Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Raztresena Ally alias Piki Miki

Raztresena Ally alias Piki Miki

Punce, a obstaja na svetu še katera ki je tako raztresena in zmedena kot jaz?

Zdajle sem vneto iskala zdr.kartice obeh sinov (našla vsako na drugem mestu), ker me je kar naenkrat prešinilo, kaj pa če moram sredi noči letet na urgenco. Kar trest sem se začela, ko sem pomislila, da se mi še sanja ne, kje bi lahko bile. In isto se mi dogaja z osebnimi izkaznicami, potnimi listi in vsemi bolj ali manj pomembnimi papirji. Nikakor se ne more organizirat ali bolje rečeno disciplinirat in najti ,esto, kjer bi te stvari bile “doma” ali na varnem pred menoj.

Kako pa imate ostale to urejeno, vedno na istem kraju in vestno pospravite tja, ko se vrnete recimo od zdravnika?

P.S. : Saj če bi prišli vlomilci ne bi nič našli, tako imam vse založeno. Samo svoje glave ne uspeh še založit.

…hvala enako…pri nas je enaka zmeda!

odkar smo se preselili, tudi pri nas stvari še niso našle svojega mesta. imam izgovor, da še nimam predalnika za te reči. skušam jih dat v predal nočne omarice. ampak samo poskušam :))))

Sorry! Ampak sem se res nasmejala;-))))))))

No, jaz dam vse v moževo denarnico in pol vem kje poiskat…;-)))))))

PM, malo sem šetkala naokol…

Če se ti jutri da pokliči, ali pa samo pusti signal in pokličem nazaj.

Spočij se!

Dokumenti so vedno na istem mestu – s tem ni problema.
Večno pa iščem kake garancijske liste, navodila, odmerne odločbe…Saj približno vem, kje NAJ BI bilo, ampak…
Lp, Mateja

Jaz sem kupila eno debelo mapo iz trde plastike, ki ima notri predalčke in napisala, kaj je v kakšnem predalčku. Recimo: hiša /puf, dohodnina, računi, garancijski listi, plačilne liste, dokumenti (spričevala, davčna številka, rojstni list). In moram rečt da zadeva res funkcionira. Zdravstvene izkaznice so v moji denarnici, ker jih tam najhitreje najdem. Aha pa v posebni mapici imam vse bančne izpiske , kijih po enem letu vržem stran.

A veš, da sem jo že davno kupila tudi jaz – pa še vedno sameva…
No, hvala, mijaka, ker si me spomnila!
Lp, Mateja

Kot Mijaka, imam take stvari pospravljene v mapi s predalčki, sem in tja pa je treba poiskati tudi kakšno stvar, ki jo mož založi :o)

Lep vikend!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja sej pol pa mož v napačne predalčke stvari pospravi, pa ni več reda….

Jaz imam pa totalno vse popredalačkano… za vsako stvar točno vem v katerem predalu nad katerim drugim dokumentom…

se bojim, da sem psiho…:)

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Pri nas je v stanovanju par “punktov”, kjer se te zadeve lahko nahajajo… v glavnem iščemo le zdravstvene kartice, ker če jih ni v predalu, so v eni izmed denarnic…

Piki Miki, zdravstvene izkaznice od otrok daj v svojo denarnico (ali moževo, odvisno od tega, kdo bo sigurno peljal/spremljal otroke na urgenco – bog ne daj, da bi bilo treba) in tako boš vedno vedela, kje so. Jaz imam tudi obe osebni izkaznici. Upam, da ne menjavaš denarnice v odvisnosti od priložnosti, na katero greš :))… Se pravi, na tak način kot se menjava torbice glede na čevlje :)) (hmmmmm, a to sploh še kdo počne?)
Aja, pa ne jih dat kar tako v svojo torbico (saj zdaj verjetno namesto elegantne torbice nosiš kak ruksak za plenice in podobno), saj menda velja pravilo, da je v vsaki ženski torbici vsaj 37 stvari, tako da jih boš v hitrici tam verjetno težko našla 🙂

Žal imam samo eno denarnico :-))), še bolj žal pa tudi tisto večkrat iščem :-(((, nevem, kot da bi imeli Casperja pri hiši in bi nam nagajal.

jaz pa sem ta večni problem že pred nekaj leti rešila. za rd mi je najboljši kupil po mojem izboru veliko denarnico s prostorčki za kartice in tam imam svojo o.i. in od obeh otrok, pod o.i. pa še za vse tri zdravstveno kartico. In nimam nobenih težav s temi dokumenti. še po Evropi jo lahko mahnemo na hitro. Mi je pa zadnjič moj prijavil po dveurnem iskanju zdr.kartice pred zobarjem, da bi še njegovo imela spravljeno. Ni govora, nimam prostora.

Seveda pa imam na pisalni mizi en velik kup razne literature (sem podiplomska študentka), račune v paniki, da ne bi česa zgubila, čez mesec tlačim v ta zgornji predal (v glavnem imam trajnike, ker bi sicer pol plače dala za obresti), pa otroške knjige, pa kakšen modrc visi tam blizu, pa listki za knjižnico, da ne zamudimo dneva “D”, pa vabila za sestanke otrok……….ko bi bog dal za dve uri na teden miru….da bi imela bolj poštimano…..ko bom imela čas….pa bodo otroci veliki…..

Ena misel za konec: tudi če imaš doma štalo, važn je, da imaš srce na pravem mestu…..

lp
m.

…ta misel je pa SUPER!!!!!
To bom povedala moji mami, ko pride k meni…v mojo štalo…haha

New Report

Close