Razpis sklada
Pozdravljeni,
Jaz pa imam eno vprašanje v zvezi z razpisom sklada za prodajo stanovanj: v njem sem zasledila, da so prednostne kategorije mlade družine in pari. Ali nimajo tu prednost pri nakupu stanovanja ljudje, ki so varčevali v NSVS? Kakor jaz razumem te pogoje, to pomeni, da če za eno stanovanje kandidirata dva, samski in nekdo, ki ima družino, dobi stanovanje tisti z družino, pa tudi če v shemi ni varčeval, ne glede na to, da je tisti, ki je samski, v shemi varčeval.
To se mi zdi do tistih, ki so varčevali v NSVS zelo nepravično. Še posebej do samskih: saj so pošteno “nategnjeni”: o kakšnih ugodnih kreditih ni ne duha ne sluha, stanovanja pa preko razpisa tudi ne morejo dobiti. Pa še nekaj: ali se kot družina tretirajo samo pari z otroki ali tudi enostarševske družine?
Lep pozdrav,
Nik@
Zivjo!
Tudi jaz se strinjam s tem, kar si napisala. Po vsej verjetnosti bom prekinila varcevanje, ker res nima smisla, ker je cisto vse drugace, kot so nam govorili, ko smo se vkljucevali v stanovanjsko shemo.
Lp
Trenutno je v osrednji Sloveniji cena tržnih stanovanj po kvadratnem metru tako draga, da si mlade družine ne morejo privoščiti primernega stanovanja, to pomeni, da niti 50m2 stanovanjske površine ne. Predvsem mislim na stanovanja stara 20 in več let, ki so absurdno draga. Pri starih stanovanjih pa imajo mladi pari prednost, saj lahko kupijo enosobno stanovanje in ga kasneje zamenjajo za večje. Mlade družine pa si z enosobnim stanovanjem ne morejo na dolgi rok kaj dosti pomagati, zato je čisto pravično od sklada, da so na prednostni listi mlade družine.
Tudi jaz sem novopečeni očka.
Pravično bi bilo, če bi nas sklad obvestil o tem pred sklenitvijo pogodbe o varčevanju. Jaz sem sklenila pogodbo s stanovanjskim skladom o varčevanju za dobo 5 let prav zaradi takratne ugodne ponudbe kredita ter prednosti pri nakupu skladovih stanovanj. Če bi vedela, da s statusom, katerega imam (naša država moje veze ne priznava – ne morem uvelavljati niti prednosti mladega para, pa čeprav sem v resni zvezi že šest let) ne bom imela prav nobene prednosti, se sigurno ne bi odločila za to varianto. Svoj denar bi veliko bolje naložila drugje. Samo za to se gre! Ob podpisu pogodbe, so bili pogoji drugačni.
Ne razumite me narobe! Prepričana sem, da bi morala država veliko bolje poskrbeti za mlade družine, vendar gre pri tej stvari za nekaj drugega.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.