Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za mineštro

Recept za mineštro

Halo,

kaj ve skuhate, ko rečete, da ste skuhale mineštro? Se mi zdi, da je pod tem izrazom malo morje sicer enolončnic, a z različnimi sestavinami. Torej, na dan z razkritji za kakšno kul mineštro.

Pretlačiš že prej kuhan fižol skozi cedilo tako, da ostanejo samo lušine, ki jih odvržeš. Fižolovko pa uporabiš tako, da na olivne olju prepražiš malo čebulce, dodaš korenček.

Zaliješ s fižolovko, če je pregosto dodaš več zajemalk goveje juhe, petršilj, posloši in dodaš kakšno domačo pečenico, ali kak prekajen kos v to juho, da se kuha. Dodaš še en cel ali na pol zrezan krompir.
Na koncu še makarone: Pippe Rigate.

Je gosta, še bolj, ko čaka in se hladi.

A zame edina prava mineštra……..

Zdej pa bolje da končam, ker sem že lačna.

lp,

Karmen

Za mene je pa to bolj pašta-fižol. Mineštra, ja pomoje imajo različni kraji različe recepte. Jaz pravim mineštra takrat ko je notri kak kos mesa (suho, dimljeno, ali pa mleto). Enoločnica pa takrat ko je notri samo zelenjava z kakšno zakuho.
lp

Mineštra je zame s Primorske, fižolova (pašta+fižol) ali zelenjavna mineštra.

Vse ostalo so razne goste juhe, obare…

Se strinajm z marinas. S tem, da so bolj”težke” mineštre zame enolončnice npr. jota, ješprenj, pasulj.

v trgovini dobiš različne mešanice npr. gorsko mineštro, dolenjsko mineštro,… tak da zgleda ima vsaka pokrajina svojo…

k.

zame je tudi mineštra samo pašta-fižol

jaz jo naredim tako:
-namočim fižol čez noč
-ga dam kuhat za eno urco…odlijem
– pol prepražim malo moke z olivnim oljem in vlijem vodo, dam fižol, sol in poper,prekajeno meso…kuham kake 1,5 ure na zmernem ognju
– pol vzemem meso ven in prepasiram fižol
-olupim krompir in ko je skuhan ga zmečkam in zmešam v tekočino
– dam notri majhno paštico ali polomim na majhne koščke špagete in vse skupaj kuham še 10 minutk…

in je njami…moj mož pravi, da boljša kot od moje mami, kar je zame res pohvala, ker moja mami je majstrica

New Report

Close