Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razredni sovražnik

Razredni sovražnik

Pejte gledat film Razredni sovražnik. Zelo močna zgodba o šolah, starših in naših otrocih, o tem kako doživljajo svet, kako vplivamo na njih, kako smo vsi skupaj zabluzili pri njihovi vzgoji … Če nimate časa za svoje otroke, jih vsaj peljite v kino in se potem pogovorite o filmu. Marsikaj lahko slišite.

Sem ga gledala. Dober film.

Baje pa je posnet po resničnem dogodku.
A je tu gor kakšen Novomeščan, ki je okoli leta 2000+ hodil na gimnazijo Novo mesto? Kako vi vidite ta film?

Odličen film, odličen Igor Samobor in vsa zasedba z Rokom Bičkom na čelu.
Priporočam vsem staršem.

v javnem sektorju imajo preveč časa in previsoke plače

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Gimnazijci si ga bodo ogledali kmalu.

Zgodba je res po resničnem dogodku. Ne poznam ga natanko, v tistih časih nisem bila doma … sem prej hodila na gimnazijo.
Sicer je punca iz Mirne Peči, ne Novega mesta. Ustrelila pa se je na železniški postaji. Naj ne bi kazala nobenih znakov. Takrat se mi zdi, da ni bilo nobenega novega profesorja, kot je v zgodbi, ko vsi sošolci zgrnejo krivdo na profesorja, je pa res, da so se potem dijaki upirali proti šoli oz. šolskemu sistemu. Se mi zdi, da bi bil lahko tudi eden od povodov ravno ta sošolec v stilu Jan Zupančič (ne spomnim se imena v filmu, Tadej mogoče?), ki naj bi načel debato o neenakopravnosti oz. nekaj podobnega, ker je bila ‘od dol’. Sicer pa seveda ni bito samo to, verjetno še kaj s starši (staršem takrat ni bilo jasno), mogoče nesprejetost v družbi, v filmu se je lepo videlo, kako je nihče ne sliši (kot, da ne bi nič rekla) … Je pa imela fanta, s katerim se je poslovila večer pred samomorom (značilno za samomorilce).

Biček pa ni bil njen sošolec, se mi zdi, da je malo mlajši, torej le opazovalec takrat, ne udeleženec.

Toliko, več pa ne vem.

New Report

Close