Razpolaganje z denarjem
Peter pan, 05.05.2025 ob 21:56
Odvisno od vašega odnosa do tveganjem. Splošno pravilo je 3-6 mesecev vse stroškov, brez da imate katerikoli prihodek.
Jaz osebno sem bolj ziheraške sorte in ima na varčevalnem računu z višjo obrestno mero za 12-18 mesecev denarja.
Drugače, je dobra rešitev tudi kupovati 3-6 mesečne zakladne menice.
Se pravi imas enostavno na banki? Sprasujem, ker je vedno vec vdorov v bancne racune in kraj, da pac nimas vse na istem kupu.
Lol268, 05.05.2025 ob 22:01
Se pravi imas enostavno na banki? Sprasujem, ker je vedno vec vdorov v bancne racune in kraj, da pac nimas vse na istem kupu.
V tujih bankah je malo drugače kot v SLO. Navadno imate na enem računu ločeno(vsaj ima svoj IBAN) tekoči in varčevalni račun. Slednji ima navadno 1%-2% obrestno mero, tekoči pa blizu 0%.
V bančni račun vam definitivno ne more nihče kar “ulomiti'”. Primeri, ko si sami namestite zlonamerni SW niso ista stvar. V tem primeru malopridnežem praktično date ključe….
Če bi radi bili bolj zaščiteni si odprite broker in investirate v MM ETF, ki samo vlaga bančne menice. V tem primeru bi imeli sedaj 1-2% donos pred davki
Če nimate vsaj 30k, se jaz osebno ne-bi preveč obremenjeval in preprosto imel denar na banki