raztezna posoda in kondenz
Mojstri so mi zamenjali raztezno posodo, ker stara je spustila duso.
Imam etazno centralno zadnje dni opazam, da je pod raztezno luza, pogledala sem vse cevi pa nikjer nic ne tece, ko z roko potegnem po spodnjem delu raztezne je vsa mokra kot , da bi svicala, zgornji del je suh, to pa samo, ko se kuri , ko se ne se luzica posusi, zdaj pa ne vem je to normalno, ker mojstrov ne bi rada klicala.
Poleg tega mi nova tudi noce drzat tlaka, ko se kuri tlak naraste nekje do 1.8, ko pa se ne kuri pa pade celo do 0.5, pa smo ze vecrat vodo dolivali in odzracevali pa ne pomaga nic.
Z staro raztezno dokler se ni pokvarila teh problemov ni bilo, je pa nova enake velikosti kot stara.
Prosim za pomoc, ker vec ne vem kaj naj mojstri so ze 3 bili pri nas vedno nekaj delajo pa samo racunajo.
delovanje raztezne posode. to sem našel na netu. malce nenavadno, da ti nova rastezna dela kapljice
Raztezna posoda- tlak
OdgovorNapisal/-a milanjezernik » 9.11.2005 22:27
Pozdravljen!
Raztezna posoda služi, da kompeziranja širjenja vode pri segrevanju . Raztezna posoda ima v notranjosti dva prostora . V enem je voda , v drugem zrak , pod tlakom 1,5 bar. Ko se voda razširi- je nestiskljiva deluje na prostor zraka , ki je stiskljiv in tako omogoči raztezanje vode brez posledic za sistem- pokanje!
V primeru ,da iz posode na metu, kjer se polni zrak izhaja voda je gumi memmrana med prostoroma počkodovana in ne opravlja več funkcije raztezne posode. Nekatere so popravljive-menjava membrane. V vsakem primeru jo morate takoj popraviti ali zamenjati z novo, da neboste utrpeli večje škode zaradi pokvarjene raztezne posode
Lep pozdrav 1
– See more at: http://www.strojnistvo.com/forum/viewtopic.php?t=4351#sthash.sPbuMAW8.dpuf
Dejte nehat z teoretiko.Šlauf v posodi je treba močneje napihat.Mimo slabo napihanega šlaufa uhaja ven voda iz sistema.To je vsa umetnost.Šlauf je notri,ko je v sistemu prevelik pritisk in šlauf spusti odvečen tlak ven samo,da le pri višjih pritiskih.Pri nižjih pritiskih pa uhaja ta voda ven ko šlauf ne dihta ,se pravi ko ni napumpan.
Klicala sem mojstra pa on pravi, da nic ni potrebno pumpat, ker je posoda popolnoma nova in ze tovarnisko napoljnena, pravi, da je mozno , da je varnostni ventil spustil in , da ga bo prisel zamenjat, ampak jaz vseeno napumpam posodo do 1 bara pa bomo videli, ce bo kaj boljse, ker zdaj vedno drzi 0.5 bara.
Pribam pa javim hvala za odgovore.