Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Redna…

Redna…

Redna, ti si tudi en škis babji.

hvala,ti pa Trol glup.

Za tistega, ki jemlje xantax

Zaspat se da tudi brez Xantaxa. Če se hoče. Drugi pa rajš goltate kemijo, da ste zadeti. Če si pameten, ga čimprej vrzi v smeti. Sorodnik je dobil po njem tako psihozo, da je pristal v psihiatrični bolnici. Prej ni imel nobenih problemov. Jemal ga je za zabavo, ta kot tisti, ki potem skačejo v reke. Njega so na srečo odpeljali na psihiatrijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Rednamay, 30.05.2022 ob 18:41

Dej mal umirite ta svoja žaljenja. Ker si sploh tok gnoja kokr ga z veseljem servirate ne zaslužim.

Pa nisem vedla,da ste vi eni kavč-dohtarji waw res. Za vse moje bolezni je kriva debelost,waw a res. Nevem,kako priročno za stigmatiziranje nekoga in zlivanje sovraštva in agonije zato ker sem debela. tega ne vidiš kolikor je tega na monu.

Kako si ti sama razlagaš tvojo debelost? Resno sprašujem. Kdaj in kako si se zredila. Hitro, počasi? Kaj je bilo takrat drugače v tvojem življenju?

resno, 30.05.2022 ob 19:13

Kako si ti sama razlagaš tvojo debelost? Resno sprašujem. Kdaj in kako si se zredila. Hitro, počasi? Kaj je bilo takrat drugače v tvojem življenju?

Very simple. Jaz sem se sunkovito zredila po 22 letu,ko sem začela dobivati psihiatrična zdravila in bila diagnozirana za shizofrenija. Ampak,po malo mičkeno sem se pa že prej redila-policistične jajčnike sme imela že prej težave. Potem z antipsihotiki je pa kar eksplodiralo. Če ti povem,jaz sem za pusta letos za kosilo pojedla 8 krofov. Ok,nič drugega,to je bilo moje kosilo,ampak a je to normalno? Ne ni. Pojem zelo veliko,vsaj 2x na teden tolčem tudi sladkarije-tudi želodec se mi je raztegnil velike količine lahko spravim vase. ko so mi lansko leto ukinili antipsihotike sem drastično začela hujšat. Iz 140 kg ki sem jih imela,sem prišla na 118,pa še je kar dol letelo.. apetit je zginil. Psihično stanje se mi je poslabšalo,blodnjava sem bila,prestrašena,ogrožena,preganjavica in smo jih uvedli nazaj. In ne morem za menjat za kera druga,ker mi ta ki jih trenutno jemljem najbolj ustrezajo. Jaz mislim če ne bi imela antipsihotikov bi bila mjčken chubby ampak nikakor pa ne 133 kg kolikor jih imam zdaj.

da ne lažem,moje zmage leto nazaj:

pri 140kg:
https://i.postimg.cc/43N7kZ0m/2020.jpg

Pa 25 kg manj leto kasneje:
https://i.postimg.cc/brTfhXWw/2021.jpg

Vse sem nazaj dobila. Imam spet 133kg. In spet nazaj na antipsihotikih. Poleg tega imam tudi presnovno okvaro-dokazano endokrinološko. Jaz mislim da ste ljudje do določenih ki imajo zdravstvene težave zelo nesramni. So tudi taki,ki morajo odstranit ščitnico in se zredijo,pa jim ne verjamete.

Ampak ej, kakšna razlika.  Če bi od tistih 118 sklatila nekje na 90, bi bila prav luštna “gajstna” baba.

res, 30.05.2022 ob 19:34

Ampak ej, kakšna razlika.  Če bi od tistih 118 sklatila nekje na 90, bi bila prav luštna “gajstna” baba.

Jap i know. Če bi mela 90 kil bi bla jst top. Potem si lahko zamisliš kok sem žalostna k se z vso to težo in vsem borim. 🙁

Si razmišljala o operaciji? Obstaja tudi v obliki balona, ki ti ga napihnejo v želodcu, torej ti nič ne odrežejo.

Sam mal. Takrat, ko si hujšala, pa nisi povedala, da hujšaš, ker so ti ukinili zdravila, ampak si se hvalila, kako pridna, da si, kako paziš pri hrani, se gibaš in vse to. Zdaj, ko si nehala, so pa tablete krive?

Pa povej po pravici, kaj bi naredila, ko te zadene to prenažiranje, če ne bi imela ničesar sladkega doma? Pa trgovine zaprte? Preživela bi ravno tako. Od tega se ne umre.

Takle, 30.05.2022 ob 20:01

Sam mal. Takrat, ko si hujšala, pa nisi povedala, da hujšaš, ker so ti ukinili zdravila, ampak si se hvalila, kako pridna, da si, kako paziš pri hrani, se gibaš in vse to. Zdaj, ko si nehala, so pa tablete krive?

Pa povej po pravici, kaj bi naredila, ko te zadene to prenažiranje, če ne bi imela ničesar sladkega doma? Pa trgovine zaprte? Preživela bi ravno tako. Od tega se ne umre.

Lej,sej še sama nisem vedla da je to zarad zdravil. Ne moreš,šele za nazaj pol vidiš. Tud s psihiatrom sem se menila. Še zdej so stvari ki jih ugotavljam.. sem dobila šele februrja komplet endokrinološki izvid-kjer je potrjeno tudi da imam blažjo presnovno okvaro. Kar še oteži vseskupej. To pomeni,tudi če ješ kot ptiček ne pomaga. Ne me takoj obsojat ker sem samo pacient in si skušam pač skos pomagat,pa čeprav rešitev ravno ni.

Govorit o tem,če pač ne bi imela-ja ne bi imela ne bi jedla. Ampak živimo v civilizaciji,šla bi si kupit naslednji dan,tako kot vedno.

resno, 30.05.2022 ob 19:58

Si razmišljala o operaciji? Obstaja tudi v obliki balona, ki ti ga napihnejo v želodcu, torej ti nič ne odrežejo.

Moja zdravnica o nobeni operaciji noče slišat-ker se ve da nisem debela zato ker bi bla zanemarjena ampak zaradi tablet in bolezni. Sem ji že omenila in je rekla da o tem ne bove debatirale in da mi ne bo uničevala želodca in mene spravljala v nevarnost zaradi odvečnih kilogramov. In ima prav. mam dobro zdravnico. mnoge te operacije niso tako nedolžne. poznam primer ki so se končale zelo hudo.

Pravis presnovno okvaro, cesa in kako so ti to na endokrino dokazali?

Šnelca_783, 30.05.2022 ob 20:14

Pravis presnovno okvaro, cesa in kako so ti to na endokrino dokazali?

Bom kar izvid prpopala 😉 iz feruarja letos 🙂 neka displibidimija… whatever..

https://i.postimg.cc/MKCY1sG9/izvid.jpg

To ni nič hudega, blaga oblika. Seveda pa moraš vedet, da se bodo tvoje težave stopnjevale. Sladkorna, holesterol, zamašene žile, visok pritisk in podobno ti ne uide. Škoda bi bilo, če bi prehitro dobila starostne bolezni.

Poleg hitre hrane tudi tbl zapacajo in obremenijo jetra.

Bi ti predlagala da gres na brezplacno testiranje Biostile. Ti pokaze okvirno stanje v telesu. Dokaj natancno. Imajo tudi preparate oz artikle glede jetr Liver 1 in 2 ipd

To bi ti pomagalo, ce bi financno zmogla.

Vsaj na testiranje pojdi, da imas en okviren uvid v dogajanje. Ce se bo testiranje ujemalo s tvojim stanjem, potem bos vedela da test drzi in sele po testiranju poves svoje tezave oz potrdis.

Ko bos razstrupila jetra npr s temi kapsulami Liver, bos imela manj zelje po sladkem.

Kar zmores, magari majhen korak naredi v smeri gibanja, pa vsaj en sladek izdelek zamenjaj s sadjem ( lubenico, jagodami)

Šnelca_783, 30.05.2022 ob 21:28

Poleg hitre hrane tudi tbl zapacajo in obremenijo jetra.

Bi ti predlagala da gres na brezplacno testiranje Biostile. Ti pokaze okvirno stanje v telesu. Dokaj natancno. Imajo tudi preparate oz artikle glede jetr Liver 1 in 2 ipd

To bi ti pomagalo, ce bi financno zmogla.

Vsaj na testiranje pojdi, da imas en okviren uvid v dogajanje. Ce se bo testiranje ujemalo s tvojim stanjem, potem bos vedela da test drzi in sele po testiranju poves svoje tezave oz potrdis.

Ko bos razstrupila jetra npr s temi kapsulami Liver, bos imela manj zelje po sladkem.

Kar zmores, magari majhen korak naredi v smeri gibanja, pa vsaj en sladek izdelek zamenjaj s sadjem ( lubenico, jagodami)

Daj mir ti!  Ti bom dala Biostile dve okoli kepe.  Če si ti tako zabita da kupuješ kačjo slino, ne šuntaj še drugih!

BTW, če bi sama zares hotela narediti kaj dobrega zase, ne bi iskala bližnjic z nekimi prehranskimi dopolnili in “sprehodi”, ki tvojo stenozo še poslabšujejo.  Ampak to je druga zgodba, zato je brez veze nadaljevati.

Pusti Redno na miru in jo ne zavajaj!

Vse to jaz vem. ne veste pa kako nemogoče je to. Koliko člankov vam moram pripopat? Mislite da se tega ne zavedam? Mislite da uživam in se požvižgam. To je kemija,in proti temu borit se je zelo nemogoče. Mislite da vsi duševni bolniki ki so debeli ne želijo shujšat? Želimo,a ne moremo. mislite da nevem,da bom kmalu dobila tudi sladkorno,holesterol. Saj to vse piše kaj te diagnoze prinesejo. Vse piše! Mislite da se vse da kar preprečit? Ne,ne da se. Pa če se na glavo postaviš. Zato,ker sem bolana. To je dejstvo. Shizofreniki umiramo mnogo mlajši kot ljudje ki nimajo teh tablet. Tako pač je.

Ampak ni mi jasno,za vse so že pogruntal tablete pa ne morjo pogruntat tablete za hujšat?? pa kako no.. za zavirnaje apetita. drek!

Ampak sadje in zelenjavo vidim da jes, drugace ne bi imela npr kalij normalne vrednosti.

Smo brali in slisali od drugi da je tezko. Ni da ne verjamemo.

a spet, 30.05.2022 ob 21:34

Daj mir ti!  Ti bom dala Biostile dve okoli kepe.  Če si ti tako zabita da kupuješ kačjo slino, ne šuntaj še drugih!

BTW, če bi sama zares hotela narediti kaj dobrega zase, ne bi iskala bližnjic z nekimi prehranskimi dopolnili in “sprehodi”, ki tvojo stenozo še poslabšujejo.  Ampak to je druga zgodba, zato je brez veze nadaljevati.

Pusti Redno na miru in jo ne zavajaj!

Ko bos ti imela stenozo se javi, do takrat pa drzi jezik za zobmi.

Preberi kaj in zakaj je aglurab, pa k čemu še pripomore.

Ampak tebi se celo življenje vrti samo okoli tablet. Ne pa, kaj bi lahko sama naredila proti kakemu zvarku. Potem pa jamraš kemija, kemija, ampak še za shujšat bi pa še ene tri pojedla, samo da ti ne bi bilo treba gledat kaj in koliko vneseš vase.

Tak občutek sem dobila, ko te berem.

Takle, 30.05.2022 ob 21:52

Preberi kaj in zakaj je aglurab, pa k čemu še pripomore.

Ampak tebi se celo življenje vrti samo okoli tablet. Ne pa, kaj bi lahko sama naredila proti kakemu zvarku. Potem pa jamraš kemija, kemija, ampak še za shujšat bi pa še ene tri pojedla, samo da ti ne bi bilo treba gledat kaj in koliko vneseš vase.

Tak občutek sem dobila, ko te berem.

Tak občutek dobiš zato ker sme apatična. Ljudem se gabim,ljudje pravijo da sem lenuh. Ker to shizofreniki smo. Samo sedim,jem,ležim. Nič ne delam. To je otopelost in apatija. Zato,sem zelo osovražena. Ne samo na Monu,tudi nasplošno. Nimam volje,apatija. In me po krivici ljudje stigmatizirajo. To je značilnost shizofrenikov. Ko megla. Nič od njiih. lenuhi. V bistvu pa zelo bolani.

V izvidu jasno piše, da je funkija ščitnice normalna. Rabiš samo več d vitamina. In gibanja. Vsak dan ven dolg sprehod in ga boš hitro imela zadosti. Samo to se ti pa ne da. Je bolj zabavno letat okoli dohtarjev in zganjat dramo.

ejejej, 30.05.2022 ob 21:59

V izvidu jasno piše, da je funkija ščitnice normalna. Rabiš samo več d vitamina. In gibanja. Vsak dan ven dolg sprehod in ga boš hitro imela zadosti. Samo to se ti pa ne da. Je bolj zabavno letat okoli dohtarjev in zganjat dramo.

prav.. če pač tako praviš očitno bo držalo nimam kej.. 🙁

Šnelca_783, 30.05.2022 ob 21:41

Ko bos ti imela stenozo se javi, do takrat pa drzi jezik za zobmi.

Trapa!

A ti sploh veš, kaj se priporoča pri stenozi, kaj pri herniji, kaj pri osteofitih/osteoporozi/deformacija pri poškodbah, itd?  Ne, a ne, zato bodi tiho.  Važno, da “hodiš” in žreš svinjarijo.  Aja, pa vse skupaj poplakneš z nekimi tabletami.  Koza.

Kar se pa tiče sadja in zelenjave pri Redni, pa tudi nisi odkrila tople vode.  Cuker je cuker, če ga je preveč bo škodil tako tisti iz sadja kot tisti iz čokolade.  Zelenjava sama po sebi ne pripomore k zdravju, če je poleg obroka, ki je preveč kaloričen, namesto da ga zamenja.  Kapiš?

Kalij – dovolj je, da ješ veliko krompirja in mesa, tako da ne pametuj.

New Report

Close