Recept za biskvit
Google jih najde cel kup…
Zelo preizkušen recept moje mame:
4 jajca
15 dag moke
15 dag sladkorja
Loči beljake od rumenjakov. Beljake stepi v zelo trd sneg s polovico sladkorja. Rumenjake stepi s preostalim sladkorjem in 4 žlicami mrzle vode – stepaj tako dolgo, da bodo rumenjaki skoraj beli. Nato narahlo vmešaj skozi sito presejano moko (ne stepaj več z mešalnikom, vendar pazi, da bo zmes dobro premešana).
Peci v pomaščenem in pomokanem pekaču, na 180 stopinjah približno 20 minut.
Tule še o pretvorbah količin v žlice:
Ruladni biskvit delam tako:
6 jajc
10 žlic sladkorja
6 žlic olja (ne masla)
12 žlic moke
malo pecilnega praška
Zmešam najprej beljake, dodam sladkor in razmešam na višji hitrosti. Pri najnižji hitrosti dodam rumenjake, olje. Na koncu previdno vmešam moko. Biskvit je lepo visok in se ne poseda.
Za torte mi je najljubši tale:
8 jajc
150 g sladkorja
50 g drobtin, ki jih napojiš z rumom
150 g mletih mandeljev (lahko tudi lešnikov ali orehov)
100 g moke
Stepeš beljake, dodaš sladkor, počasi vmešaš rumenjake, drobtine in mlete mandelje. Na koncu previdno vmešaš še moko. Tudi ta biskvit se ne poseda, je dober in res preprost. Moko lahko po želji zamenjaš npr. s prahom za puding – tako biskvit obarvaš npr. na roza ali rjavkasto.