Razvlažilnik zraka
Lep pozdrav vsem imam velik problem z vlago in kondenzom na oknih v stanovanju ampak samo v eni sobi (otroški sobici velika pa je okoli 15 kvadratov) razmišljam o nakupu tega razvlažilnika zraka
http://www.conrad.si/Razvlazilnik-zraka-Pingi-Xtreme,-230-V{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F50-Hz.htm?websale8=conrad-slowenien&pi=561405
Zanima me če ima kdo doma isto kaj takega?In ali to dejansko pomaga kaj?
Hvala vsem za odgovore
Glede razvlažilnika ne vem koliko je učinkovit.
Ti pa lahko povem eno drugo rešitev. Kupi riž in ga daj recimo en kg (lahko tudi 2) na pladenj, postavi nekam v sobo-na omaro oz. ti že veš kje ni dosegljiv otroku-in pusti da deluje. Riž zelo močno veže vlago nase.
Enkrat sem brala, da če ti telefon pade v vodo oz se zmoči, da ga moraš dati v riž……in to res deluje. Meni je ta fora “oživila” telefon, ki se je zmočil in ni deloval. Potem mi je prišlo na misel, da mogoče pa tudi odstranjuje vlago v prostoru (imamo 2 sobi zelo vlažni), sem poizkusila in dala riž v sobo…..od takrat nobenega kondenza na šipah niti enkrat.
Probaj, praktično nimaš kaj zgubit. Poceni pa naravno.
Še to, riž daš približno enkrat na 14 dni v pečico na 50-100 stopinj za kakšno urco, da se spet čisto izsuši in potem postaviš nazaj.
Če imate probleme z vlago tudi jaz svetujem nakup večjega električnega – vse ostalo je resnično stran metanje denarja. Zadeva je res sicer dražja (mislim da okoli 250 eur), ampak res se splača. Pri nas (pa ni ravno kritično kar se vlage tiče, je pa stavba stara in brez izolacije) imamo zadevo prižgano po cca 3 ure ponoči (recimo 3x na teden) in vsakič v teh 3 urah pobere okoli 3-4l vode. Pač ga malo prestavljamo po stanovanju in tako preprečujemo, da bi se vlaga nabirala.
Jaz imam tegale:
Sem poskusila prej nekaj takih “fake” pa nisem bila zadovoljna, tegale za katerega se konkretno ti zanimaš, nisem poskusila. Ko sem si od znancev sposodila električnega sem bila navdušena, zato sem se odločila, da kupim enega poceni električnega. Zaenkrat sem s temle precej zadovoljna (imam ga dva meseca), njegova slabost pa je, da ima manjšo posodo za vodo od tistih dražjih, pa vendar samo nekoliko pogosteje zamenjaš in je.
in ta rižek seveda popije pet litrov vode na dan:-)))[/quote]
lol ja lej pri nas deluje, drugač nebi tega pisala
kakšno količino pa pa popije dnevno pa ne vem
zadeva, ki ti totalno izsuši prostor ni dobra za dihala………to pravim na dolgi rok in konstantni uporabi, drugo pa je, če je bila hiša pravkar poplavljena, tam zdaj rabijo razvlažilnike
Pri tem, ki ga navajaš, me moti, da nikjer ni navedeno, za kako velike prostore je.
Jaz bi na tvojem mestu najprej poskusila s kakšno cenejšo varianto, recimo Wenko ali Ceresit. Pri nas se je za eno sobo Wenko nekaj let prav dobro obnesel.
Lahko, da bo dovolj. Če ne, pa še zmeraj lahko nabaviš kakšno bolj orng zadevo, recimo Zibro so kar v redu.
Mi imamo tegale zibrota: . Se odlično obnese. Imamo slabo zračeno kopalnico (oken itak da nima, ventilator pa slabo vleče, ker je kopalnica malo v vogal), pa nam je v vseh teh letošnjih vlažnih dneh potegnil iz zraka ogromno vlage. Je dokaj majhen in ni preglasen, lahko ga tudi nastaviš na časovnik. Ni pa neslišen, se pravi spati zraven njega jaz ne bi mogla.
Tisti Conradov iz OP je igrača, mogoče dober za v omaro. Za sobo rabiš vsaj 200 ali 300W, da kaj opravi. Je kar nekaj izbire po naših štacunah, pa tudi po pošti iz EU se da naročat. Preveri kolk hrupa povzroča, če bo slučajno moral delat ko ste doma. Pa timer je fanj če ima – moj ga nima in tudi ne dela z zunanjim timerjem, ker hoče da za vklop nujno z roko en knof pritisneš.