Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Redna…

Redna…

Meni gre pa res na živce, ko imajo ljudje probleme, vidijo pa samo drugega nasproti – v tem primeru Redno. Naj najprej razčistijo pri sebi.

Ker človek, ki je zadovoljen s svojim življenjem, ne bo šel kritizirat življenja drugega.

Meni lahko recimo še ne vem kako ljudje pridigajo, dajejo nasvete, ampak odločit se bom mogla sama.

Ne vem, kako lahko govorite, da bi morala redna met hujšanje pod zdravniškim nadzorom, pa da je hipohonder … Pometite pod svojim pragom.

Iz svojih izkušenj vem, da nekdo, ki je zadovoljen sam s sabo, ne žali drugih na tak način.

Redna je sama pisala o tem, da je bila že kot otrok okrogla…..pa na fotkah ki jih je lepila iz potovanja po ZDA se tudi vidi da je bila od nekdaj nabita.

Tableti my ass……njoki vsak drug dan in pizze na tak in drugačen način, pecivo tako in onako pa nima s tem nič a ne de?

Odgovor na objavo uporabnika
kifeljčki, 30.05.2022 ob 12:49

Rednamay, 30.05.2022 ob 12:40

Samo povem, 30.05.2022 ob 12:28

Rednamay, 30.05.2022 ob 12:19

kifeljčki, 30.05.2022 ob 12:10

Rednamay, 30.05.2022 ob 12:06

kifeljčki, 30.05.2022 ob 12:03

Policistični jajčniki so posledica debelosti in ne obratno, zaradi njih pride do neravnovesja hormonov, posledica poraščenost, zamašene žleze, odtod tudi tisti turi ki jih imaš pod pazduhama.

No ja, bo že.

To pač ni res,ker ti lahko zdajle naštejem mnogo žensk ki niso debele in imajo to kožno bolezen in tudi policistične jajčnike. Pa zelo radi ljudje pametujete da je ta kožna bolezen tudi zaradi kajenja in tako dalje. Sploh ne drži.

Seveda imajo lahko policistične jajčnike tudi suhe ženske, razmerje je pa 95% debelih in 5% suhih.  Policistični jajčniki pa povzročajo vse našteto kar imaš ti, pa tudi redčenje las, česar pri tebi (še) ni.

To je tako kot da bi dela primerjavo, da poznaš nekadilca z rakom pljuč, čeprav je 90% bolnikov z rakom pljuč kadilcev.

Preden me začnete obsojati,da je vese zarad debelosti naj ti povem da nimaš pojma kako nerešeljivo situacijo imam v zvezi s tem. Policistični jajčniki se drastično izboljša stanje,če ženska shujša. To drži in vsi to priporočajo. Ne veš pa kako nemogoče je to,saj ravno PCOS povzroča debelost,nerezistenco na inzulin,nekatere ženske s PCOS imajo tudi do 140kg. Za nameček imam še antipsihotike ki redijo 100 na uro,nabijajo apetit,zmanjšujejo prebravo in jemlejjo voljo do gibanja. Ko bi ti vedla kako težko mi je na vseh teh zdravilih in kakšne bitke imam non stop da bi shujšala bi bla bolj prijazna. Sem pa imela jaz PCOS že ored shizifrenijo,že pri 20ih. Tako da ja…

Nekaj ti je za priznati, kot hipohonder, ki ima celo paleto namišljenih bolezni se vedno naučiš bolezen, ki jo trenutno imaš na pamet, vse indicije, posledice in stanje bolnika znaš zdeklamirati za vsako tvojo ( namišljeno) bolezen, kolikokrat si šla na urgenco zaradi možganske krvavitve? dokler niso ugotovili, da se izmišljuješ in so te vsakič pustili čakat ure dolgo, sedaj imaš spet neko bolezen, ki bo verjetno hitro minila, edino bolezen, ki jo imaš je lenoba in prenažiranje to so ti že velikokrat povedali samo ti kot vedno, po svoje.

O moj bog,da te ni sram!! Prokleta gnida pokvarjena gnila!
Jaz sem dejansko 2017 utrpela možgansko kap. Kaj ti ni jasno?

Kaj, možgansko kap si že imela?  Torej jemlješ tudi zdravila proti tlaku, antikoagulante, ipd?  Uredi si hujšanje pod zdravniškim nadzorom, pri teh letih ga boš zagotovo dobila.

Jaz pojem na dan 9 tablet. Od tega 5 različnih vrst: za pritisk,za pulz,pa shizo,za anksioznost,pa za jajčnike metformin. Ja,imela sem 2017 možgansko krvavitev,hudo anevrizmo-vsi po forumu so se norca delali ko sem hodila na urgenco vsa nezavestna,pa bruhala pa jokala. Šele na koncu ko sem šla k splošni zdrvanici v zdravtsveni dom je takoj dala napotnico za nevrološko,tam se šla na RTG s kontrastom takoj so me notri zadržali v bolnici. In še,ej ne morš verjet,še se najde folk k se norca dela. Pa lažejo.

Lenka se seta, 30.05.2022 ob 12:53

Redna, daj se ne pustit sprovicirat .

Tam dol mas slikco fakica pa ga zacni lepit.

Ve, nesramnice.jebale boste jeza..zenska je bolna, debela zarad tbl.

Ne se igrat s karmo resno.

Redna.

Dobr me poslusi.

To se spravljata dve nate, kot na snelco. Ker sta odkriti in jih ocitno moti ta odkritost.

Vidve povesta stvari ki so zivljenje. Te kurbe ga nimajo.

Vse tu gor smo normalne  dve pa nore.

Lej celo lamberđek te nikol ne zali. Pa verjem da bi zavohal ce bi lagala.

Brata Grimm sta prava diletanta o pripovedovanju pravljic, Redna obvlada to do potankosti, njeni opisi so tako plastični, da še bralec zboli, ko jih bere 😜

Ljudje kaj vam ni jasno.. meni nabija apetit. In ne v srednji šoli sem pa kr ok,fit. Pa tista slika iz amerike-ne nisem nabita in nisem predebela. To so pač zlobni jeziki. Skratka seveda da jem preveč. Sej sploh več nevem kaj nej nardim da mi ne bo toliko apetita nabijalo. Antipsihotiki pa še PCOS=idelaen recept za bit debeluh. Ne veste kok je to grozn k se trudiš da ne ješ,požreš pa ko slon. 2 dni nazaj me je tok cukr metal sem pojedla vseh 10 gorenjka roladic pa še 2 snickersa. nenormalno!! ne morte vedet dokler ne preizkusite kaj pomeni kemično nabijanje apetita. Samodisciplina in volja ne pomagata.

nehaj no, 30.05.2022 ob 12:56

Redna je sama pisala o tem, da je bila že kot otrok okrogla…..pa na fotkah ki jih je lepila iz potovanja po ZDA se tudi vidi da je bila od nekdaj nabita.

Tableti my ass……njoki vsak drug dan in pizze na tak in drugačen način, pecivo tako in onako pa nima s tem nič a ne de?

ja! grozno je. ogromno požrem. paše mi ocvrto,mastno,kalorično,čokoladno.
dej,ti dam moje tablete za žret. boš vidla kako je to. ne boš razumela dokler ne izkusiš.

Redna ne sekiraj se, mogoče bi samo morala manj pisat o tem. Jaz tudi lahko pojem naenkrat celo škatlico Gorenjka roladic pa še kaj. Pa nisem zato, da bi morala hujšati pod nadzorom.

Pa nisem tako debela. Redna nisem te sicer nikoli videla v živo, ampak verjamem, da tablete znajo kar vplivat na hormonsko ravnovesje/neravnovesje.

Redna, ne sekiraj se, vsi jemo ocvrto, mastno, kalorično. Vprašanje je, koliko tega poješ. Jaz lahko en dan ful pojem, drug dan skoraj nič.

dejstvo je, da bomo ves dan morali gledat eno glupo temo.

Meni je punce žal. Je še mlada in že toliko tablet. 90% njenih težav bi spuhtelo, če bi shujšala za ene 50 kg, da ne rečem, kako bi bila luštna.

Ampak res, koliko starih debeluhov poznate? Jaz nobenega, jih nese prej, preden se postarajo.

DAJ FUCH OFF

Noben se ne redi od brokolija in kumar.  Jasno je, da ima željo po mastnem in kaloričnem, saj tega ne zanika.  zagotovo pa je ta želja tudi posledica tablet, ki jih jemlje zaradi shizofrenije.  Enim udari kontra, nimajo apetita, gibljejo se kot zombiji.  Tako da ne udrihaj vsevprek.

Če bi shujašala ne bi izpuhtelo 90% mojih težav niti slučajno. Prvo kot prvo sem imela sindrom policističnih jajčnikov že pri 20ih še preden sem zbolela za shizofrenijo in bila sem suha. Menstruacije so mi izostajale tudi po 4 mesece. Sindrom PCOS se začne že v pubertetni dobi in se potem postopoma razvije. Če bi shujšala,bi bil manj izrazit,ne bi pa zginil. To ne drži. Drugo,če bi shujšala,shizofrenija ne bi izginila. Debelost in shiza nimata veze. V moji družini imamo slabo zdravje vse moje sestre. najstarejša trpi za hudo epilepsijo,ta mlajša je imela raka na možganih in kemoterapijo 2 leti obsevali so ji možgane-tumor je imela 3.stopnje (stopnje so bile od 1 do 4) ta najmlajša ma pa že zdaj pri 17ih oba kolena operirana-nehala je s športom in hudo intoleranco na laktozo. Čist tko,ni vse v debelosti.

Jaz ne bom doživela starosti to vem. Zato ker sem preveč bolana. zato dokler me mate delajte z mano lepo-ker se mi obeta kratka življenjska doma. In ja,za moje bolezni ni zdravila. To niso moje “pravljice”.

Eh Maja je po mojem strah in trepet dohtarjev po Ljubljani.

Raje kot jo prenašat, ji ugodjo in potrdijo “diagnozo” s katero samo k njim pride, samo da imajo mir.

Če bi doma namest deset roladic in snikersov imela dve cvetači in brokoli, bi ravno tako preživela sladki napad.

Volja je tista, ki tebe nese, vse bolezni in zdravila pa priročen izgovor. Sicer pa življenje imamo vsi samo eno, kako ga bomo preživeli, pa je naša odločitev.

kifeljčki, 30.05.2022 ob 13:13

Noben se ne redi od brokolija in kumar.  Jasno je, da ima željo po mastnem in kaloričnem, saj tega ne zanika.  zagotovo pa je ta želja tudi posledica tablet, ki jih jemlje zaradi shizofrenije.  Enim udari kontra, nimajo apetita, gibljejo se kot zombiji.  Tako da ne udrihaj vsevprek.

Ja,točno tako. Ne zredijo se vsi na antipsihotikih in kok sem žalostna zarad tega!! Poznam frenda ki ima zelo slabo prognozo shizofrenije,vsaj 3x na leto je v bolnici,ima 20x višjo dozo zdravil kot jaz in ne. Ni se zredil niti za kilogram!! ni fer!!

evo,če ne verjamete,samo malo je treba poguglat:
https://www.revijazamojezdravje.si/zakaj-antipsihotiki-povzrocijo-porast-telesne-teze/

campari, 30.05.2022 ob 13:07

dejstvo je, da bomo ves dan morali gledat eno glupo temo.

kaj te moti? a sem jo jaz odprla?? ne!
preskoči! je 30 drugih tem kjer mene sploh ni.

Takle, 30.05.2022 ob 13:17

Če bi doma namest deset roladic in snikersov imela dve cvetači in brokoli, bi ravno tako preživela sladki napad.

Volja je tista, ki tebe nese, vse bolezni in zdravila pa priročen izgovor. Sicer pa življenje imamo vsi samo eno, kako ga bomo preživeli, pa je naša odločitev.

škoda da ni možno da te dam na te tablete pa da te vidmo. res škoda.

Dobil sem pred 2mes

Xantiax 25mg za spat.

Mel sem 70kg

Danes jih imam 78kg.

Napadi take nore lakote, k jo ne poznam.

Kemija je to

Skotovi, jedite govna.

Fran, 30.05.2022 ob 13:23

Dobil sem pred 2mes

Xantiax 25mg za spat.

Mel sem 70kg

Danes jih imam 78kg.

Napadi take nore lakote, k jo ne poznam.

Kemija je to

jp,točno tako. Jaz ko me napade potreba po cukru,tok se trudim,pa ne gre. Se trudiš,pa je čez 2 uri samo še hujš,kr treseš se tok rabiš. In pol k požrem celo banjico sladoleda,al pa 10 gorenjka roladic pa 2 snickersa (mormo povedat da samo 10 roladic ni dost a ne. morta bit še dva snickersa!) al pa celo Milko naenkrat uno 300gramsko ta velko. za popizdit. Kemično nabijanje apetita je grozno. ne pomaga volja,ensotavno pa če maš še tok hudo voljo. Ker ti tok prevlada ta potreba da nič drugega ne moreš razmišljat. No,pa da smo si na jasnem,za nameček te tableti upočasnjujejo prebavo in delajo človeka apatičnega lenega totalno pijejo voljo. Toliko o tem,da res idealen recept za bit debel. Niti do športanja ti ni,če pa poješ čokolado zaradi oslabljene presnove je pa tako kot da bi dve.

Redna je danes malo preveč pogledala v kozarec.

.https://youtu.be/gHzQv86xZqU

Rednamay, 30.05.2022 ob 13:29

jp,točno tako. Jaz ko me napade potreba po cukru,tok se trudim,pa ne gre. Se trudiš,pa je čez 2 uri samo še hujš,kr treseš se tok rabiš. In pol k požrem celo banjico sladoleda,al pa 10 gorenjka roladic pa 2 snickersa (mormo povedat da samo 10 roladic ni dost a ne. morta bit še dva snickersa!) al pa celo Milko naenkrat uno 300gramsko ta velko. za popizdit. Kemično nabijanje apetita je grozno. ne pomaga volja,ensotavno pa če maš še tok hudo voljo. Ker ti tok prevlada ta potreba da nič drugega ne moreš razmišljat. No,pa da smo si na jasnem,za nameček te tableti upočasnjujejo prebavo in delajo človeka apatičnega lenega totalno pijejo voljo. Toliko o tem,da res idealen recept za bit debel. Niti do športanja ti ni,če pa poješ čokolado zaradi oslabljene presnove je pa tako kot da bi dve.

Zakaj sploh imaš doma gorenjka roladice pa snickerse pa tortice pa čokolado pa pohano meso, če veš, da boš vse pojedla?

Ne kupuj tega sranja, pa ga ne boš jedla. Namesto tega si naredi zalogo korenja ali banan, ki poteši željo po sladkem.

ne razumem, 30.05.2022 ob 13:35

Zakaj sploh imaš doma gorenjka roladice pa snickerse pa tortice pa čokolado pa pohano meso, če veš, da boš vse pojedla?

Ne kupuj tega sranja, pa ga ne boš jedla. Namesto tega si naredi zalogo korenja ali banan, ki poteši željo po sladkem.

haha,ko bi blo tko enostavno 🙂 oh ljudje kok ste glupi res. ko točak. bognedaj se dat v kožo drugega. ne,samo naravnost ko fjakarski konj.

Kaj bluziš, pa ravno v tem je problem, da obstaja želja po sladkem, ne pa po nekem korenju.  A mogoče ti kupuješ korenje namesto čokolade?  A pijanc tudi kupuje ribezov sok namesto rdečega vina?

A ti sploh razumeš, kaj pomeni biti odvisen od nečesa?

New Report

Close