Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Rdeča poteza Drobniča

Rdeča poteza Drobniča

Ker sem deloma preživel rdeče čase in relativno dobro poznam rdeče poteze, nikakor ne morem mimo občutka, da so Drobničeve poteze glede splava pravzaprav posledica klasične rdeče šole. Namesto, da bi prosvetljeval ljudi, kolikor se jih pač da seksualno prosvetljevati, jih omejuje in sili v življenske stiske ter uporabo nevarnih mazaških storitev. Najprej sem mislil, da je to storil zaradi bankrotiranega zdravstva, sedaj pa vidim, da o splavu odločajo celo komisije kar že meji na Orwelovo znanstveno fantastiko.

Ali se motim? Kaj pa če je to začetek rimokatoliške diktature? Čudil se nebi, ker Slovenci ljubimo diktature, prisile, tlačanstvo in plazenje po vseh štirih…

Načelno sem proti splavu, saj imamo za zaščito pred neželeno nosečnostjo na voljo dovolj različnih vrst kontracepcije. Ampak takšne srednjeveške metode, ki jih hoče uvesti Drobnič, pa kljub temu presegajo vse meje zdravega razuma. Namesto plačevanja za splav, naj raje ukine plačilo za kontracepcijo, saj si marskikatera ženska ne more privoščiti drage kontracepcije in zato poseže po brezplačnem splavu.

Splav ni kontracepcija.Če so tablete res tolk drage pa uporablite kondome .Niso tolk slabi.Če sta za sex potrebna dva sta tud za kontracepcijo odgovorna oba.Obstaja pa dost čtiva o varnem sexu.
Drobnič pa je žal ostal v srednjem veku tko kot cerkev.

Tudi jaz sem načeloma proti splavu, to je v primerih, ko ni ogroženo nobeno življenje oz. zdravje. Res je da ženske lahko same odločamo o svojem telesu, ampak ženske ne moremo same zanositi in konec koncev otrok je res del nas ni pa naše telo. Poznamo že ogromno vrst kontracepcije, ki je v večini brezplačna in res ni potrebno da splav postane ena izmed njih.

Kar se pa tiče Drobniča in njegovih predlogov: KATASTROFA IN UPAM DA BO INTERPELACIJA USPELA.

Ne razumem povsem, kje vidiš povezavo med uvajanjem plačljivega splava in “klasično rdečo šolo”. Jaz bi prej rekla, da gre za klasično črno šolo. Prosim, razsvetli me.

Na maškeradi je dobil prvo nagrado za najboljšo masko nagec z ola gumo, gas masko in šopkom vijolic. Voditelj je utemeljil podelitev nagrade takole:
“Ola guma- zaščita pred nezaželeno nosečnostjo in spolnimi boleznimi, gas maska — opozorilo na vedno večjo onesnaženost okolja, šopek vijolic — cvetje kot simbol miru.”
Ko je nagrajenec sprejel nagrado in se zahvalil zanjo je še dodal: “moram pa popraviti utemeljitev. Moja maska ne pomeni tega, kar je menila komisija, temveč to, da je fukat z ola gumo tako, kot bi vohal vijolice z gas masko.

Že, že, samo po doktrini botrov Drobničeve “strategije” je tudi uporaba kontracepcije relativno velik greh.

Vsak splav je umor!

Že tako nas je premalo!

Podpiram ministra Drobniča. Splav NI in NE MORE BITI kontracepcije.

Moje mnenje je, da je to ministrstvo izmed težjih in vsaka čast Drobniču, dobro se drži.

Brste spomladi na jablanah, brste na češnjah, popke tulipanov, popke vrtnic, ki bodo spomladi vzbrsteli, kasneje pa cvet bil nam v veselje – potrgajmo. Ali bi to naredili? Pa so rastline. Prepričan sem da ne! To se ne dela. Da bi to storil kdo drug namesto mene, bi ga moral krepko plačati, če bi sploh takega človeka našel.

g. minister: Sprašuješ se, če je to začetek rimokatoliške diktature. Mislim, da ne, ker kot so mi pojasnili so bile stroge komisije glede splava tudi v času 60, 70 let prejšnjega stoletja.

Ja, kasneje pa je bil tihi ukaz, da so zdravniki prepričevali Slovenke, naj delajo splave, hkrati pa reševali čefurke. Pol se pa čudite, če so osnovne šole polne čefurjev in so s tem leglo kriminala!

Gre za grob poseg v zasebnost. Seveda, v komunizmu bi bilo zastonj, prepoved pa kljub temu 🙂

Umor na obroke pa se začne po rojstvu.

Ja, potem pa je sledil razvoj naprej in ne NAZAJ!

Drobnič je lahko vesel, da njegova mama ni šla delat splava,…. mi pa ne.

Halo!

Brezupen primer bebavosti

Drobnič je bedak, drugega žal ne morem reči.Splav ni kriv za upadanje rojstev, saj število splavov že od rdečih cajtov strmo pada.

Poleg tega bi ukrep plačljivosti splava prizadel predvsem revne sloje, ki bi se zatekali k raznim šušmarjem in splavom na črno; bogate ženske bi pa še naprej po potrebi naredile splav.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ko se je pričela zadnja (osamosvojitvena) vojna na Hrvaškem in ko je padel Vukovar sem v Sobotni prilogi časopisa Dela prebrala pretresljiv esej o mestu Vukovar, ki ga je napisala hrvaška novinarka rodom iz Vukovarja (imena se ne spomnim). Ostro mi je ostalo v spominu, ko je navedla statističen podatek, da je bilo pred vojno v Vukovarju narejenih letno največ splavov v vsej Hrvaški; če sem si dobro zapomnila jih je bilo okoli 3000 na leto. S to navedbo je povezala smrti nerojenih, splavljenih otrok in strašen pokol ljudi v njenem rodnem mestu…
Še danes se z grozo spominjam, kako smo bili pretreseni ob dogajanju v Vukovarju in vedno se spomnim teh žalostnih podatkov obupane novinarke, ki se je spraševala ali ni Vukovar umrl zaradi toliko nerojenih, splavljenih otrok…

A zdaj so nerojeni Vukovarci krivi, da se je Srbom malo zmešalo in so to emsto zravnali z zemljo..ali kaj naj bi bila poanta?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja, Spider, kako ne razumeš? Doletela jih je vendar božja kazen. Sicer pa mislim, da je predlog za plačljivost splava nastal po naročilu RKC, katere goreč pripadnik je minister Drobnič.

Upam, da sedaj razumete zakaj smo imeli med 2.sv. vojno državljansko vojno!? Težnja cerkve in komunistov po absolutni oblasti, po diktaturi in kratenju človeški pravic in dostojanstva nas je razdelila na polovico.

Podobno kot sedaj.

Najbolje, da uvede še postopek, s katerim bi ugotovili kdo od moških je sploh sposoben razploditve, tako kot to delajo z živalmi. Biki, ovni, merjasci. Pa naj bodo ostri kriteriji, da bo za pogledat, izobražen, zdrav, čistokrven, mogoče bi jim še lobanje zmerili….tako kot so to delali “vladni kolegi” par desetletij nazaj. No, ob takih izbrancih, lepih čistokrvnih, ženskam še splavov ne bo treba delat, a ne?!!

------------------------------------------------------------------------------------------------ Tudi če si na pravi poti, te bodo povozili, če boš le sedel na njej.

Relika, od kdaj pa je kontracepcija plačljiva? Sama sem jo uporabljala štiri leta, pa nisem nič plačala. Sem absolutno za to, da se naredi red. Zastonj splav v nedogled je popoln absurd.

Baje je povratnic 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, tistih, ki pa se za splav odločijo več kot trikrat pa sploh zanemarljivo število. Tko, da je to, kar se gre Drobnič čista demagogija in populizem. Nej rajši pogruntajo kaj je narobe s tistimi parimi, ki majo 10+ splavov za sabo, kot pa se grejo katoliški džihad.

New Report

Close