Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rčeča suha koža na obrazu otroka

rčeča suha koža na obrazu otroka

Petletna hčerka ima obraz, prevsem brado ćčsto pordelo, koža je hrapava in suha. Obraz umivamo samo z vodo pa tudi kreme (preventivne) ne uporabljamo. Pred spanjem sem jo namazala z otroško kremo, upam, da bo jutri bolje. Tudi na rokah ima zelo suho kožo. Od česa in kaj pomaga? Hvala!

Moja hči je imela pred enim tednom isti problem. Okrog ust in po bradici. Namazala sem z Bepanthenom in v dveh dneh je bilo OK. Nimam pojma od česa.

hvala ti!

Mi imamo pa suho, pordelo kožo po rokicah – malo višje od zapestja, pa žal Bepanthen ne pomaga 🙁 Stara je pet let.
Malo imam na sumu pralni prašek, pa celo sensitive varianto smo si privoščili….

lp

To je tako različno. Ko je imela moja hči še plenice, sem bila velikokrat čisto obupana. Non – stop je imela kožo pordelo in izpuščaje, pikico pri pikici. Probala sem vse možne variante krem in plenic, pa na koncu ugotovila, da ji najbolj pomaga, če jo umivam s prevretkom hrastove skorje in čez namažem s kremo Penaten. Drugače nikoli ni imela težav s kožo kjerkoli na telesu, pa od malega recimo uporabljam mehčalec, ki ga nekateri tako odsvetujejo. Pač odvisno od občutljivosti kože. Težava na obrazu se je pojavila prvič, poizkusila sem z Bepanthenom, ki je na srečo pomagal. Zase večkrat za roke in obraz uporabim Bubchnovo otroško negovalno olje z ognjičem. Mi blaži suho kožo.

Kot praviš, lahko je od praška. Tudi sensitive variante niso vedno najboljše. Pri otrocih pa tudi jaz posegam kar se da po naravni poti. To so moje izkušnje, upam, da se vama oglasi še kaka druga mamica. Mogoče pa poizkusiš s pripravkom iz hrastove skorje.

Verjetno ima bolj občutljivo kožo:
Zunanja plast kože oz. epiderm je namreč sestavljena iz 2 delov: spodaj iz vlažnih živih celic, ter zgoraj iz suhih odmrlih celic. Kadar je koža normalna ina epiderm nalogo, da preprečuje izsuševanje globjih plasti kože, ter jih varuje pred okužbami. Kadar je poškodovan ali že po naravi tanek, pa vsa dražila(veter,mraz,sonce, vlaga, čistila, kozmetika,hrana) z lahkoto prodrejo v globino kože.
Koža naj bo čista in namazana:
-kratkotrajnimi, mlačnimi kopelmi brez mil, gelov,…
-nanosom nevtralnega vlažilnega sredstva na kožo takoj po kopanju in seveda izogibati se ostalih dražil

Toliko sem našla v svojih možgančkih v tej skoraj jutanji uri:) Prav pride, da včasih kakšen članek napišem:)

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Moja brat in oče imata nekaj podobnega. Okoli ust, ob nosu, obrveh… Rdeča, hrapava koža, recimo kot da je opečena, a brez mehurjev. Zdravnica je dajala neke kreme, ki so tanjsale kozo, dermatologi tudi niso nič pametnega dali. Dolgo časa smo iskali kremo in na koncu je pomagala alojina, občasno pa olje tea tree. Je bilo pa treba dokaj redno mazat, en teden brez je še šlo, potem se je pa spet pokazalo. Ni pa nikoli več v hujši obliki. Ne vem… po moje je to neka dermatološka zadevščina.

Tudi mi smo imeli pri 1 letnici isti problem. Pomagalo ni nič, nato pa sem se vrnila na začetno točko – bepanten in jo namazala ene 5x na dan in je pomagalo!!! Tudi kadar koža ni problematična jo z bepantenom namažem vsaj 3x na dan. Poskusi!

lp

Našemu tamalemu se je to tudi naredilo. Že lansko zimo. Mrzlo vreme, pa še slini se malo, pa bunda ga malo obdrgne…pa smo tam. Z mazanjem ni šlo čist stran, s prvim pravim pomladnim vremenom pa takoj. Sonce toplo…..

Poizkusi jo namazati s kremo Ribodermin, sicer ima malo čuden vonj ampak zelo pomaga, tako za roke, kot za obraz.

mi smo problem rešili z kremo avene iz lekarne, brez vonja in ne peče, pa posebaj za suho kožo, je dražja samo pomaga.
lp

New Report

Close