Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Receptorji – plača, izobrazba?

Receptorji – plača, izobrazba?

Dela kdo kot receptor v hotelu, kampu?

Kakšna izobrazba je potrebna?

Kakšne so plače?

Magisterij, če je znan kamp vsaj 3 svetovne jezika, placa cca 1500neto pa namestitev in topli obrok.

Zakaj magisterij? To je področje znanosti.

Po moje je dovolj srednja in vsaj 3 jeziki.

Mag.? To je norčevanje iz naroda.

Več jezikov. Če je recepcija za srednjo v turizmu kot vodiči, v hotelih, je bolj praksa jezikov, poznavanje prakse kit pa magisteriji. Dvomim, da v klicnih imajo magisterije. Oni, če niso zimski vmesno, pakirajo poletne aranžmaje in pol tud gredo. Za tak denar, kjer je v bistvu odvisno, kolk aranžmajev sklenjeno, je k* plača s 24/7 na voljo.

Plača je minimalec, ker je ogromno kandidatov. Ni treba dati nič več. Jeziki so seveda potrebni, ni pa važno, kakšno formalno izobrazbo ima kdo. Zaposli pa se po kriteriju storilnosti in nekonfliktnosti.

Nekaj še zaslužijo s spolnimi uslugami.

Jaz sem receptorka v hotelu. Kakšen magisterij? Dovolj je poklicna šola. Delam drugače v Avstriji. Tu je pogoj le angleščina in pa seveda domač jezik, torej nemščina. Torej pričakujejo le en tuj jezik. V Sloveniji ponavadi pričakujejo dva tuja jezika. Plača pa 2050 bruto. Soba zastonj, topel obrok tudi. V Avstriji čas malice ni plačan. Tako, da 8 urni delovnik pomeni 8,5 ur, včasih 9 ur (če je pavza 1 uro). Ne vem pa kake plače so v Sloveniji. Nikakor pa ne rabiš to kakega faksa.

Gimnazijski maturant ali pa pač neka SŠ je čisto dovolj za receptorja.

Plača pa minimalc.

New Report

Close