Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek REBRA

REBRA

KAKO VI PRIPRAVITE SVINJSKA REBRA,DA SO ZARES OKUSNA?
NE PREKAJENA,SVEŽA. SPEKLA BI JIH.

Vedno naredim polnjena rebra, tako imaš res nekaj od kosila, da ne glodaš samo kosti.

Tudi pri nas vedno polnjena.

Nasoli oziroma začini rebra, med kostjo in mesom zareži, da narediš žepek za polnilo. Jaz ga delam s kruhom: na kocke narežem kruh, dodam jajce, po potrebi mleko, dodam popraženo čebulo s hamburško slanino, začinim, zmešam in napolnim.

Ali pa:
Nagvercam spodi z začimbani za pečenko,približno polovico kot je napisano,zgoraj pa samo malo posolim-sploh, če je koža.
Potem dan v pleh cm vode,rebre katerih kože naj bo suha in v pečico na 200.Pol pa pečem uro in pol do dve.
Aha pa na višje vodilo, da se ocvirki naredijo.

Kako se naredi pa nadev za rebrca?Koliko kruha?Lahko brez čebule,slanine?
Vsako rebro posebej razrežem,nadevam ali recimo cel kos(5 reber skupaj)?
Nisem še delala nadeva.

hvala

Nadev naredim tako:

Kruha dam po občutku, več je, bolje je…na olju prepražim na drobno narezano čebulo, jo posujem po narezanem kruhu, dodam 2-3 jajca, malo mleka, sol, peteršilj, dooobro premešam in nadevam CEL kos reber..že prej naredim žepek (naredi ga tudi mesar, če ga prosiš)), ki ga kasneje zapnem z zobotrebci, lahko tudi zašiješ ali pa pustiš tako kot je, če je pekač ravno tako velik kot so rebra, ti ne bo nič ven steklo, če boš le dobro nadevala.

jaz pečem na 190-200 stopinjah, pokrito 1,5 do 2 uri.Po občutku delaj in ne boš falila!

Vaja dela mojstra, mojster pa vajo.

Lahko tudi brez čebule ali ne bo okusno?
Reber imam pa 5-pečem 1.5 ure? v tisti stekleni posodi s pokrovom?do konca pustim pokrov ali pred koncem odkrijem?

New Report

Close