Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek realna cena stanovanj – Ljubljana – stanovanje 50-55 m2 kupim

realna cena stanovanj – Ljubljana – stanovanje 50-55 m2 kupim

Lepo pozdravljeni, v Ljubljani (Moste, Vodmat, Štepanjsko) kupujem stanovanje nekje 50-55 m2 z balkonom… Na internetu so cene za 25m2 garsonjero ali pa za 50m2 enosobno stanovanje postavljene kar enako …okoli 100-120.000 eur.. zanima me izkušnja tistih ki ste v kratkem kupovali stanovanje ..koliko napihnjene cene so to in koliko lahko pričakujem da se cena spusti…

Če pa kdo prodaja stanovanje, primerno za vselitev (ne da je potrebna še adaptacija) z balkonom, kletjo, možnost parkiranja … stanovanje veliko od 50-55m2 – funkcionalne razporeditve na zgoraj omenjenih lokacijah naj mi prosim piše na mail, priloži slike in pove ceno za katero je pripravljen stanovanje prodati (e-mail: sasa.cimerman@gmail.com)

Hvala za vse morebitne podatke, napotke 🙂

da boš dobil tole kvadraturo na željeni lokaciji za 120.000 EUR.
Ja lahko 50 kvadratov, v zelo razsutem stanju, tako da boš mogel še veliko vložit.

65 m2, trosobno stanovanje, zastekljen balkon, nizek blok, odlična lokacija, 20 min do Lj po obvoznici…
Kompletno opremljeno stanovanje , kuhinja, dnevna soba, hodnik, kopalnica, spalnica, otroška soba…klet…..
Lokacija Vrhnika, cena okoli 125.000,00 EUR.
Imaš pa v bližini prav vse, vrtec, šola, zdravstveni dom…..

Mi smo lansko leto prodali 10 let staro stanovanje na bistveno dražji lokaciji (Mostec), dvosobno, veliko 45 kvadratov, s pokritim parkirnim mestom v garazi pod blokom in s kar prostorno kletjo, brez balkona, za 143.000 eur. So prodajali enaka stanovanja v isti soseski za več denarja, a jih niso prodali. Če ti ta podatek kaj pomaga.

50m2, Ljubljana -Šiška, popolnoma obnovljeno in opremljeno stanovanje; 130.000€.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=1&detail=5702187&pic=2469956.jpg

55 kvadratov….vložiš še 10000 pa je 113 tisočakov…..Če pa še zdilaš za kak tisočak pa reci piši 110.000,00

Pa Vodmat po akterem sprašuješ:
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14&nep=1&posr=1&detail=5702578&pic=2471651.jpg

So cene kar fajn padle 🙂

Tole stanovanje je komplet za obnovit – kuhinja, podi, vrata, kopalnica, inštalacije… Če vse to uspeš obnoviti za 10.000 EUR, samo bravo tebi!

Taka obnova stane več kot 30.000 €, vem, ker smo ravno obnavljali. Pa je bilo še poceni.

A Glinek pa ni več dober?

http://www.ljubljana.si/si/mol/razpisi-razgrnitve-objave/81174/detail.html

Trenutno se stanovanja ne splača kupit, ker gredo cene navzdol in bodo padale vsaj še nekaj let.

Po mojem mnenju se bo splačalo it v nakup čez cca. 3 leta, takrat bi morala biti cena takšnega stanovanja, kot ga kupuješ sedaj, nekje okoli 90.000 €.

Do takrat pa najem…

ni šans v NAJEM, mečeš denar z lopato skozi okno STRAN, raj mal kredita in je MOJE…

Napiši naslov, pridem pogledati.

me nazima,
lahko navedete kakšen mail in vas kontaktiram od doma in se dogovorimo za ogled.

Lep pozdrav

Butalsko razmišljanje.

Stanovanja, ki danes stanejo 130.000 €, bodo čez nekaj let vredna 80-90.000 €. Razlika bo torej vsaj 40.000€.

Stanovanje s cca. 50m2 danes dobiš v Lj v najem po ceni cca. 400€, če to najemnino pomnožimo s 36 (tri leta), znaša to okoli 15.000€.

Če torej danes namesto tega da stanovanje kupiš, le tega raje najameš, boš zaradi padca cene v treh letih profitiral nekje okoli 25.000 €.

Toliko o metanju denarja skozi okno.

Jaz se pa strinjam z rozco.
In vsak ima pravico razmišljat po svoje, brez da kdorkoli kogarkoli žali z butalskim razmišljanjem….
Nekateri se pač ne želijo selit vsake tri leta sem ter tja ali pa čakat, da bodo stanovanja cenejša.

Potem najbolje, da vsi počakamo, da bodo stanovanja zastonj…..;).

Na podlagi česa si pa ti “ni panike” prišel do tvojega izračuna oz. padca cen stanovanj pa nimam pojma:). Mogoče pa šlogaš in vidiš vse za naprej?:)
Se pa potem toplo priporočam za kakšno vnaprejšnje jasnovidnost;)…

2003 sva kupila 65 m2 stanovanje za 78.000 eur. Tam okrog 2007 je njegova tržna cena bila 165.000 eur, današnja cena 135.000 eur.
Halo?! Pa je 10 let starejše, kot je bilo ob nakupu.
Aja, 1. lastniki so ga kupili po Jazbinškovem zakonu za 8.000 DM, skratka cca 4.000 eur. Res ni logike.

Zaradi nakupa stanovanja v tujini prodali stanovanje v Lj-Črnuče cca. 48m2, brez potrebe po obnovi z nekaj pohištva in novo koplanico, teraso in podstrešjem za 135.000€

Kupili stanovanje v novogradnji v Beogradu 40m2 za 28.000€ – 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka na prvi nakup nepremičnine.

Pozdravljeni, moji starsi prodajajo 3 sobno stanovanje z balkonom, kletjo, parkirisce v Crnucah, Ljubljana za 115.000. Takoj se mi javi, ker je ze nekdo zelo zainteresiran. Lahko mi posljes na email katarina_zajc@yahoo.it

Realna cena stanovanja v Sloveniji v Ljubljani je cena kvadratnega metra funkcionalne površine s faktorjem 1, ki je enaka višini mesečne neto plače stranke, kateri je tako stanovanje namenjeno. Se pravi luksuzno stanovanje v centru Lj za japija bo od 2000-3000 eur/m2, medtem ko bo tipično delavsko stanovanje izven centra od 800-1200 eur/m2.
To je znana enačba, ki jo dokazujejo dosežene cene zarubljenih stanovanj na sodnih dražbah. Vse kar je dražje, se preprodaja ali je plod nerealnih želja zapufanih lastnikov pred izvršbo. Kontaktiraj okrožno sodišče, kjer nameravaš kupiti stanovanje, preglej ponudbo in se s sodnikom dogovori za 3. dražbo ter nato kontaktiraj upnika s predlogom odkupa. Bivše jazbinškovce in njihov naraščaj ti ni potrebno jemati resno.

Na Koroško se bomo morali preselit in začet kupovati stanovanja, tam se najbolj splača 🙂

http://www.oglasnik.si/nasveti/nakup-stanovanja-primerjava-cen-po-regijah/[/url]

So mi pa res hecni lastniki, ki že po več let prodajajo stanovanja, pa ne mislim s tem na ljubljansko ali obalo, ampak na Štajerskem in težijo kak ne morejo prodati, prideš pa na ogled in ima 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višjo ceno kot ostale nepremičnine iste velikosti/kvalitete in nebi spustil niti 1€ ker ima za njega sentimentalno vrednost, pa sva bila z fantom res zainteresirana, ker je bila hiška malo odmakjena in bila imela mir, ampak potrebna temljetie prenove. A hkrati jamra kako hitro mora prodati zarad finančnih težav. Pa fora je, da ne živi v njej že vsaj 2 leti in jo sploh ne vzdržuje, pozimi ne kuri,…. Pa misli, da ima še kar isto vrednost kot pred recesijo. Mah eni so res hecni.

New Report

Close