Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek recept za dovber makaron flajš

recept za dovber makaron flajš

Ima katera kaki dober recept za dober makaron flajš takega kot smo včasih jedli v šoli. Nikakor ne morem zadeti takega okusa. Pa ne iz mletega mesa, ker to ni makaron flajš. Prosim prosim lepo 🙂

Iz česa pa je makaron flajš če ne iz makaronov in mletega mesa?
Čim manj začimb, prepražiš samo čebulo, malo česna, meso, dodaš vegeto, vodo in malo paradižnikove salse. Kuhaš najmanj uro, da se meso res zmehča.

Tako smo imeli mi v OŠ.

Makaronovo meso je drobno zrezanih koščkov govejega mesa , ne mletega. Vse ostalo kot golaž, goveji

Mi smo jedli makaronflajš iz svinjskega mesa, ki je bil narezan na koščke. Pa Fant je bil dodan in mislim, da so dodali paradižnikov koncentrat (v tubi).

Vegeta ša za pujse ni dobra. Malce se je treba poigrati z začimbami, meso pa nakockaš dpoma!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

V šoli? Pa menda ne iz konzerve?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Vegeta ša za pujse ni dobra. Malce se je treba poigrati z začimbami, meso pa nakockaš dpoma![/quote]

Se strinjam!

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Makaronflajš je s koščki mesa, ne z mletim. Omaka je nekaj na pol poti med golažem in paradižnikovo (“bolonjsko”): pražena čebula, praženo meso, malo moke gor (ja, moke, iste, iz katere so tudi makaroni), mezga, rdeča paprika, česen, majaron, peteršilj, ostale začimbe po okusu (lahko je tudi jušna kocka ali vegeta namesto soli)… Potem pa trik: testenine skuhaš precej na trdo, omaka pa ne sme biti pregosta. Zmešaš skupaj in pustiš nekaj časa stati.

tudi meni tpčno ta trik naredi testenine 100x boljše. če omako polijem preko samo kuhanih testenin mi je prav brezveze.

Vegeta ša za pujse ni dobra. Malce se je treba poigrati z začimbami, meso pa nakockaš dpoma![/quote]

Se strinjam![/quote]

Dobra, dobra. Boljša, kot si misliš. V vseh šolskih in ostalih menzah jo dodajajo, prav tako v večini gostiln. Vem tudi za lastnico vegi gostilne, ki dodaja poleg Vegete tudi razne mesne kocke…. In potem razlaga, kako vegiji hvalijo njeno kuhinjo, češ kako je dobra, kako ji uspe skuhati tako okusno….. hehe.

Itak so pa emulgatorji in glutaminat dodani skoraj povsod, zato je čisto vseeno, če vihaš nos nad Vegeto, ali ne.

Moj recept:

Na drobno narezano meso (svinjsko ali goveje) prepražiš na olju s čebulo in česnom. Dodaš sladko mleto papriko, sol, poper, majaron in lovorjev list ali dva. Zaliješ z vročo vodo, toliko da je meso pokrito s tekočino. Po potrebi sproti dolivaš. Pokriješ s pokrovko in pustiš na srednjem ognju, da počasi vre. Ko je meso skuhano (mehko), pokrovko malo primakneš, da odvečna tekočina izpari, ampak ne vsa. Malo tekočine, vsaj da pokriva dno posode, je dobro, da ostane. Na koncu primešaš skuhane makarone. Po okusu še dodatno soliš ali popraš.

Makaronovo meso ni iz mletega mesa.Meso narežeš na male kose grižljaj

New Report

Close