Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek recept za figaro, dober tek

recept za figaro, dober tek

V trgovini sem prelistala posebno izdajo revije dober tek in pritegnil me je recept za rezine figaro. ker je to edini recept, ki me zanima (ostali so pač zbrani iz revij, ki jih že imam) in želim malo prišparat prav lepo prosim, če ima katera ta recept. Gre pa za to, da se ne uporablja nič moke, ampak samo nugat, čokolada in kadirano sadje in..meni se cedijo sline. hvala vam.

kaj pa ce gres v knjiznico in si recept izpises?

poskusi z brskalnikom, nekatere revije so dostopne tudi na netu. za to sicer ne vem, pa vseeno.

spletni recepti za figaro vsi po vrsti vsebujejo maslo, oblate,… ta pa samo “žlahtne” sestavine, ki sem jih naštela zgoraj.

Ko pridem domov ti ga prepišem.

ker ne vem točno katerega iščeš najbrž da tudi ta ni pravi, samo moke ni v receptu. čeprav mi ni janso kako misliš da ti bo skupaj ostalo suho sadje in nugat brez oblata za napolitanke.
če je pravi dober tek, če ne, pa ti svetujem da greš v knjižnico in ga prepišeš ker revija je na netu samo so dostopni le izbrani recepti, tega jaz nisme zasledila.
FIGARO REZINA >

Sestavine:
2 lista od napolitank, srednje velik pekač, ki smo ga obložili s pergamentnim papirjem. Na papir položimo oblatni list, Nadev: 600 g sladkorja v kristalu 350 g masla ali margarine 350 g grobo mletih orehov ( lahko uporabimo tudi polovico narezanih suhih fig) 5 beljakov 3 jedilne žlice ruma 1 zavitek vanilina ščep cimeta Čokoladne prevleka: 80 g čokolade v tablici 30 g rastlinske masti 1 jedilna žlica olja

Priprava:
Sladkor v kristalu nalahno- ob stalnem mešanju-pražimo, da se popolnoma raztopi in porumeni. Razstopljenemu karamelu dodajamo koščke masla in mešamo, da se razstopijo. Primešamo še orehe (in fige), rum, cimet in vanilin. Zmes se nekoliko zgosti, vendar jo kuhamo dalje in takoj dodamo še beljake. Zmes naj vre 8-10 minut na zmernem ognju. Nekoliko odstopa od sten posode. Kuhano zmes vlijemo na pripravljen oblatni list in razmažemo v velikosti lista. Takoj prekrijemo z drugim listom in po možnosti nekoliko obtežimo. Ohladimo. Ohlajeno ploščo peciva prelijemo s stopljeno čokolado. Priprava prevleke: rastlinsko mast raztalimo, dodamo olje in prelijemo po zlomljenih čokoladnih koščkih. Premešamo in prelijemo.

hvala za recept, mogoče pa probam tudi tega.
drugače pa figaro skupaj drži čokolada. meni se zdi logično. stopiš nugat in čokolado in po plasteh dodajaš v model. Ko se strdi, pa stoji skupaj.

New Report

Close