Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Razpis javnega stanovanjskega sklada- MOL

Razpis javnega stanovanjskega sklada- MOL

Danes je stanovanjski sklad mestne občine Ljubljane objavil razpis za oddajo 300 stanovanj v Ljubljani in na Vrhniki.
Več na

pa Srečno…

lp

Kje dvignem prijavnico ?
Hvala

Vlogo dobite na

Navodila kako izpolniti vlogo pa na :

lp

Pozdravljeni,

v Ljubljani imam že 10 let urejeno začasno prebivališče (že od študentskih let). Tudi zaposlitev imam v Ljubljani. Na Razpisu javnega stanovanjskega sklada- MOL, je med pogoji navedeno, da mora imeti prosilec stalno prebivališče v mestni občini Ljubljana. Ker si le tega ne morem urediti, saj najemodajalci že s težavo dovolijo le začasno prijavo (sorodnikov z stalnim prebivališčem v Ljubljani tudi nimam), me zanima, če obstaja kakšna možnost, pridi do neprofitnega stanovanja. Moje stalno prebivališče je na Štajerskem v eni manjših občin.
Zaradi oderuških najemnin pri zasebnih najemodajalcih, se mi zdi enostavno nemogoče, da bom kdaj uspela zbrati dovolj financ za nakup lastnega stanovanja.
Najlepše hvala za odgovor in lep dan še naprej,

Tina

Žal je pogoj, da imate stalno prebivališče v LJ. Razumem vas in takih je veliko. Poskušajte se prijavit nekje v LJ.
LP

Imam stalno prebivališče v Ljubljani. sem samohranilka, brezposelna, živim v stanovanju, kjer souporabljam kopalnico še s štirimi drugimi stanovanji, soba je brez centralnega ogrevanja, dobivam socialno pomoč. Že na dveh razpisih sem izvisela. V enem sem prilezlla do polovice seznama. V drugem sem celo dol po lestvici padla. Zanima me kako se na JSS sploh odločjo kdo je upravičenec, sploh pa ker krožjo govorice, da stanovanja dobijo tudi dobro preskrbljeni…

Sedaj se je sistem spremenil in te vključijo v A ali pa v B listo glede na tvoje prihodke.

Je pa dobro to, da se sedaj vsakič ko se prijaviš dobi nekaj pik (30) in tudi če ne prideš na seznam, se ti teh 30 pik šteje naslednje,leto, ko se prijaviš, tako lahko samo z udeležbo zbereš 150 pik, kar pa ni malo.

Torej le v boj, tako kot jaz 😉

pozdravljeni,

z druzino se nameravamo prijaviti na razpis MOL, ker pa je moz letos star 36 let, izpademo iz kategorije mlada druzina. Zato nameravamo vloziti pobudo na Ustavno sodisce za oceno ustavnosti Pravilnika o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem (diskriminacija zaradi starosti). Ce ste vi ali pa poznate nekoga drugega v podobni situaciji, se nam lahko pridruzite in gremo skupaj v kolektivno pobudo. lahko me kontaktirate na gsm st. 040 843 441.

lp, jasminka

Upam, da vam bo kmalu uspelo. Pogumno.
Zgodbe so različne a mislim da v zadnjem času ni več tako. Preverjajo !
lp

BRAVO !

Glede “točkovanja”…
Sorodnica je v eni od slovenskih občin delala ravno na oddelku za prostor… in je hodila ocenjevat bivalne razmere prosilcev. Ne gre za ljubljansko občino, ampak kot primer, kdo ni prišel na seznam upravičencev: štiričlanska družina, dva predšolska otroka, je živela v približno 12 kvadratov veliki sobi (bivši samski dom), kjer je bilo vse: kuhinja, spalnica, dnevna soba, tuš (speljan kar iz kuhinjskega korita, bojler je bil obešen nekam pod strop), stranišče je bilo skupno za cel hodnik… Največ točk je dobil nekdo, ki je imel stalni naslov v stavbi, ki je padla vkup, živel pa je v nekem na pol porušenem hlevu brez vode in elektrike.

Pozdravljeni!

Najprej želim vsem skupaj ki boste kandidirali ogromno sreče, predvsem pa veliko potrpljenja z stanovanjskim skladom.
Predvidevam, da sem po 10 letih kandidiranja končno imela srečo in dobila stanovanje na 9.javnem razpisu.
Logično skočila sem do neba in nazaj…ampak hitro pristala tudi na trdih tleh, ker je do prevzema stanovanja trajalo natanko 1 leto in pol id objave rezultatov!!!!
Potem pa med vrsticami zveš kako se do teh stanovanj pride, pa te še vse mine.
V glavnem točke na razpisu so objavljene, tako da si lahko sami približno lahko izračunate kje ste.
Kdorkoli potrebuje kakšno informacijo glede razpisa, mu bom z veseljem pomagala, verjemite da sem v 1 letu in pol obrnila vse zakone, vse točkovalne zapisnike in še marsikaj.
Definitivno pa je to diskriminacija glede starosti družine, razpis bi morali prilagoditi tako da bi dobile točke mlade družine in tudi tisti, ki po njihovem ne spadajo več v to kategorijo. Sicer pa glede na standard v Sloveniji jih je vse več takšnih , ki se bolj pozno odločajo za otroka, zdaj naj jih pa še sistem zato kaznuje?!?!??!
VELIKO SREČE VSEM KI KANDIDIRATE NA 11.RAZPISU!!!!

a.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close