Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek raztezna posoda in kondenz

raztezna posoda in kondenz

Mojstri so mi zamenjali raztezno posodo, ker stara je spustila duso.
Imam etazno centralno zadnje dni opazam, da je pod raztezno luza, pogledala sem vse cevi pa nikjer nic ne tece, ko z roko potegnem po spodnjem delu raztezne je vsa mokra kot , da bi svicala, zgornji del je suh, to pa samo, ko se kuri , ko se ne se luzica posusi, zdaj pa ne vem je to normalno, ker mojstrov ne bi rada klicala.
Poleg tega mi nova tudi noce drzat tlaka, ko se kuri tlak naraste nekje do 1.8, ko pa se ne kuri pa pade celo do 0.5, pa smo ze vecrat vodo dolivali in odzracevali pa ne pomaga nic.
Z staro raztezno dokler se ni pokvarila teh problemov ni bilo, je pa nova enake velikosti kot stara.
Prosim za pomoc, ker vec ne vem kaj naj mojstri so ze 3 bili pri nas vedno nekaj delajo pa samo racunajo.

V posodi je gumijasta zračnica in vzami pumpo za avto pa jo napumpaj in ne bo curelo in posledično ti bo pritisk na peči skoz enak.

Aja .tisti črni krogec na dnu odšraufaš spodaj je ventil

Tvoj primer je res nenavaden. Žal ne morem podati razlage, ker jo preprosto nimam kot jo nimaš ti.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Posoda spušča tlak iz sistema in kaj tu ni jasno.Moraš jo napumpat kot gumo na avtu in ne bo puščala več.

delovanje raztezne posode. to sem našel na netu. malce nenavadno, da ti nova rastezna dela kapljice

Raztezna posoda- tlak

OdgovorNapisal/-a milanjezernik » 9.11.2005 22:27
Pozdravljen!
Raztezna posoda služi, da kompeziranja širjenja vode pri segrevanju . Raztezna posoda ima v notranjosti dva prostora . V enem je voda , v drugem zrak , pod tlakom 1,5 bar. Ko se voda razširi- je nestiskljiva deluje na prostor zraka , ki je stiskljiv in tako omogoči raztezanje vode brez posledic za sistem- pokanje!
V primeru ,da iz posode na metu, kjer se polni zrak izhaja voda je gumi memmrana med prostoroma počkodovana in ne opravlja več funkcije raztezne posode. Nekatere so popravljive-menjava membrane. V vsakem primeru jo morate takoj popraviti ali zamenjati z novo, da neboste utrpeli večje škode zaradi pokvarjene raztezne posode
Lep pozdrav 1 😕
– See more at: http://www.strojnistvo.com/forum/viewtopic.php?t=4351#sthash.sPbuMAW8.dpuf

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Dejte nehat z teoretiko.Šlauf v posodi je treba močneje napihat.Mimo slabo napihanega šlaufa uhaja ven voda iz sistema.To je vsa umetnost.Šlauf je notri,ko je v sistemu prevelik pritisk in šlauf spusti odvečen tlak ven samo,da le pri višjih pritiskih.Pri nižjih pritiskih pa uhaja ta voda ven ko šlauf ne dihta ,se pravi ko ni napumpan.

Je to napaka serviserja, ko je avtorju menjaval raztezno?

Klicala sem mojstra pa on pravi, da nic ni potrebno pumpat, ker je posoda popolnoma nova in ze tovarnisko napoljnena, pravi, da je mozno , da je varnostni ventil spustil in , da ga bo prisel zamenjat, ampak jaz vseeno napumpam posodo do 1 bara pa bomo videli, ce bo kaj boljse, ker zdaj vedno drzi 0.5 bara.
Pribam pa javim hvala za odgovore.

To je pozabljivost.serviser bi moral z merilcem za gume zmerit pritisk in po potrebi dopumpat.meni je po enem letu na novi centralni začelo kapljat iz posode in sem vzel kompresor in napihal na 1,5 in stvar rešena.

Nisi tega spraševala že pred enim mesecem ?
Na raztezni se pojavi kondenz, ker je v njej mrzla voda in zato topel zrak, ki je v prostoru, kondenzira na površini posode.
Raztezno bo treba malo bolj napolniti z zrakom.

Zamenjaj mojstra.
Pa sistem mora biti dobro odzračen, ne le na pol.

Kako to misliš do enega bara, če pa bi v posodi naj bilo 1,5 bara.

Poskusili napumpat raztezno pa ne gre nikakor, ne gre noter polnoma nic zraka, v pumpi je bilo ze 6 barov, v raztezno pa ne gre nic.

Verjetno nimaš pravega nastavka na pumpi in se ventilček ne odpre.

Nastavek na pumpi je pravi samo vseeno ne gre napumpat, ne vem mogoce bi morali iz nje spustiti vodo pa bi slo takrat. S tem se naj ukvarja mojster , ki bi to ze moral preverit ob montazi.
Ne placam pa mu vec nic , ker sem besna ko hudic.

New Report

Close