Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek recept za piškotke

recept za piškotke

Z mojima otrokoma 3+5let bi rada pekla piškotke..kakšen enostaven recept bi mi prav prišel..pa veliko packanja,pa da so še dobri…
HVALA

Zelo enostavno in njami….

ROGLJIČKI ALI KROGLICE
23 dag moke (presejane), 140g masla, 70 g sladkorja v prahu

Zgneteš v gladko maso, lahko takoj oblikuješ. Pečeš10 min na 150 stopinj.Oblikuješ lahko v rogljičke in potem konce namočiš v raztopljeno čokolado in kokos. Ali pa narediš kroglice, s prstom narahlo pritisneš v sredino kroglice, da dobiš jamico in jamico zapolniš z marmelado.

Jaz vedno pečem jogurtovo pecivo, ker nimam vage gor naštimane. Plis, en recept brez vage.

Piškotki :

Na suho zmešaš:
-80 dg moke
-pecilni prašek
-vanili prašek
-ščepec soli
-jogortov lonček sladkorja

Ko so sestavine zmešanje dodaš:
-4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)
-250 dg naribanega masla

Testo zgneteš, razvaljaš in z modelčk oblikuješ piškotke. Pečeš 20-30 minut.

LPT

testo delam vedno enako:
1/2 kg moke + en pecilni
20 dkg sladkorja
1 vanilij sl.
20 dkg rame
1 celo jajce
1 rumenjak
po potrebi malo mleka

polovici testa dodam 2 žlici kakava in dobim svetlo in temno testo.

pustim eno uro v hladilniku, na pomokani deski razvaljamo testo, z modelčki izrežemo kekse in pečemo na 190 stopinjah pribl. 12 minut.

Ko imamo spečene bele in rjave kekse (zvezdice, lunice, smrekice, ipd) jih namažemo s čokoladno ali belo glazuro in posipamo s čokoladnim ali pisanim sladkornim posipom. Belo glazuro narediš tako, da zmiksaš preostali beljak in 1/2 kg sladkorja v prahu, da dobiš gosto maso, ki se lepo maže in hitro strdi.

Mi smo jih pekli ravno včeraj in otroka sta navdušena (stara sta enako kot tvoja 🙂
dober tek.

New Report

Close