recept za figaro, dober tek
V trgovini sem prelistala posebno izdajo revije dober tek in pritegnil me je recept za rezine figaro. ker je to edini recept, ki me zanima (ostali so pač zbrani iz revij, ki jih že imam) in želim malo prišparat prav lepo prosim, če ima katera ta recept. Gre pa za to, da se ne uporablja nič moke, ampak samo nugat, čokolada in kadirano sadje in..meni se cedijo sline. hvala vam.
ker ne vem točno katerega iščeš najbrž da tudi ta ni pravi, samo moke ni v receptu. čeprav mi ni janso kako misliš da ti bo skupaj ostalo suho sadje in nugat brez oblata za napolitanke.
če je pravi dober tek, če ne, pa ti svetujem da greš v knjižnico in ga prepišeš ker revija je na netu samo so dostopni le izbrani recepti, tega jaz nisme zasledila.
FIGARO REZINA >
Sestavine:
2 lista od napolitank, srednje velik pekač, ki smo ga obložili s pergamentnim papirjem. Na papir položimo oblatni list, Nadev: 600 g sladkorja v kristalu 350 g masla ali margarine 350 g grobo mletih orehov ( lahko uporabimo tudi polovico narezanih suhih fig) 5 beljakov 3 jedilne žlice ruma 1 zavitek vanilina ščep cimeta Čokoladne prevleka: 80 g čokolade v tablici 30 g rastlinske masti 1 jedilna žlica olja
Priprava:
Sladkor v kristalu nalahno- ob stalnem mešanju-pražimo, da se popolnoma raztopi in porumeni. Razstopljenemu karamelu dodajamo koščke masla in mešamo, da se razstopijo. Primešamo še orehe (in fige), rum, cimet in vanilin. Zmes se nekoliko zgosti, vendar jo kuhamo dalje in takoj dodamo še beljake. Zmes naj vre 8-10 minut na zmernem ognju. Nekoliko odstopa od sten posode. Kuhano zmes vlijemo na pripravljen oblatni list in razmažemo v velikosti lista. Takoj prekrijemo z drugim listom in po možnosti nekoliko obtežimo. Ohladimo. Ohlajeno ploščo peciva prelijemo s stopljeno čokolado. Priprava prevleke: rastlinsko mast raztalimo, dodamo olje in prelijemo po zlomljenih čokoladnih koščkih. Premešamo in prelijemo.