iz mladosti ni ravno prijetno saj se vse hvalijo z otroci, partnerjem, lastnim stanovanjem. Ni prijetno, ne da jim ne privoščim, vendar se zamislim zakaj sem jaz toliko na slabšem pa sem v marsičem bolj prijetna oseba od katere druge, a očitno v življenju nisem spoznala pravih oseb oz. tiste katere sem ljubila, so odšli.
Težko je preko foruma in par vrstic, sklepati o pravih razlogih za tvoje nezadovoljstvo. Moj prvi vtis je, da deluješ precej naivno in čustveno nezrelo, kar pripelje do tega občutka, da si izkoriščana in ničvredna.
To potrjujejo tudi tvoje idealistične in nerealne ideje o neki brezpogojni ljubezni.
Jst bi od ženske k želi brezpogojno ljubezen, sploh če je 35+, bal kot hudič križa. Zame morajo biti skos pogoji izpolnjeni, ona svoje, jst svoje, če se karkol zjebe pomen, da je en v krizi al pa drugega ne spoštuje, ceni etc… Treba se je stalno truditi za partnerje, brezpogojnost pomen, da ga en lohk serje ko pes. To pa delajo sam psi, ironično, psi ljubijo brezpogojno, no verjetno mu muraš vsaj hrano dajat.
Drugače pa, papina, zakaj neb izmed teh k te hodijo obdelovat enega zresirala ? Če jih dobro začaraš s svojim mednožjem, so se te morali že navaditi (oksitocin pa to).. jst sm si včas želel, da bi ena rekla (daj izbrizgaj mi že seme – brend kondoma, dost je blo zajebancije), pa bi jo, bi se potem poročil pa bi bla mirna bosna 😀
Bodi YES (wo)MAN 2008 stil, poglej film, pa gas novi krogi, študijski/karierni/hobi etc… al pa enega od teh serviserjev k te hodijo štemat, lepo omreži kot črna vdova, jbg.
Po tem:
Ker brezpogojna ljubezen ne obstaja, svoje zadovoljstvo pogojuješ z nečim neobstoječim.
Moški te ne spoštujejo, si se kdaj vprašala, zakaj ne ?
Robi, jaz ne postavljam nikakršnih pogojev, ne vem po čem to sklepaš? Zato, ker si želim ljubezen in ne samo zadovoljstvo v postelji? So to zate velike zahteve? Meni se zdijo realne, da si pri teh letih želim mnogo več kot le užitek.
Kaj imajo drugi te naj ne briga, še manj pa veš, kako njihova privatna življenja funkcionirajo, najslabše najpogosteje ravno pri tistih, ki te namerno, ciljano dajejo vedeti s tem prikritim postavljanjem in oznanjevanjem, kako super funkcionirajo v zvezah, ker vedo, da si samska, morda so ti celo nevoščljive, ko imajo dedce, ki so vse kaj drugega kot dobri možje, očetje – nazven že, kakšno pa je dejansko stanje….
Če imaš službo, se ti ni treba prav za nič sekirati, saj zakaj neki bi rabila hišo, če imaš kje živeti, svoj dom?
Iz zvez se moraš oz. bi se morala nekaj naučiti, ti pa nalagaš na skladovnico negativne izkušnje, ki jo vse težjo iz leta v leto vlečeš za sabo. Če venomer naletiš na iste tipe moških, ki te vedno “vržejo na isto finto”, imaš čustveni problem, ki je globlje psihološke narave, najpogosteje vezan z izkušnjami iz otroštva pri doživljanju staršev, matere – in ker si ženska, predvsem svojega očeta, preko katerega bi morala spoznavati zdravo žensko samozavest kasneje v odnosih z moškimi. Če imaš denar, vloži morda v kakšnega dobrega psihoterapevta…
ah ja mogoče smo razumeli, da kot brezpogojno ljubezen pričakuješ tisto pravljično, ne glede na to kaj kako se boš obnašala, delala, zgledala, se trudila… Pa sedaj na ta post zgleda, da misliš, da si želiš zgolj ljubezen brez kakšnih posebnih zahtev al neki… Morda je bila napaka v razumevanju 😀
No anyway, action time.
Matjazko v marsičem se strinjam s teboj. Action zna biti da me je kdo narobe razumel, pa vseeno ima lahko vsak svoje mnenje, ne iščem potrditve da delam vse prav, vem da delam ogromno napak zaradi zapiranja “vrat” saj ne zaupam nikomur več in se zapiram vase. Nekdo mi je očital naivnost, ne bi temu rekla tako, morda v preteklosti, sedaj prav gotovo ne, morda gre bolj za iskanje ljubezni in ker že v začetku vem kaj moški išče mu zaprem vrata in ne želim niti spoznavanja kaj šele telesni stik. Hvala vsem za vaša mnenja, je lažje če ti še kdo pove kako vidi stvari iz svojega vidika.
O glej,glej. A ti si ena od tistih, zaradi katerih jih vse poslušamo? Evo ti, Matjazko, tvoj sanjski primer za obdelavo. Ji ne bi malo pomagal? Ji odstopil del svojega sočutnega doma, skuhal malo ljubezenske juhice?
Avtorica, oprosti, meni se res ne smiliš. Ja, bad ti je, naredila si kar si do sedaj. Kot da ostali nismo delali napak. In kaj zdaj? Naj te božamo, tolažimo in ujčkamo? Boš sedela na tleh in jokala, sama, samcata in tulila v luno. Ja, to je vsekakor ena opcija. Druga je pa, da se vprašaš ali boš deadman walking, ali boš odrasla ženska, kot se spodobi? Zbrcaj se športat, spedenaj se, kot se za tvoj letnik spodobi, če ti manjka izobrazbe se vpiši na faks, če je treba zamenjaj službo in če je treba, še flet. Če si predolgo depresivna pojdi po zdravila, najdi fajn terapevta in si zrihtaj življenje. Daj no daj, ne jamraj ampak naredi kaj. Kok si stara, 5? Oprosti, ampak odgovornost za to, kako boš preživela vsakih naslednjih 24 ur nosiš sama. Ne starci, ne kolegi, ne tipi, ne sosedje, ne prijatelji, ampak kar lepo ti sama. Če to ni nekaj najbolj osvobajajočega ever? Ne vem kako spregledate to komponento.
AnaBanana ne vem sicer kakšno življenje imaš ti, predvidevam da si sama zelo nezadovoljna in srečna samo v primeru, ko popljuvaš druge in s tem sebi doprineseš košček sreče. Menim da si tudi zelo nizko izobražena, razvajenka, kateri starši prinesejo vse k riti. Meni ne, če te moti moj post ga drugič enostavno preskočiš, mislim pa da je problem pri tebi da si prav tako nesrečna, nimaš ničesar in gniješ oznotraj in od zunaj. Moj namen ni nikoli pljuvati po drugih, ne naslajam se nad tujo nesrečo, zate pa žal lahko rečem edino to da si smešna in zelo ljubosumna če se kdo od fantov odloči napisati kaj pod moj post. Ne sekiraj se zame, raje dvigni ti svojo debelo rit in kaj naredi za svojo srečo, razen tega da težiš drugim. Ko boš pol toliko popularna kot sem jaz se oglasi.
A imaš občutek, da si bila popljuvana? Jaz ne.
Toliko pametnega ti je en zelo lepi način povedala. Zakaj netiš prepir.
Kaj je bananca zamenjala nick 🙂 Ljubosumje jo daje, saj berem kakšen negativizem zganja na monu da gre že vsem na jetra. Nič strašnega, kvečjemu smejem se lahko.
Neka panika jo grabi. Panika zaradi izgubljenega desetletja. Približuje se 40-tim in od dalje se živi na drugačen način.
Predvsem negativizem matra to banano, ženske ki so zafrustrirane zaradi slabega videza in slabe podobe na splošno se potem spravijo na druge bejbe. Pa saj to počne po celem monu, taki ni pomoči. Jaz sem želela le kak nasvet, nič drugega. A bi morala že vedet kak odziv je predvsem od ljubosumnih žensk, ki pozornosti od moških nikoli ne dobijo. Tak je žal.
Forum je zaprt za komentiranje.