Razvajena, hudičeva mrha
Tako mi leži na duši, a nimam nikogar ki bi mu zaupal in potožil, zato bom kar tu izlil svojo dušo.
Pred 17imi leti sem jo zagledal, lepo pegasto rdečelasko. Bila je popolna, kot privid v sončnem zahodu. Tisti dan nisem imel poguma, da bi jo ogovoril, dobil pa sem priliko čez nekaj dni. Bila je ljubezen na prvi pogled. Postala sva nerazdružljiva za celih 17 let.
Bila sva mlada, proti koncu študija. Meni so se odpirale možnosti v tujini, ona je bila od nekdaj umetniška duša, zato nisva imela nobene ovire, da ne bi poskusila sreče, posebej, ker je bilo za dobo 5ih let. Imel sem noro dobro plačo z vsemi možnimi ugodnostmi. Dorekla sva, da bom jaz delal, ona bo skrbela za dom in se ukvarjala s svojim umetniškim hobijem, da bo lažje štartala svoj posel, ko se, če se vrneva v domovino. Res so bila lepa ta leta, popolnoma brezskrbna, ko sva živela v izobilju. Tudi ob povratku v domovino nama ni bilo hudega. In tako sva živela, jaz v službi, ona doma. Iz njenega posla ni bilo nič. Pa me to nikoli ni motilo. Vedno je bila spočita in dobre volje, vsa se mi je predajala. Najini sreči je manjkal le še otrok, ki sva si ga tako srčno želela. Nisva obupal, prepričana sva bila, da ko bo čas pravi, se bo vse poklopilo.
In prišla je korona, mojemu podjetju že nekaj časa ni šlo več dobro, povlekel sem nekaj nepravih poslovnih potez in kriza je vse skupaj samo še pahnila čez rob. Čez noč sva ostala brez prihodkov. Prihrankov nisva imela, vse je šlo za reševanje podjetja. Zaradi vsega stresa in skrbi se mi je začelo krhati zdravje, ona pa je vse pogosteje uhajala od doma. Še danes ne vam kam hodi. V enem najinih hudih prepirov mi je navrgla, da hvala bogu za kontracepcijo, saj bi sedaj v tej bedi živeli trije. Strla mi je srce, čisto do konca. Znorel sem in zdaj zahteva ločitev, navedla je da sem neobvladani norec, da se boji za svoje življenje, vse samo zato, ker sem z roko nekajkrat od vsega hudega boksnil v steno, rada bi polovico hiše. Naj povem še, da je imela kar nekaj možnosti za zaposlitev, katere je vse po vrsti odklanjala, saj je bila vajena življenja princeske.
Ostal sem brez vsega, brez žene, službe, podjetja, denarja, prijateljev, ki jih je ona potegnila k sebi, brez otroka, ne vem niti če se mi da boriti za hišo. Če mi je vzela dostojanstvo, poteptala mojo dušo, ne vem, če mi je do hiše sploh še mar.
Hudo mi je, da vseh 17 let nisem opazil kakšna razvajena, brezsrčna, hudičeva mrha je moja žena.
Prvo kot prvo upam, da si se naučil, da če žena nima službe, ni samo spočita in voljna, ampak ima tudi obilo prostega časa za neumnosti in pomehkuženje, pa beden občutek, da je odvisna od tebe, (kar razen dokler si otrok ni nikoli fajn) pa ajde, da je funkcioniralo, dokler si bil poln keša. Skupaj z njo si pomagal ustvariti nedonošeno bitje, ki ne zmore funkcionirati samostojno in ti je logično sedaj v kriznih časih odpovedala kot žena. Sam tolk v vednost, da ne boš ponavljal istih napak pri iskanju nove! Njo pusti da se proba sama spet najdi, ne dovoli pa, da ti odvzame vso dostojanstvo, moškost in ponos. Bori se, drugače boš hodil po svetu kot pohojen črv. Za kaj je vseeno samo ne kaži se čisto poteptanega. Srečno!
Življenje razvajene princeske si ji ponudil ti, bil pa si tudi zelo naiven, da si 17 let čakal na potomca, ne da bi skupaj odšla k zdravniku in na umetno oploditev. Jeza na partnerko je prav tako kot finančni polom slaba za zdravje, zato ti svetujem, da se nehaš tolči po glavi, kajti človek, očaran od lepote, slepo zaljubljen, se vsak obnaša nerazsodno, posledice pa sledijo. Sprejmi to in živi dalje.
Brezvezna, 31.10.2021 ob 02:37
Življenje razvajene princeske si ji ponudil ti, bil pa si tudi zelo naiven, da si 17 let čakal na potomca, ne da bi skupaj odšla k zdravniku in na umetno oploditev. Jeza na partnerko je prav tako kot finančni polom slaba za zdravje, zato ti svetujem, da se nehaš tolči po glavi, kajti človek, očaran od lepote, slepo zaljubljen, se vsak obnaša nerazsodno, posledice pa sledijo. Sprejmi to in živi dalje.
Ne bom ti pametoval o tvojem življenju, samo se vprašaj ali je res vsa krivda na tebi?
Krivo je to, ker smo slovenčki (namenoma z malo začetnico) vzgojeni tako, da smo samo copate svojim partnericam! V južnih kulturah se kaj takega ne dogaja 🤔
Vse to je šola življenja, iz katere se vsi učimo.
Kapitalna napaka je, da ženska ni v službi.Ona mora služiti svoj denar, da vsak dan občuti, da denarčki ne pridejo po zraku.Več je časa za bluzenje, večje neumnosti zrastejo iz tega.
Nisi edini, ki se mu je to zgodilo.Tudi meni se je, pa celo s tremi otroki.Šla sem v najem.Prevarana, same laži z njegove strani in druga ženska.
Pa sem z leti zmagala.Se izobraževala, napredovala v službi.Ko potegnem črto, sem zelo zadovoljna.Pridni otroci, vnuki in krasen partner.
Ja, zdaj je hudičevo težko.
Zdaj imaš leta suhih krav.Pa se bo obrnilo.Vem, da boš znal najti pot, ki te bo pripeljala spet nazaj na uspešno poslovno pot.
Treba se je boriti.
Zdaj veš, kakšno žensko si moraš najti.Drugačno.Ki bo zaposlena in ekonomsko neodvisna.
Imela bosta spoštovanje, dom in otroke.
Vse ta najbolj lepo in dobro te še čaka.
Zavihaj rokave in pusti ji, da gre.Izpelo se je.
Brezvezna, se popolnoma strinjam s tvojim zapisom!
Avtor, kar je, pač je. Obrniti se bo treba naprej in ne več gledati nazaj, sploh pa s sovraštvom, jezo ali maščevanjem, ker so to res negativna čustva, ki predvsem škodijo tebi, njej čisto nič.
Takih žalostnih zgodb je svet poln. Moških in ženskih. Glavno je, da se pobereš in ne obležiš na tleh. Naredi si načrte za prihodnost!
čudovit človek si, vsaka ti čast. Ta mrhica te pač ni bila vredna- so what? Lepota je slepota, je govorila že moja babica. Takih keš p. je bezbroj, misliš, da se obešajo bogatim in slavnim zaradi ljubezni?
Dosti jamranja, čas je za akcijo. Hiše ji ne prepusti, dobi nov biznis, novo žensko in naredi prvega otroka. Nekoč boš še vesel, da se je tako zgodilo, da si jo prepoznal!
S poteptanim srcem, 31.10.2021 ob 01:18
Tako mi leži na duši, a nimam nikogar ki bi mu zaupal in potožil, zato bom kar tu izlil svojo dušo.
Pred 17imi leti sem jo zagledal, lepo pegasto rdečelasko. Bila je popolna, kot privid v sončnem zahodu. Tisti dan nisem imel poguma, da bi jo ogovoril, dobil pa sem priliko čez nekaj dni. Bila je ljubezen na prvi pogled. Postala sva nerazdružljiva za celih 17 let.
Bila sva mlada, proti koncu študija. Meni so se odpirale možnosti v tujini, ona je bila od nekdaj umetniška duša, zato nisva imela nobene ovire, da ne bi poskusila sreče, posebej, ker je bilo za dobo 5ih let. Imel sem noro dobro plačo z vsemi možnimi ugodnostmi. Dorekla sva, da bom jaz delal, ona bo skrbela za dom in se ukvarjala s svojim umetniškim hobijem, da bo lažje štartala svoj posel, ko se, če se vrneva v domovino. Res so bila lepa ta leta, popolnoma brezskrbna, ko sva živela v izobilju. Tudi ob povratku v domovino nama ni bilo hudega. In tako sva živela, jaz v službi, ona doma. Iz njenega posla ni bilo nič. Pa me to nikoli ni motilo. Vedno je bila spočita in dobre volje, vsa se mi je predajala. Najini sreči je manjkal le še otrok, ki sva si ga tako srčno želela. Nisva obupal, prepričana sva bila, da ko bo čas pravi, se bo vse poklopilo.
In prišla je korona, mojemu podjetju že nekaj časa ni šlo več dobro, povlekel sem nekaj nepravih poslovnih potez in kriza je vse skupaj samo še pahnila čez rob. Čez noč sva ostala brez prihodkov. Prihrankov nisva imela, vse je šlo za reševanje podjetja. Zaradi vsega stresa in skrbi se mi je začelo krhati zdravje, ona pa je vse pogosteje uhajala od doma. Še danes ne vam kam hodi. V enem najinih hudih prepirov mi je navrgla, da hvala bogu za kontracepcijo, saj bi sedaj v tej bedi živeli trije. Strla mi je srce, čisto do konca. Znorel sem in zdaj zahteva ločitev, navedla je da sem neobvladani norec, da se boji za svoje življenje, vse samo zato, ker sem z roko nekajkrat od vsega hudega boksnil v steno, rada bi polovico hiše. Naj povem še, da je imela kar nekaj možnosti za zaposlitev, katere je vse po vrsti odklanjala, saj je bila vajena življenja princeske.
Ostal sem brez vsega, brez žene, službe, podjetja, denarja, prijateljev, ki jih je ona potegnila k sebi, brez otroka, ne vem niti če se mi da boriti za hišo. Če mi je vzela dostojanstvo, poteptala mojo dušo, ne vem, če mi je do hiše sploh še mar.
Hudo mi je, da vseh 17 let nisem opazil kakšna razvajena, brezsrčna, hudičeva mrha je moja žena.
Mislim, da to piše ženska. Prav gotovo je bil pred kratkim kak film na to temo. Moški se izražajo drugače.
Pol hiše ji pripada, če nimaš dokazljivih virov, da so ti denar zanjo podarili starši v materialni ali finančni obliki, kar velja tudi obratno, seveda. Srečo imaš, da išče ločitev sama, lažje boš spodbijal preživnino, ker lahko vztrajaš, da dokler živi s teboj, ima hrano in posteljo vključeno v oskrbnino. Pojdi nazaj v tujino in začni znova. Na svojo polovico hiše pozabi. Z notarsko pogodbo naseli v svojo polovico hiše preko stanovanjskega sklada številčno romsko familijo, za plačilo stroškov bo poskrbel sklad, za ženine živce pa najemniki.
Sedaj si na dnu in to je čas, da se ponovno vzpenjaš proti nebu. Izpusti tisti bojni krik in v boj zase, ker si vreden in zmoreš in kar je najponembneje, imaš dobro srce.
Ne gre pozabiti lepih trenutkov, ki si jih vseeno imel z ženo. Vem, boli te. Še delo tvojih rok ti bo vzela, daj ji kar ji pripada, ostalo prodaj zapusti spomine in cigle in prični graditi na novo.
Sedaj boš ustvarjal dom za otroka. Uspelo ti bo. Sedaj je hudo, morda bo še huje, ko se bo sesuvsla, hišica brez temeljev.
Toda ti si bojevnik.
za vse je kriva korona, ki ti je uničila podjetje, ženo si samo bolje spoznal, da ti ob problemih ni pripravljena stati ob strani, ampak, ko sta živela v izobilju, ni bilo težav. Kaj zdaj? A si presenečen? A nisi tega že vedel, samo si nisi hotel priznati? Itak, da se bori za svoje premoženje, da ti bo vsaj kej ostalo. Upam, da se postaviš na noge in bodi srečen, da je šla, ker je bila pijavka, ki te je cuzala do konca, to ravno ni ljubezen.
Očitno sta oba zelo naivna. Ti si se z njo poročil ker ni imela obveznosti in se je lahko tebi prilagajala in si vedno dobil kar si želel, ona zato ker je lahko svoje “umetniško” življenje živela. V bistvu nista bila očitno neka partnerja. Ne govoriš o tem da bi bila povezana, da bi bila prijatelja, se spodbujala….samo o tem kako ti je bilo fajn ko si imel denar in voljno spočito ženo doma. Vse površinsko. In ja površinske veze razpadejo ko ključni del (denar v vajinem primeru) gre papa. Že to da sta kao leta se trudila za otroka, ona je bila očitno zaščitena, ti nisi vedel, niti nisi nič naredil za to da bi prišla do tega otroka razen seksal (zdravniki in to), veliko pove o vajini vezi. V bistvu sta imela transakcijsko vezo (niti ni tako redko to). Ti si nosil denar, ona je tebi ustregla. Ne nosiš več denarja, ne ustreza več.
Nauči se nekaj iz tega. Pravo partnerstvo je dosti več kot to kar sta vidva imela. Za to da se boš kaj naučil iz tega pa boš moral tudi svoj del si priznati in spustiti to kar si mislil da imata iz glave in si priznati kaj sta res imela. To javkanje o hiši in ne vem čem ti ne bo nič pomagalo. Stopi do odvetnika, sproži ločitev in živi naprej. Glede na to da predvidevam si okoli 40 imaš še vse možnosti da to preboliš in si ustvariš novo vezo. Bolj enakopravno in ne tako površinsko.
Ljubezen- morda tistih prvih 5 let, ko si mlad in je vse lepo. Potem je pa to z njene strani postala navada, stil zivljenja. Brezskrbna financno, brez obveznosti ( kontracepcija brez da bi ti vedel), cas zase in svoj umetniski hobi, to je bilo njeno zivljenje, ti pa sredstvo, ki to omogoca. Kot se rece padel si na nivo zivega bankomata, ki poleg denarja ven vrze tudi malo topline in dobrega obcutka. Dobila je veliko, dala malo. Taka veza dobro funkcionira samo v dobrem, v slabem se zrusi. Tocno to se vama je zgodilo. Predstavljaj si kot nek potres, ki ti je zrusil hiso, hiso sanj. Ostale so rusevine. Nic drugega ti ne preostane kot da pocistis te rusrvine, jih odpeljes na odpad in tokrat zgradis hiso, ki je potresno varna – hiso za zivljenje, ker hisa iz sanj obstaja samo v pravljici. Rabis zensko, ki si zeli enako kot ti, zensko ki gradi skupaj s tabo in ne brezskrbno “umetnico” brez obveznosti, katera postane tvoja obveza. Tiste rusevine, ki so ostale pa le pocisti- ne daj ji cele hise.
Verjemi, da vsako osebo življenje na neki točki močno udari. Takrat ugotoviš, f*k ta lajf je nepredvidljiv, kar naenkrat si vedno dva koraka odzadi, odnosi kar naenkrat postanejo toksični, ljudje te razočarajo… Prej je pa kr vse spontano teklo ane, priložnosti so se odpirale, bil si odprt in srečen. In potem se scenarij spremeni.
Se ne strinjam da je zena pijavka.
15 let sta se imela lepo. Samo do.a sedela tudi ni.
Dala ti je vse tisto kar si rabil in bil srecen.
Jo je pa zhleda kriza prestrasila. Tezki se je navadit iz dobrega na slab.
Cist vso bajto ji ne mores pustit ker tud ti rabis denar.
Naj te izplaca pa pojd v najem in od tam starti na novo.
Ne bit jezen. Ce te jeza zaslepi ne bos videl naprej.
Ti si moras zdej zasluzit zase. Da prezivis.
Bo bol mal ampak bo vsak mes vec ker si sposoben.ne boj se prihodnosti.
Srecno
Buio, 31.10.2021 ob 08:10
Se ne strinjam da je zena pijavka.
15 let sta se imela lepo. Samo do.a sedela tudi ni.
Dala ti je vse tisto kar si rabil in bil srecen.
Jo je pa zhleda kriza prestrasila. Tezki se je navadit iz dobrega na slab.
Cist vso bajto ji ne mores pustit ker tud ti rabis denar.
Naj te izplaca pa pojd v najem in od tam starti na novo.
Ne bit jezen. Ce te jeza zaslepi ne bos videl naprej.
Ti si moras zdej zasluzit zase. Da prezivis.
Bo bol mal ampak bo vsak mes vec ker si sposoben.ne boj se prihodnosti.
Srecno
Sem se že bala, da je tip en pravi južnaški mačo, potem pa vidim da je slovenceljska copata!
Ne igraj žrtve. To da si pač vse ti financiral je bila vajina skupna odločitev. Te ni nihče silil. Si očitno dobil dovolj v zameno da si toliko časa to počel. Tebe jezi sedaj samo dejstvo ki si ga nočeš priznat. Da je očitno vse kar si lahko prispeval samo denar. In sedaj tega ni in te nihče več ne povoha. Delaj raje na tem da boš ljudem lahko ponudil še kaj drugega. Boš mogoče celo imel uspešne odnose z ljudmi in te ne bodo zapuščali. Ker očitno imaš problem, če te žena, prijatelji….vsi zapustijo. Si zihr da so vsi kreteni in ti uboga žrtev? Nič ni na tvoji strani krivde za to?
žrtev, 31.10.2021 ob 15:06
Ne igraj žrtve. To da si pač vse ti financiral je bila vajina skupna odločitev. Te ni nihče silil. Si očitno dobil dovolj v zameno da si toliko časa to počel. Tebe jezi sedaj samo dejstvo ki si ga nočeš priznat. Da je očitno vse kar si lahko prispeval samo denar. In sedaj tega ni in te nihče več ne povoha. Delaj raje na tem da boš ljudem lahko ponudil še kaj drugega. Boš mogoče celo imel uspešne odnose z ljudmi in te ne bodo zapuščali. Ker očitno imaš problem, če te žena, prijatelji….vsi zapustijo. Si zihr da so vsi kreteni in ti uboga žrtev? Nič ni na tvoji strani krivde za to?
Tip ni imel jajc, da bi doma naredil red, sedaj pa joka tu gor..
Na tak način ženske, 31.10.2021 ob 06:51
Mislim, da to piše ženska. Prav gotovo je bil pred kratkim kak film na to temo. Moški se izražajo drugače.
Pol hiše ji pripada, če nimaš dokazljivih virov, da so ti denar zanjo podarili starši v materialni ali finančni obliki, kar velja tudi obratno, seveda. Srečo imaš, da išče ločitev sama, lažje boš spodbijal preživnino, ker lahko vztrajaš, da dokler živi s teboj, ima hrano in posteljo vključeno v oskrbnino. Pojdi nazaj v tujino in začni znova. Na svojo polovico hiše pozabi. Z notarsko pogodbo naseli v svojo polovico hiše preko stanovanjskega sklada številčno romsko familijo, za plačilo stroškov bo poskrbel sklad, za ženine živce pa najemniki.
Kakšna preživnina?
Ženska je polnomočna in sposobna, zato ji nihče ne bo dosodil preživnine.Saj ima dve roki, pa naj dela in si služi lasten kruh!
Vprašaj se če bi ti ostal z njo da se recimo 50kg zredi, ali pa da noče več seksat s tabo, pristane na vozičku…..torej kaj točno te preseneča da te ona pusti ko več nisi isti kot človek s katerim se je poročila ampak eno javkajoče revše? Pa ne lagat da je nebi zapustil. Ker vsi vemo resnico. Prenehaj hinaviti in se poglej v ogledalo pa si priznaj kaj je ta zakon bil. In da si ga uničil ko si prenehal zagotavljati svoj del v tem zakonu. Ja je odšla, tudi ti bi če bi ti ona odvzela vse kar je ona prinesla v zakon.