Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Recept za biskvit

Recept za biskvit

Nujno rabim recept za kakšen dober biskvit. Čim bolj preprost, ker trenutno nimam možnosti da bi sestavine tehtala. Če bi se dalo, da so odmerjene količine v žlicah 🙂

spodaj pod tabo imaš en tak recept

Hvala. Koliko časa se pa peče? Kaj lahko dam maslo namesto olja ker olja ne uporabljam?

Google jih najde cel kup

Vem da jih najde ogromno, težko pa je najti takega, kjer so sestavine odmerjene v žlicah

Zelo preizkušen recept moje mame:

4 jajca
15 dag moke
15 dag sladkorja

Loči beljake od rumenjakov. Beljake stepi v zelo trd sneg s polovico sladkorja. Rumenjake stepi s preostalim sladkorjem in 4 žlicami mrzle vode – stepaj tako dolgo, da bodo rumenjaki skoraj beli. Nato narahlo vmešaj skozi sito presejano moko (ne stepaj več z mešalnikom, vendar pazi, da bo zmes dobro premešana).

Peci v pomaščenem in pomokanem pekaču, na 180 stopinjah približno 20 minut.

Tule še o pretvorbah količin v žlice:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12599

Kolikor jajc , toliko žlic moke in toliko žlic sladkorja .

Ruladni biskvit delam tako:
6 jajc
10 žlic sladkorja
6 žlic olja (ne masla)
12 žlic moke
malo pecilnega praška
Zmešam najprej beljake, dodam sladkor in razmešam na višji hitrosti. Pri najnižji hitrosti dodam rumenjake, olje. Na koncu previdno vmešam moko. Biskvit je lepo visok in se ne poseda.

Za torte mi je najljubši tale:
8 jajc
150 g sladkorja
50 g drobtin, ki jih napojiš z rumom
150 g mletih mandeljev (lahko tudi lešnikov ali orehov)
100 g moke
Stepeš beljake, dodaš sladkor, počasi vmešaš rumenjake, drobtine in mlete mandelje. Na koncu previdno vmešaš še moko. Tudi ta biskvit se ne poseda, je dober in res preprost. Moko lahko po želji zamenjaš npr. s prahom za puding – tako biskvit obarvaš npr. na roza ali rjavkasto.

Zgleda, da tud kliknila nisi na link, ker tam so recepti PO ŽLICAH…

Je zgleda odveč enih parkrat kliknit pa sam kaj poiskat.

Joj res se opravičujem, tako sem bila zmedena da linka sploh nisem videla. Vem da ni težko poiskat ampak sem mogoče mislila če ima kdo kakšen že malo preizkušen recept in se mi je res zelo mudilo. Tako da se zdaj že peče 🙂

hvala res še enkrat

New Report

Close