Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Referendum 7. junija

Referendum 7. junija

Zahtevo za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o noveli zakona o odvetništvu je danes v DZ vložilo 33 poslancev SDS in SLS. Referendumsko vprašanje se glasi, ali ste za to, da se uveljavi novela zakona o odvetništvu. Pobudniki predlagajo, da se referendum izvede 7. junija, hkrati z evropskimi volitvami, je povedal poslanec SDS Jože Tanko.

Tanko je opozoril, da je Odvetniška zbornica Slovenije vložila pobudo za oceno ustavnosti veljavnega zakona o odvetništvu in zakona o odvetniški tarifi. Z interventnim spreminjanjem zakona o odvetništvu po njegovem mnenju poskuša prehiteti odločitev ustavnega sodišča.

Odvetniške tarife bodo z novelo zakona o odvetništvu močno poskočile, s tem pa bo bistveno manjša tudi pravna varnost državljanov, predvsem preprostih ljudi z nizkimi dohodki ali celo brezposelnih, je dejal poslanec SLS Gvido Kres. Zato po njegovih besedah vztrajajo, da se obdrži veljavni način določanja odvetniških tarif.

Ja ja HRC, si se le zbudil??? To je za nas že stara tema!

“s tem pa bo bistveno manjša tudi pravna varnost državljanov, predvsem preprostih ljudi z nizkimi dohodki ali celo brezposelnih,”

ti po novem zakonu ne bi bili prav nič prikrajšani, saj bi imeli zagotovlenega odvetnika, ki bi mu ga plačevala država!!!sedaj Šturmovem zakonu, ga morajo plačti sami in ker nimajo denarja, pač ne morejo na sodišče!!!

Kozinc: V ozadju zbiranje političnih točk
Kot je povedal predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc, referendumu zbornica nasprotuje, saj po njegovem ne gre za vprašanje, ki bi ga lahko zastavili vsem Slovencem. “Gre zgolj za zakon o spremembah zakona o odvetništvu, ki je tako malo pomemben, da se lahko prepusti zakonodajalcu, da o njem odloča, ne pa celotna Slovenija,” je dejal.

Po njegovem gre pri pobudi zgolj za zbiranje političnih točk in politično demagogijo. Prav tako je izpostavil stroške izvedbe referenduma, ki po njegovih navedbah stane tri milijone evrov.
———————————————————————–

če mu verjamem samo o stroških, bomo za nič porabili 3 miljone €!!!

se nam obta zopet 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} udeležba in metanje denarja skozi okno!!!

Povojni poboji so tudi “stara” tema pa še vedno aktualni

Povojni poboji so tudi “stara” tema pa še vedno aktualni[/quote]

zate prav očitno!!!!!

Ne smetit teme s povojnimi poboji!!!!!

Ninej, ali si bila kdaj prisiljena uporabiti to silno pomoč države, ki ti zagotovi brezplačnega odvetnika?????? Če nisi, bodi raje tiho.

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

zakaj moram bit tiho????

A tak predlog, da bi sedanjemu zakonu samo dodali tisti del, ki bi revnim zagotovil brezplačnega odvednika pa nebi bil dober?

Tako se tisti delavni večini, ki nismo ravno na socialni odvetniške tarife nebi povišale.

hja, verjetno lahko, se pa premalo spoznam na te zakone, zato ne bi upala soditi, kaj je bolj prav in kaj ne!!!! vem pa da je ta zakon veliko manj pomemben, kot je pomembno vse kaj drugega in zanj zapravljat denar, se mi zdi trapasto!

se mi pa zdi vse malo ćudno, zakaj se ne bi cene odvetniških storitev določevale s soglasjem odvetniške zbornice in pravosodnega ministra??? Kolikor razumem tale Šturmov zakon, lahkjo terife določa samo en sam človek (minister), a je to v redu, hmmm meni se ne zdi, ker me preveč spominja na “kaj že”!!!

Zagotovo bi odvetniki radi svoje storitve povišali, tist o zastonj obrambi je pa samo bombonček za naivne. Če bi bil namen novega zakona omogočit zastonj obrambo revnim, bi bila sprememba zakona bolj preprosta.

Mene tole okol odvetniških tarif spominja na monopole ali kartelne dogovore… pa na razne skrite podražitve, spremembe cenikov in pogojev, kjer obljubljajo pocenitve, na konc pa vedno več plačaš.

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?hpage=web&q=zakon+o+odvetni{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1tvu+tarife&qpts=1413&rn=107845335

zakaj moram bit tiho????[/quote]
Se popravljam: Bodi hvaležna, da ga nisi rabila uporabit……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

sem ti pripopala zgoraj popravek zakona, pa ga mako preštudiraj, jaz ga še nisem ga pa bom, ko bom imela malo več časa!!!:)

New Report

Close