Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razvlaževalniki zraka v stanovanju

Razvlaževalniki zraka v stanovanju

Gledam tole stvar conrad, pa me zanima kaj imate vi v stanovanjih v zimskem času, da imate čist zrak, {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlage, namreč, veliko perila se bo sušilo kar v stanovanju, ker nimam susilnega stroja in ga tudi ne bom imel bo to vplivalo tudi na dojenčka, kaj svetujete? Sem nekje zasledili tudi neke naprave, ki zmanjšujejo prah v stanovanjih, ker pri nas je obup.

Mi smo pred par leti, ko smo imeli težave z vlago, nabavili Zibro razvlaževalnik. Zelo se je obnesel.
Da bi pa kakšna naprava (razen sesalca in krpe) zmanjševala prah v stanovanju, pa še nisem slišala.

Mi smo sicer v hiši in smo vzeli malo močnejšo varianto razvlažilca, na začetku smo ga uporabili po prenovi kletnih prostorov za hitrejše sušenje sten. Se super obnese tudi za sušenje perila.
Med delovanjem ne segreva zraka, enim je pomembno tudi to.
http://www.aktobis.de/luftentfeuchter-WDH-520HB.html
Pri nas je bil skoraj 100 evrov dražji, tako da smo ga naročili iz D.

Mi ga tudi imamo in je super. Kupili smo ga v Bauhausu s kapaciteto do 27 l na dan. Ni neka firma ampak deluje dobro.

Kakšne tehnične specifikacije pa mora naprava imeti, da odlično dela? Imamo stanovanje 44m2, se gleda tudi, da ima naprava zmogljivosti za več kot 30m2?

Zibro legenda.

Ampak najprej poglej, koliko te stanejo filtri. Jaz jih narocam prek nemcije iz Nizozemske. Tako prisparam polovico.

ponavadi se gleda kolk l vode na 24 ur (1 dan) lahk zbere. Več kt jo zbere, močnejši je, pa tud dražji. pazi p ada zrak ne bo presuh (draženje)

pa nujno prečekiraj BauBau štacune, potem pa še tujino (ita, aut, ger…) ker pri nas so te zadeve (pre)drgae v primerjavi z ita

pa še nekaj..pišeš kolk maš velko stanovanje..kolikšna pa je vlaga pri tebi? kako ogrevša stanovanje, izolacija sušenj eperila (stojalo, sušilc itd…), kuhanje (kolkl kuhaš maš napo..)itd…vse to ti potem vpliva na količino vlage v zraku, ki jo moraš likvidirat

fajn je da je zadeva majčkn bolj močna kt jo rabš (če boš kdaj kake cote sušil in podobno) računaj pa da te zadeve tam med 100 in 200 pa tud več ojri.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Razvlažilnik črpa vase zrak, iz njega odstrani vlago, ter suhega piha nazaj v prostor. S pihanjem pa tudi izdatno dviguje prah, ki je sicer ležal naokoli. Zato imajo boljši razvlažilniki vgrajen mikro filter, kot dobri sesalci. Ta iz zraka odstrani prašne delce. Se pa filter s prahom zabaše in ga je treba menjat. Precej pogosteje kot pri sesalcu, ker tudi dela veliko več časa. Kar pa predstavlja strošek.

Hm, tole s filtri in pa pogostim menjavanjem bi pa lahko bilo kar drago, je kakšna alternativa?

Naš ima pralni filter, na to smo bili že na začetku pozorni.

New Report

Close