Razšla sva se na grd način
moski ima lahko prijateljice iz preteklosti tole kar ti opisujes so navadne fukfehtarice. in ja varas ce ne fizicno pa custveno kaj se imas za menit osebne reci verjetno tudi o lastni zeni s popolnimi neznankami. in to celo na portalu za samske. ves kaj prav je naredila ce ti vse te krote pomenjo vec ko lastna druzina potem nimas tam kaj iskati
imej svoje odnoske pozornosti zensko kot je tvoja ki jenocitno normalna pa pusti na miru da spozna kakega ki jo bo vreden. mislim debil da das na kocko svoje otroke za ene krave iz interneta.
Kaj nosi vse ta svet.ona je ljubosumna in posesivna???? A si sploh prebral kaj piše??? Če si si prebral si Še en tak bolnik. Pa on z družino, nima kaj iskat na nekih portalih za samske,in druga ženske iskat,in se z njimi dobivat,na kavicah???? Za otroke se pa ne brigat- in od daleč jih naj gleda??? Bolan si do konca- pa to ste ene pizde,ne moški.
Jože621, 25.07.2021 ob 07:28
S partnerko sva zelo grdo končala najino razmerje. Skupaj sva bila skoraj 16 let in imava dva otroka.
Priznam, da sem bil kar nekajkrat v teh letih nepošten (za njo) saj sem se dopisoval z drugimi ženskami iz portala. Tudi na pijači sem se dobival. Nisem pa varal. Partnerka je vse to izvedela že pred leti a je to prenesla in sva nekako krmarila do letošnje pomladi, ko je ponovno počilo ponovno zaradi njene ljubosumnosti. Imam prijateljice iz chata s katerimi se veliko pogovarjam in mi ti pogovori veliko pomenijo. Nisem pa je prevaral navajam ponovno. Zahtevala je celo, da za vedno prekinem s temi ženskami.
Glede tega je moja partnerka bila zelo občutljiva, zato sva se grdo sporekla in od takrat ne govoriva več, saj je odšla z otrokoma v svoje stanovanje. Padlo je nekaj grdih besed z njene strani jaz sem molčal. Označila me je za kurbirja. Zelo sem ji zameril in pojasnil, da so to moje prijateljice in da ne vara zato nisem kurbir.
Ona tega ni razumela, saj tudi sama ni imela prav nobenega prijatelja. Večkrat sem ji tudi očital, da bi morala imeti kakega moškega prijatelja, da bi se z njim pogovorila in bi potem razumela mene.
Otrok in tudi nje nisem videl že nekaj mesecev tako da ne vem kako se jim godi.Niti ne pokliče, ne pošlje sporočila. Nič.
Priznam, da sem sam bolj zaprti tip in nimam poguma, da bi jo kontaktiral. Kako začeti in navezati stik z njo me zanima, saj sem čustveno uničen.
Vem da mi je zamerila. V bistvu jo imam še vedno rad. Kako bo naprej ne vem. Kako bomo uredili to naše življenje.
Da ne bo pomote nimam nove ženske. Imam pa ženske prijateljice iz chata ( ona. On) ki so ločene in se z njimi pogovarjam o teh rečeh. Vse so izkušene in pravijo da moram to zgodbo zaključiti in se morava pogovoriti s partnerko. Te prijateljice so bile že na raznih zakonskih terapijah in vejo kako se stvari streže. Dobim zelo koristne nasvete z njihove strani.
Tu nastopi moja težava kako pristopiti. Bojim se, ker vem, da me bo bivša partnerka ponovno obtožila in rekla, da sem kurbir in se bova sporekla zato ne bomo nič rešili.
Moja slaba stran je tudi trma, sem zelo trmaste sorte se hitro ujezim in težko kaj oprostim.
V bistvu vse te težave tlačim v sebe, poskušam, da ne bi o tem razmišljal a da bi se lotil reševat zadeve nimam poguma. Naložil sem si ogromno zadolžitev, dela ki me zaposli za celi dan da le ne razmišljam o tem, ker ne vidim izhoda. Najbolje se počutim v domači delavnici kjer neumorno kaj popravljam in da pozabim na težave. Zavedam se, da to ni prav.
Najhuje pa je zvečer, ko se uležem pridejo te misli na dan in me utesnjujejo. Vsak trenutek čakam, da me pokliče, da bi se normalno pogovorila a mineva že tretji mesec odkar je tako.
Kako rešiti situacijo, če sam nimam poguma? Nimam moči, da bi jo poklical.
N. N.
Predlagam. Stran od mo na, zapri vse profile, ne nasedaj nobenemu, vsak čaka na svojo korist od terapevtov naprej. Očitno ni šlo, zgodbo zaključi in se s pametuj, nasveti drugih so navadno subjektivni. Lahko pa greš v pobot in se ponovno zakacis v isto zgodovino , oprostila ne bo , ker ne razume osnov, oba sta nezrela. Internetne povezave so naredile prijateljske vezi , hm, tipi kratko vlečete, ni pomembno kje. Nasedate, ker niste moški.
Dragi moj, še nam bi metal pesek v oči? Na portalih za spoznavanje si spoznal te ženske, hodil z njimi na pijače … zakaj? Da bi rekel ne, če bi katera hotela kaj več?! Ali nas hočeš prepričati, da si rabil ramo za jokanje kako grozno ženo imaš?! Daj no daj, nobena normalna oseba ne bo trpela, da partner na portalu za spoznavanje spoznava ženske, se z njimi pogovarja in z njimi hodi na pijače (kljub temu, da je vezan in ima otroke). Vidim, da je že nekaj časa minilo od objave, upam, da te je načevljala. Ob takšnih kot si ti človek pristane na psihiatriji.
Ona si zeli tvoje pozornosti. Hoce cutiti da je tista ki ji lahko poves vse. Vem da ne mores ampak iskati prijateljice na dolocenih straneh je res izdaja. Tanka je linj med virtualno in telesno prevaro. Mal si se navleku da jamras tem zenskam in se jim smilis. S tem ko te one hvalijo in bededno bozajo pa dobivas obcutek da si veliko boljsi kot si v resnici.
Zdaj pa tu jokas da nimas poguma jo poklicat. Joj in spet beres kolk je ona neprilagojena ker ne razume. Pa ni res. Vse je kristalno jasno.
Najprej razmisli a je vredno zaradi virtuale vse pustit? In sebe preglej. Kaj sploh hoces? Kaj ti najvec pomeni? Najdj si kaksnega prijatelja da pojamrata skupaj ob pivu. In ce hoces svojo druzino se zanjo potrudi. Klici pisi ce ves kje stanuje jo pocakaj prinesi kak cvet pojdita na kavo. Ona caka kako se bos odlocil. Malo pogoltni ponos sqm si zaribal in sam bos moral resit. Tiste zenske pa s katerimi dolgo v noc klepetas verjemi besede vse prenesejo. Velik boljs bi bilo da bi sel z zeno v posteljo tako bi jo se imel.
Ponosen bos pa lahko ko bos videl kako lepo vam je skupaj
Jože621, če ne bi napisal, da imata 2 otroka ,bi mislila, da je to temo odprl moj partner.
Tudi jaz sem za svojega odkrila pred 2 letoma, da si piše z nekimi ženskami na portalu za spoznavanje.
Znorela sem!!
Potem me je gledal kot neko tele in se delal nedolžnega, pa še jokal kot mali otrok . Potem mi je rekel celo, da se preveč ljubosumna in da z njimi ni nič počel takega.
Imela sma potem tihi mesec. Samo sem nekaj časa kimala in odkimavala ter nič prav govorila z njim.
tja, 27.07.2022 ob 15:08
Ja, moj lolek si je pisal z svojo bivšo na družabnem omrežju 1 leto in je en dan pustil vsa sporočila na računalniku odprta. Sem vse lepo prebrala in ni bilo lih lepo, kaj sem vse prebrala.
Sem ga prebutala, potem še pa poklicala njegovo bivšo in jo nadrla.
hahahahha a trolica nisa odšla od njega?
eno leto? babja pamet, veš kaj je vse z njo počel v tem letu….
jaz bi odšla.
fantazija, 25.07.2021 ob 09:27
Dragi avtor imam podobno zgodbo.
Vem kako je to rad bi imel ob sebi ljubljeno osebo ,ki ti bo to tudi vračala.
Ko pa misliš da si jo že našel ti pa enostavno ponikne in ni več odziva.
Ma žalostno življenje vedno sam na okoli.
Smo ze trije z popolnoma enako zgodbo.
Pri meni isto.
- Samo bejzi prec od bivsa pa bos uzival in nobenemu ne bos nic dolzan.
Tezka izdaja, 25.07.2021 ob 08:10
Šnelca_783, 25.07.2021 ob 07:54
Ce je to kar pises vse res. Potem ima ona vecje tezave kot ti.
Normalno je da imas prijatelje in prijateljice, da si z njimi v kontaktu in v zivo se s kom dobis, pogovoris o kaki temi. In da prijateljstvo gojis.
Ne bi si zelela bit na tvojem mestu, se manj na njenem.
Oprosti, njeno ni zdravo in je prevec posesivno.
Tak odnos bi mene dusil. in ce bi se npr oblasala kot ona bi partnerja/ moza zadusila s tem vedenjem.
Ni custveno, ne socialno zrela, pase pa neko ljubosumnost in isce neko pozornost, ki ji v otrostvu ni bilo dano.
Nisi kriv. Glej, na otroka in vzgojo od dalec, stike.
Zaradi njenega posesivnega obnasanja ze postajas nesamozavesten in zmeden, okupiran s tem in z obcutki krivde ki ti jih je naprtila.
… moje mnenje.
Hmmm … jaz pa ne bi mogla mimo tega, da si moj partner dopisuje z drugimi zenskami.
To vsekakor boli in gre za neke vrste izdajo.
Razumem partnerico.
Dala ti je priloznost, da s tem prenehas, pa si nadaljeval, ceprav je prosila, da nehas. Oprosti, to je izdaja, sploh, ce ves da si s tem nekoga prizadel.
Povratek nazaj? Probajta. Samo ti bos moral narediti prvi korak. In tudi partnerka ne bo cez noc pozabila, to je dolgotrajen proces. Povrnitev zaupanja je tezko delo.
Slučajno sem netel na moj zapis. Ste me kar obsodili. Hudo travmatično trpljenje je za mano. Po enem letu je moje psihično zdravje na tleh. Strokovne pomoči si nisem poiskal. Obžalujem pa, da sem se prepustil internetu in neznanim obrazom na spletu. In to me je stalo moje družine. Z ženo ne govoriva več. Obvešča me samo glede situacije otrok v šoli. Nazadnje sem bil v stiku z njimi, ko je bilo konec šolskega leta in bom kmalu spet v avgustu, ko so še počitnice. Finančno jih podpiram.
Sem pa spoznal, da ti portali (me je drago stalo, da sem si plačal še članarino takrat) res zasvojijo, ko te neka lepa oseba ženskega spola tako premami, da opisat ne znam. Sem bil pač naiven in nevešč. Res je bilo pribežališče, kjer sem zaupal tistim osebam na drugi strani svoje težave, so mi poklonile ramo, da se izpovem in izjočem. Samo nič resnega, samo igra z njihove strani. Ko sem jih ponovno kontaktiral, določene že niso več obstajale pod tistim imenom. Za določenimi se je izgubila sled. Zavedam se šele tedaj tega, da je to en velik nateg.
Stalo me je pa družine. Sedaj sem sam, nezmožen ponovnega partnerstva. Se trudim biti dober oče a mi tudi tu pojenjajo moči. Ko otroka odhajata od mene se sesujem in jočem.
Bolečina, rana v prsih je pa neznosna. Škoda besed glede žene. Sem enkrat poskušal se z njo pogovorit, pa je bila videti jezna do mene pa sem otrpnil in prenehal.
Vem, da je bitka z njo izgubljena za vedno, kljub temu, da je fizično nisem varal.
Občasno še kdaj pogledam na portal. Sama žalost. Ženske neresne, igrajo. Vse bi imele princa, lepotca z debelo denarnico.
Prepozno sem to spoznal, te pasti interneta.
To niso prijateljice. Groza poslušaš nasvete ločenih žensk ki so po obisku tarapevta sedaj one tarapevtke. Potem pa pejt na operacijo k človeku ki ni zdravnik ampak je bil sam operiran pa sedaj ve kako se to dela. To kar si ti delal je čustveno varanje in manipulacija. Prijateljico ne spoznaš na Ona On. In s prijateljico gre lahko tudi tvoja žens na kavo. Vprašaj se kako to da si imel ti čas za te pogovore, ob otroku, ženj jn delavnici. No odgovor je varanje. Tvoja uboga žena ki ni imala od tebe nič ker zanjo ni bilo časa ti je dala še eno šanso. Ti pa nož v hrbet. Pusti jo pri miru da si najde partnerja, ki jo bo imel rad in se z njo pogovarjal. Ti pa poišči terapevta ker imaš že osnovne pojme pomešane, da ti bo lažje v življenju in tvojemu otroku.
Jože621, 28.07.2022 ob 07:18
Slučajno sem netel na moj zapis. Ste me kar obsodili. Hudo travmatično trpljenje je za mano. Po enem letu je moje psihično zdravje na tleh. Strokovne pomoči si nisem poiskal. Obžalujem pa, da sem se prepustil internetu in neznanim obrazom na spletu. In to me je stalo moje družine. Z ženo ne govoriva več. Obvešča me samo glede situacije otrok v šoli. Nazadnje sem bil v stiku z njimi, ko je bilo konec šolskega leta in bom kmalu spet v avgustu, ko so še počitnice. Finančno jih podpiram.
Sem pa spoznal, da ti portali (me je drago stalo, da sem si plačal še članarino takrat) res zasvojijo, ko te neka lepa oseba ženskega spola tako premami, da opisat ne znam. Sem bil pač naiven in nevešč. Res je bilo pribežališče, kjer sem zaupal tistim osebam na drugi strani svoje težave, so mi poklonile ramo, da se izpovem in izjočem. Samo nič resnega, samo igra z njihove strani. Ko sem jih ponovno kontaktiral, določene že niso več obstajale pod tistim imenom. Za določenimi se je izgubila sled. Zavedam se šele tedaj tega, da je to en velik nateg.
Stalo me je pa družine. Sedaj sem sam, nezmožen ponovnega partnerstva. Se trudim biti dober oče a mi tudi tu pojenjajo moči. Ko otroka odhajata od mene se sesujem in jočem.
Bolečina, rana v prsih je pa neznosna. Škoda besed glede žene. Sem enkrat poskušal se z njo pogovorit, pa je bila videti jezna do mene pa sem otrpnil in prenehal.
Vem, da je bitka z njo izgubljena za vedno, kljub temu, da je fizično nisem varal.
Občasno še kdaj pogledam na portal. Sama žalost. Ženske neresne, igrajo. Vse bi imele princa, lepotca z debelo denarnico.
Prepozno sem to spoznal, te pasti interneta.
Jamrate, in nič ne naredite, da bi s tem prenehali. Ja, telesno žene resnično niste prevarali, morda celo ne niti čustveno (če se na nobeno od žensk niste navezali). Ste jo pa prevarali s tem, ker ste popolnoma izdali njeno zaupanje in je niste postavili na prvo mesto.
Da ne bo narobe tolmačeno: popolnoma razumem moško – ženska prijateljstva in ne podpiram ljudi, ki taka prijateljstva omejujejo. A v vašem primeru ne gre za prijateljstva, temveč za izdajanje zaupnih informacij vaše zveze neznanim ženskam. In to je izdaja vaše žene, zato je popolnoma upravičeno besna.
Poiščite si terapevta, kjer boste razrešili vzroke za vašo notranjo stisko. Razen seveda, če vam ohranjanje vaše vloge žrtve bolj ustreza, kot nalivanje čistega vina. V drugem primeru vam žena morda celo da priložnost, da se z njo, tokrat iskreno, pogovorite. Če boste izbrali prvo opcijo pa tako veste, kaj vas čaka.
Srečno.
Pomilovanja vreden kreten,a sploh veš kdo vse se skriva za virtualnimi prijateljicami…kako ti to čvekanje pomeni več kot družina?Ta čas kar visiš na netu bi raje s svojimi preživel,očitno nimaš z ženo komunikacije,praviš da si bolj zaprte narave, da ne najdeš poti, a bež no, a tam pa znaš gobcat, upam da si najde moškega kot si zasluži in ne psihopata kot si ti zahojenec
Odnos med dvema je namenjen med drugim osebni rasti in premagovanju lastnih mej. Sam priznavaš, da nimaš poguma, da bi jo poklical. Tvoj napredek je v tem da premagaš slabost in jo pokličeš z namenom da se pogovorita. Žena ti gotovo zelo zameri da se 3 mesece ne zmeniš zanjo, ko pa pri prijateljicah s pogumom očitno nimaš težav. Če ti je do otrok in do žene vzemi stvari v svoje roke in v pogovoru vprašaj ženo kaj bi želela od tebe. Tako boš ugotovil ali je mogoč kompromis. Jeza in trma pa v pogovor ne spadata. To je za otroke.
Doorstep, 27.07.2022 ob 08:57
Iz istega razloga sem se se ločila tudi jaz. Po 20.letih.
Ampak tega moški ne razumete in nikoli ne boste.
In starejše kot smo,nižja je toleranca do nespoštljivosti. Zato se po tolkih letih upanja,da bo kdaj bolje,enostavno odselimo.
Kakšno nakljućje. Jaz tudi zaradi spletne klepetalnice. Ampak on se je šalil nezankam še, da sem debelorita. To pa tako boli.
Asiglup, 25.07.2021 ob 08:29
A nimaš nobenege prijatelja, ki ga poznaš še iz šolskih dni, mogoče kakšega sodelavca ali karkoli?
Zakaj iščeš prijatelje na ona – on? Wtf. Jaz mislim, da nisi bil nikoli zrel za resno zvezo zato pa si na teh kvazi portalih, za ubupancke kot si ti.
Jah Lej, vse se zgodi z razlogom. Če ne bi drekal po teh zmenkarskih omrežjih bi bilo sedaj se vse super. Zdej pa mas ha ha ha.
Podpišem!!!