Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Razredni izpiti namesto srednje šole

Razredni izpiti namesto srednje šole

Moja hčera je v drugem letniku gimnazije in pravi, da ne bo mogla tako še dve leti (sploh če se bo korona še vlekla v naslednja letnika). Pravi, da bi lahko tretji in četrti letnik opravila z razrednimi izpiti. Jaz ne vem nič o tem in ne poznam nobenega, ki bi šel to opravljati. Baje je nekaj za plačat, sicer verjamem da je dovolj sposobna, da jih bo naredila (ima petke in štirke v glavnem). Mogoče je to malo drugače kot si ona predstavlja, jaz pa res nisem informirana… Ali kdo ve ali pozna koga, ki je to delal?

Lp

Jaz sem tako delala četrti letnik, ker v tretjem letniku nisem naredila popravca, nisem pa hotela ponavljat.

V šoli sem se celo dogovorila, da sem lahko bila prisotna pri pouku, z nekaterimi profesorji celo, da sem lahko pisala kontrolke skupaj z ostalimi in na osnovi tistih ocen nisem pisala izpita, ampak sem imela samo kratek zagovor. Pri nekaterih pa je bil potreben izpit.

5 nas je bilo takih, 4 zaključitve srednje šole istočasno, kot pa so ostali delali prvi rok popravcev.

Sem še generacija usmerjenega izobraževanja, tako da niti mature potem nismo delali.

Poznam podoben primer, sicer je že nekaj let od tega.

Isto, punca ni naredila popravca (3. letnik) in ni hotela ponavljat.

Potem je delala ta predmet + cel 4. letnik po izpitih in končala s šolo mislim, da marca. Medtem, ko so njeni sošolci lepo hodili v šolo do junija. Tudi tu še ni bilo mature.

Naj se hči pozanima v šoli, predvsem kako je potem z maturo.

Tak način je za marsikoga lažji, ker se na enkrat fokusiraš samo na en predmet, se ga naučiš, greš na izpit in se posvetiš novemu predmetu.

 

New Report

Close