razširjene pore
Stara sem 35 let in zadnja leta opažam razširjene pore na nosu, ki se počasi širijo proti licem. Imam mešano kožo, ki jo težko negujem. Kar ustreza licem, ne ustreza T predelu in obratno. To bi še nekako prenesla, pore, ki so čedalje večje in polne predvsem na nosu, pa so res grde. Poskusila sem Avonovo masko za ožanje por, pa je učinek kratkotrajen oz. sem imela občutek, kot da bi maska nekako zapacala pore. Prosim za nasvet in hvala.
Lep pozdrav!
Najprej vam svetujem, da obiščete kozmetični salon. Mislim, da bi bilo dobro, da vam kozmetičarke najprej dobro očistijo pore. Pore namreč nastajajo zaradi prekomernega delovanja žlez lojnic. Upam, da pore ne čistite sama, s stiskanjem, kajti s tem si boste “zapacala” pore.
Sama sem za ožanje por uporabljala Phythomerov proizvod, ki je namenjen čiščenju in ožanju por. Meni osebno je pomagal. Phythomer je narejen na morski osnovi, predvsem na morskih algah.
Negovanje mešane kože, je po mojem mišlenju najtežje, kajti pogosto se srečujemo z problemom, da proizvodi za mešano kožo ne ustrezajo vsem predelom na obrazu, predvsem pogosto suhim licam. Žal vam drugače ne morem svetovati kot tako, da uporabite različne proizvode in sicer, na licih vlažilno kremo, na t-predelu pa proizvode za mešan tip kože.
Lp Nada