Razvajena, hudičeva mrha
Kaj vse spada pod skupno premoženje zakoncev?
Skupno premoženje je pravni termin, ki označuje vse, kar sta zakonca skupaj ustvarila s svojim delom v času trajanja zakonske zveze. Gre tako za premično kot nepremično premoženje oziroma za prav vse, kar je bilo v času trajanja zakonske zveze kupljeno s skupnim premoženjem, pa tudi za vsa ostala denarna in druga sredstva. V skupno premoženje zakoncev, ki se deli ob ločitvi, tako med drugim prištevamo:
– vse plače,
– vse prihranke,
– dobiček podjetja (če ima eden od partnerjev s. p. oziroma d. o. o.),
– nepremičnine,
– vložek v nepremičnine ali v skupno premoženje,
– premično premoženje (avtomobili, pohištvo, bela tehnika …),
– vso ostalo skupno lastnino in vsa ostala sredstva.
Nemalo je primerov, ko en partner bistveno manj zasluži, ampak po drugi strani skrbi za dom, družino in otroke. Običajno so to ženske, ki skrbijo za domača in družinska opravila, ki niso zanemarljiva, in tudi to se upošteva pri prispevanju v skupno premoženje.
Kolikšen je procent tega? Verjetno ne za polovico hiše… tukaj izgleda kot NIČELNI PRISPEVEK K SKUPNEMU PREMOŽENJU
Pogumno naprej!
S poteptanim srcem, 31.10.2021 ob 01:18
Tako mi leži na duši, a nimam nikogar ki bi mu zaupal in potožil, zato bom kar tu izlil svojo dušo.
Pred 17imi leti sem jo zagledal, lepo pegasto rdečelasko. Bila je popolna, kot privid v sončnem zahodu. Tisti dan nisem imel poguma, da bi jo ogovoril, dobil pa sem priliko čez nekaj dni. Bila je ljubezen na prvi pogled. Postala sva nerazdružljiva za celih 17 let.
Bila sva mlada, proti koncu študija. Meni so se odpirale možnosti v tujini, ona je bila od nekdaj umetniška duša, zato nisva imela nobene ovire, da ne bi poskusila sreče, posebej, ker je bilo za dobo 5ih let. Imel sem noro dobro plačo z vsemi možnimi ugodnostmi. Dorekla sva, da bom jaz delal, ona bo skrbela za dom in se ukvarjala s svojim umetniškim hobijem, da bo lažje štartala svoj posel, ko se, če se vrneva v domovino. Res so bila lepa ta leta, popolnoma brezskrbna, ko sva živela v izobilju. Tudi ob povratku v domovino nama ni bilo hudega. In tako sva živela, jaz v službi, ona doma. Iz njenega posla ni bilo nič. Pa me to nikoli ni motilo. Vedno je bila spočita in dobre volje, vsa se mi je predajala. Najini sreči je manjkal le še otrok, ki sva si ga tako srčno želela. Nisva obupal, prepričana sva bila, da ko bo čas pravi, se bo vse poklopilo.
In prišla je korona, mojemu podjetju že nekaj časa ni šlo več dobro, povlekel sem nekaj nepravih poslovnih potez in kriza je vse skupaj samo še pahnila čez rob. Čez noč sva ostala brez prihodkov. Prihrankov nisva imela, vse je šlo za reševanje podjetja. Zaradi vsega stresa in skrbi se mi je začelo krhati zdravje, ona pa je vse pogosteje uhajala od doma. Še danes ne vam kam hodi. V enem najinih hudih prepirov mi je navrgla, da hvala bogu za kontracepcijo, saj bi sedaj v tej bedi živeli trije. Strla mi je srce, čisto do konca. Znorel sem in zdaj zahteva ločitev, navedla je da sem neobvladani norec, da se boji za svoje življenje, vse samo zato, ker sem z roko nekajkrat od vsega hudega boksnil v steno, rada bi polovico hiše. Naj povem še, da je imela kar nekaj možnosti za zaposlitev, katere je vse po vrsti odklanjala, saj je bila vajena življenja princeske.
Ostal sem brez vsega, brez žene, službe, podjetja, denarja, prijateljev, ki jih je ona potegnila k sebi, brez otroka, ne vem niti če se mi da boriti za hišo. Če mi je vzela dostojanstvo, poteptala mojo dušo, ne vem, če mi je do hiše sploh še mar.
Hudo mi je, da vseh 17 let nisem opazil kakšna razvajena, brezsrčna, hudičeva mrha je moja žena.
nisi prvi nisi zadnji,upam da si si zrihtal lajf v vseh teh letih