recept za dovber makaron flajš
Vegeta ša za pujse ni dobra. Malce se je treba poigrati z začimbami, meso pa nakockaš dpoma![/quote]
Se strinjam!
Makaronflajš je s koščki mesa, ne z mletim. Omaka je nekaj na pol poti med golažem in paradižnikovo (“bolonjsko”): pražena čebula, praženo meso, malo moke gor (ja, moke, iste, iz katere so tudi makaroni), mezga, rdeča paprika, česen, majaron, peteršilj, ostale začimbe po okusu (lahko je tudi jušna kocka ali vegeta namesto soli)… Potem pa trik: testenine skuhaš precej na trdo, omaka pa ne sme biti pregosta. Zmešaš skupaj in pustiš nekaj časa stati.
Vegeta ša za pujse ni dobra. Malce se je treba poigrati z začimbami, meso pa nakockaš dpoma![/quote]
Se strinjam![/quote]
Dobra, dobra. Boljša, kot si misliš. V vseh šolskih in ostalih menzah jo dodajajo, prav tako v večini gostiln. Vem tudi za lastnico vegi gostilne, ki dodaja poleg Vegete tudi razne mesne kocke…. In potem razlaga, kako vegiji hvalijo njeno kuhinjo, češ kako je dobra, kako ji uspe skuhati tako okusno….. hehe.
Itak so pa emulgatorji in glutaminat dodani skoraj povsod, zato je čisto vseeno, če vihaš nos nad Vegeto, ali ne.
Moj recept:
Na drobno narezano meso (svinjsko ali goveje) prepražiš na olju s čebulo in česnom. Dodaš sladko mleto papriko, sol, poper, majaron in lovorjev list ali dva. Zaliješ z vročo vodo, toliko da je meso pokrito s tekočino. Po potrebi sproti dolivaš. Pokriješ s pokrovko in pustiš na srednjem ognju, da počasi vre. Ko je meso skuhano (mehko), pokrovko malo primakneš, da odvečna tekočina izpari, ampak ne vsa. Malo tekočine, vsaj da pokriva dno posode, je dobro, da ostane. Na koncu primešaš skuhane makarone. Po okusu še dodatno soliš ali popraš.