Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Razporeditev delovnega časa

Razporeditev delovnega časa

Prosim za pomoč! Sem mama ki koristi skrajšani delovni čas 20 ur tedensko zaradi starševskega varstva!
Ali lahko delam 4 krat 5 ur ali 3 krat 4 ure in 1 dan 8 ur, če mi je tako ugodneje zaradi varstva! V službi trdijo,.da ne smem delati več kot 4 ure na dan! V aneksu nimam navedene dnevne omejitve, le tedensko obveznost 20 ur…

Če bi se tako dogovorili, ne bi bilo problema, ampak prisiliti pa ne moreš podjetje, da bi ti omogočili recimo 2 krat 10 ur. Če zahtevajo 5 krat 4 ure, boš pač morala tako delati.

Šef mi je odobril 3 krat po 4 in 1 krat 8
Vendar administratorke so rekle da se po zakonu ne da tako! Zanima me če po zakonu lahko tako, ker ni problem dogovor ampak nepoznavanje zakonov oseb ki bi to morale vedeti…

Po zakonu se da tako, ker se gleda mesečni delovni čas. Zakon celo določa, da mora delodajalec delovni čas razporediti tako, da je olajšano družinsko življenje (oz. nekaj v tem smislu, ne dobesedno tako)

Načeloma vsi razumemo, da če si zaprosila za skrajšanost delovnika, ker je otrok potreba, se pač služba ne bo tebi prilagajala in boš ob tem pisala vsak dan svoj urnik, kako se bo tvoj otrok obnašal in te obračal ali ti bo mož sporočal, kako ti sedaj službi sporočaj, kako bi celo na teden hahahahahha, delala.

Vlogo si oddala verjetno za dnevno prisotnost delovnika in ne tedenskega ali celo mesečnega hahahahhaha.

Če imaš po pravni podlagi, da delaš 20 ur, se ti tudi služba lahko prilagodi, da imaš kakšen dan podaljšan ali skrajšan, ni pa to stalna praksa no. Pa kaj bi rade novodobne mamice? Še priznanje zaslug? In potem naj se cel delovni proces prilagaja tebi, ker nimaš itak nič za delati, pa je vseeno, če tako sporočaš, da je vseeno, če te pogrešamo in nisi sploh zaposlena? Ker bi se moral urnik delokroga tebi prilagajati ob nekaj ljudeh. Pa čeprav si sama, še toliko slabše.

Otroke učite odgovornosti, tu pa včasih novodobnice pogorite na celi črti.

Kako se pa zmeniš nato, ko te nadomestijo, ko imaš kurjas urnik? A jim potem vzameš še glavni dopust, kot ste navajene krasiti izjave, ker imate pač otroke, kot da je to novost in včasih nerazrešljiva težava?

Delaj in se znajdi, da bo za vse prav. Če v službi ne moreš, pojdi stran ali te naj doma živijo z decom vred. Žal. Ali bodi jasna.

Samo toliko da ti povem, če delaš manj kot 4 ure na dan ti za tisti dan NE PRIPADA malica (plačana) in odmor za malico….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close