Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice redukcije elektrike v kampu paušal

redukcije elektrike v kampu paušal

Že nekaj let imamo paušal v manjšem kampu v Istri, kjer smo se predvsem letos zaceli soočati s težavami z električno energijo. Ker kamp nima primerne infrastrukture za taksno stevilo ljudi kot jih sprejmejo v času glavne sezone, obstojeci sistem elektricne napeljave ne zadosca za vse, zaradi cesar prihaja do izpadov, sedaj pa se je vodstvo kampa celo odlocilo za redukcije z obrazložitvijo da nam bodo elektriko priklopi sele ko bomo cisto vsi izklopili klimatske naprave.
V pogodbah nimamo zapisano da jih ne smemo uporabljati pa tudi varovalke na katere je prikljucena vsaka parcela posebej ne meče ven zaradi preobremenjenosti.
Se je ze kdo soocil s tem problemom in kaksne moznosti za pritozbo na pristojne institucije na Hrvaskem sploh imamo?
[attachment=0]kamp.jpg[/attachment]

Zamenjaj kamp

normalni kampi imajo itak 6 A varovalko, in potem se jebi s klimo kolikor se hočeš…kar je tudi edino pošteno. Ne pa da kje gledaš idiote, ne vedno paušaliste, recimo privlečejo črn kamper, kaj kamper, avtobus, parkirajo na čisto sonce, odprejo tendico, gredo v šetnjo, cele dneve nikjer nobenega, laufata pa dve klimi nonstop…..( dejansko sem to gledal lani…..dva stara šveda sta bila)

Klime sploh niso problem. Probleme delajo indukcijska kuhališča.
Sicer pa, 6A varovalka zavotavlja 1300 Wattov moči, kar je dovolj, če se ne kuha na elektriko.

klime so problem, ne da ne….povprečno ima vsaka kak kilovat moči…potem imaš v hrvaških kampih na eni strani pavšaliste z vso mogočo kramo…sem jih videl tudi z dvemi klimami, tremi hladilniki, zamrovalniki in vsem živim, na drugi strani de lux tuje kampiste s kamperji ali prikolicami za 100 in več jurjev in vsem mogočim luksuzom notri, na tretji strani pa jebene šotoriste z eno žarnico, hladilno skrinjo in pica panom…..plačajo pa vsi enako.
marsikateri ima v kampu stalno inštalirano moč med 2 in 4 kilovati, špice še več….če to pomnožiš z nekaj sto prideš do ogromnih številk in je logično, da želijo kampi zadeve omejiti.

v tujini praktično povsod ( vsaj tam kjer sem jaz bil) so bile varovalke 6A…..za pica pan je blo….

New Report

Close