Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Referenca pri plačevanju v e-banki

Referenca pri plačevanju v e-banki

Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem plačevala preko e-banke in nisem imela podatka za malo okence pri referenci. Račun imam pri KBM in potem mi napiše: “Model reference mora biti v formatu SIxx ali RFxx”
Potem sedaj na blef napišem SI in še dve številki, odvisno kaj mi skozi potegne. Enkrat, ko smo izgubili položnico za šolo sem potem tudi imela težavo točno s tem in mi je gospa po telefonu rekla naj poskusim kar nekaj številk, da ni pomembno katere so. Takrat se spomnim, da mi je šele en četrti poskus prijel.

Ali mi lahko kdo to razloži v čem je trik in kateri številki naj bi vnesla?

Referenca si ti. tvoj račun, ki ga imaš odportega pri lojzetu. Zato je pomenbo, če po pomiti nakažeš xy franclu, da boš težila za razlago lojzu.

Razmem, da se ti zgodi, ne razumem pa, da se ti dogaja, tako na blef, neodgovorno.

če plačuješ na podlagi prejete položnice imaš vse gor navedeno. Največkrat se uporablja model 00 ali pa 12 v nadaljevanju pa navedeš 12 mestno številko – običajno sklic ki ti ga določi firma kateri plačuješ.

ti si čist mim. Mešaš referenco in TRR.

ti si čist mim. Mešaš referenco in TRR.[/quote]

Ne razumem tvoje možače tudi iz drugih forumov, ampak če je vse ok pri referenci, ki gre tudi iz trr na trr s pravilno referenco, potem res nisem problem, ker si ti v čudnih izgovorih?

Niti ne iščem tebi podobnih insertov, ki jih je lahko odpraviti.

p.s. mogoče je bolje, da vedriš še naprej po ostalem čveku, ki se imenuje m vs ž. Ali bodo presodili, če je to ok, a je taka težnaj po enem in drugem čveku v takšni poplavi enega vzdevka, ki se tako izpostavlja na večih straneh. Da ne bo spet kdo kriv, ker ni opazio, ob vsej bohotnosti.

p.s. če sfališ referenco, ki je ponavadi podaljšek za pravuilen znesek vplačljivosti, se tudi najde zgrešen sklic in je vse drugo krivo, ker ni potrebe po tem, da se boste spraševali jutri, kako nimate samopodobe in ne zmorete nikogar spotštovati, ker vam tega nihče ni pokazal kot starš-

Spoštovanja vas lahko naučim, hkrati pa tudi tega, da ne zmorete kepe deliti kot se vam sprdne. Očitno se tapridne učijo sšotovanja. Meni je to sicer izpod časti, ker bi vas to morali starši naučiti. Zato sem odmislila tudi težavnost.

Zato verjamem, da vas je že veliko minilo. Če pa še ne, pa še pride. Borba iz vaših vzgibov pač še mora obstati, da boste menili, da je to iz vašega lastnega vzgiba prav tako. Bless.

ti si čist mim. Mešaš referenco in TRR.[/quote]

Ne razumem tvoje možače tudi iz drugih forumov, ampak če je vse ok pri referenci, ki gre tudi iz trr na trr s pravilno referenco, potem res nisem problem, ker si ti v čudnih izgovorih?

Niti ne iščem tebi podobnih insertov, ki jih je lahko odpraviti.

p.s. mogoče je bolje, da vedriš še naprej po ostalem čveku, ki se imenuje m vs ž. Ali bodo presodili, če je to ok, a je taka težnaj po enem in drugem čveku v takšni poplavi enega vzdevka, ki se tako izpostavlja na večih straneh. Da ne bo spet kdo kriv, ker ni opazio, ob vsej bohotnosti.

p.s. če sfališ referenco, ki je ponavadi podaljšek za pravuilen znesek vplačljivosti, se tudi najde zgrešen sklic in je vse drugo krivo, ker ni potrebe po tem, da se boste spraševali jutri, kako nimate samopodobe in ne zmorete nikogar spotštovati, ker vam tega nihče ni pokazal kot starš-

Spoštovanja vas lahko naučim, hkrati pa tudi tega, da ne zmorete kepe deliti kot se vam sprdne. Očitno se tapridne učijo sšotovanja. Meni je to sicer izpod časti, ker bi vas to morali starši naučiti. Zato sem odmislila tudi težavnost.

Zato verjamem, da vas je že veliko minilo. Če pa še ne, pa še pride. Borba iz vaših vzgibov pač še mora obstati, da boste menili, da je to iz vašega lastnega vzgiba prav tako. Bless.[/quote]

pejt spat ura je že res pozna ;)))

Do sedaj se mi je to dogodilo ene petkrat, vedno pri plačevanju brez položnice.
Enkrat je bila izgubljena položnica, drugič rezervacije hotelov, kjer plačaš akontacijo zaradi rezervacije in v mailu ti tega ne pošljejo, referenco pa ti seveda, tretjič nakazilo nekomu….

Takrat za šolo sem jih poskusila več 00, 01, 09, 04 … se ne spomnim več natančno. Potem je ena od njih prijela in je šlo nakazilo skozi. Računovodkinja šole mi je rekla, naj jih pač kar takole poskušam, dokler ne bo potrdilo.

Začela sem razmišljati, da so morda zadaj kakšna pravila in imata posamezni števili kak pomen.

HEJHOJ hvala za odgovor.

kako se eni zjutraj sami oblečete???

Trije parametri se rabijo pri izmenjavi denarja:
kdo , komu , ter koliko ( upam da vam je jasno, če ni preberite ponovno).

TRR = komu
€ = koliko
REF = kdo (oz v katerem imenu, če ne rabiš pa vneseš npr datum)

kako se eni zjutraj sami oblečete???

Trije parametri se rabijo pri izmenjavi denarja:
kdo , komu , ter koliko ( upam da vam je jasno, če ni preberite ponovno).

TRR = komu
€ = koliko
REF = kdo (oz v katerem imenu, če ne rabiš pa vneseš npr datum)[/quote]

aja pa REF je seveda lahko tudi namen

A da bi ji pakdo normalno odgovoril, pa ne gre?

Takole je:
– če imaš položnico ali račun, potem referenco prepišeš od tam
– če imaš samo številko računa, napišeš SI00 in v drugo okence številko računa
– če nimaš pa nič, potem pa napišeš SI99

Lahko za referenco napišeš datum, se pravi v prvo okence 00, nato pa recimo današnji datum 2582014.

Tako mi je povedala kolegica, ki dela na banki.

99 – ne rabiš tipkat nič več naprej….to pomeni ni reference (drugo)

Najlepša hvala vsem.

V PRVI OKVIRČEK REFERENCE JE POTREBNO VPISATI:

SI00 IN NE SAMO 00

Me zanima če vas mehanik isto vpraša, ko ga kličete zaradi prižgane lučke na armaturki 🙂

okoli te Reference je cela znanost ☺
Enostavni sta SI00 – v drugo polje napišeš npr letnico in mesec (2020-11) ☺ .. SI99 naj bi prenesel karkoli … pa me včasih je.be ☺
Ostale številke (guglej referenca na UPN) pa imajo zelo pomembne lastnosti od oblike zapisa, preko števila številk v zapisu … npr: 123-4567 (obvezno dve števili ločeni s pomišljajem) do “modela” številke – da je število deljivo z 11 in zadnja številka ostanek od deljenja z 11 ….

Referenca je sestavljena iz modela (npr. SI00) in sklica (npr. 2020-11). Model SI00 je tisti, ki prenese vse, kar ima 1-3 vezaje. Model SI99 pa pomeni, da sklica ni.

Referenca je sestavljena iz modela (npr. SI00) in sklica (npr. 2020-11). Model SI00 je tisti, ki prenese vse, kar ima 1-3 vezaje. Model SI99 pa pomeni, da sklica ni.
[/quote]
To je tak hudičev model, da se potem monklje, ko ga ne znajo prepisat iz predračuna, madonajo počez in po dolgem, ko ni paketa s spletne trgovine. 😁

Če ti niso določili reference, potem si nič ne zmišljuj, ampak enostavno vpiši pri referenci SI99 in v naslednjem dolgem okenčku popolnoma nič. Tako se napiše, če ti prejemnik ni določil nobene reference oziroma sklica.

đizusfakinkrajst
p akdo te stare teme na površje vlači…

New Report

Close