Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razpolaganje z denarjem

Razpolaganje z denarjem

Tisti, ki ste bolj financno pismeni, eno vprasanje. Koliko je najvisja vsota, ki bi jo se drzali na kontu? Recimo 3-6 mesecnih plac? In ostalo?

Za firmo ali osebno?

Joj, kake bedarije sprašuješ!!

Ne vem, zakaj bi kar ko se nekaj denarja nabere, to tudi zapravila.

Lani sva investirala za 2,5 let skupnih  plač, sva imela kar na TRR, ker so tudi vezave imele bolj uboge obresti.

Odvisno od vašega odnosa do tveganjem. Splošno pravilo je 3-6 mesecev vse stroškov, brez da imate katerikoli prihodek.

Jaz osebno sem bolj ziheraške sorte in ima na varčevalnem računu z višjo obrestno mero za 12-18 mesecev denarja.

Drugače, je dobra rešitev tudi kupovati 3-6 mesečne zakladne menice.

Odgovor na objavo uporabnika
Peter pan, 05.05.2025 ob 21:56

Odvisno od vašega odnosa do tveganjem. Splošno pravilo je 3-6 mesecev vse stroškov, brez da imate katerikoli prihodek.

Jaz osebno sem bolj ziheraške sorte in ima na varčevalnem računu z višjo obrestno mero za 12-18 mesecev denarja.

Drugače, je dobra rešitev tudi kupovati 3-6 mesečne zakladne menice.

Se pravi imas enostavno na banki?  Sprasujem, ker je vedno vec vdorov v bancne racune in kraj, da pac nimas vse na istem kupu.

Državne obveznice, prve, so bile precej visoke obrestne mere. Ročnost pa tudi ni bila prevelika. V 3 leži tud država ne more kar na Kant priti. Pol pa vidiš, kakšno je stanje.

Odgovor na objavo uporabnika
Lol268, 05.05.2025 ob 22:01

Se pravi imas enostavno na banki?  Sprasujem, ker je vedno vec vdorov v bancne racune in kraj, da pac nimas vse na istem kupu.

V tujih bankah je malo drugače kot v SLO. Navadno imate na enem računu ločeno(vsaj ima svoj IBAN) tekoči in varčevalni račun. Slednji ima navadno 1%-2% obrestno mero, tekoči pa blizu 0%.

V bančni račun vam definitivno ne more nihče kar “ulomiti'”. Primeri, ko si sami namestite zlonamerni SW niso ista stvar. V tem primeru malopridnežem praktično date ključe….

Če bi radi bili bolj zaščiteni si odprite broker in investirate v MM ETF, ki samo vlaga bančne menice. V tem primeru bi imeli sedaj 1-2% donos pred davki

Če nimate vsaj 30k, se jaz osebno ne-bi preveč obremenjeval in preprosto imel denar na banki

Na TRR samo za mesečne stroške, vse ostalo se investira na tak ali drugačen način.

Naložba v zlato je najboljša. Zlato je vedno vredno, pa naj si bo vojna, hiperinflacija, gospodarska kriza, propad borz itd. Če imaš zlato boš preživel v vseh situacijah.

New Report

Close