Najdi forum

Splash Forum Politični čvek referendum o pokrajinah

referendum o pokrajinah

torej, naslednji vikend bo referendum o regionalizaciji slovenije. Kakšno je vaše mnenje o tem?

Po moje regionalizacija ni smiselna niti potrebna. Regionalne razvojne agencije bi bile čisto dovolj. Ker kolikor razumem potrebe zanjo, je na koncu bistvo zgodbe v tem, da se preko razpisov privleče čimveč denarja za razvoj iz bruslja in ljubljane. Za to pa ne rabimo načelnikov, svetov in podobnega balasta, ker bojo vloge na koncu itak pisali uradniki na RRA in ne oni.

na referendum verjetno ne bom šel, ker na njem ne bom znal izrazit svoje volje. Mogoče kdo ve, kaj moraš obkrožiti, če se hočeš opredeliti proti regionalizaciji?

Pokrajine bodo požrle še več denarja,ker bo še več birokracije,tja bodo šli odsluženi politiki,narod pa bo kot ponavadi vse plačeval!

Pojma nimam. Pa bomo sploh o tem glasovali na posvetovalnem referendumu?

kolikor razumem, bomo lahko glasovali o strinjanju regije v katero nas želijo stlačiti in o njenem imenu. Itak je samo posvetovalen in ne zavezuje nikogar, da bi ga upošteval. Mislim, da nas nihče ne sprašuje, če želimo imeti toliko regij.

jaz sem za, če namesto tega ukinejo občine

---------- le vent nous portera...

… in pol bomo spet v ureditvi ala klinčeva juga. Pridna.

Jaz sem za, samo ne za take pokrajine kot so bile v jugi. Žal pa ima pri nas kvizlinški balast še vedno preveliko moč in se bojim, da se bodo pokrajine izrodile. Ampak vseeno velja probati.

občine + pokrajine = en kup ljudi, ki za občinski/državni-beri davkoplačevalski denar meša meglo-beri kuha kavice in rešuje križanke: to bi lahko malo zracionalizirali, sicer ne vem, o kakšni racionalizaciji govori minister Gregor

---------- le vent nous portera...

Kolikor je far toliko naj bo regij 🙂 V bistvu nadaljevalni postkomunizem, ki mu levičarji nasprotujejo ker ga renovirajo desničarji. Ko pa ga bodo prevzeli levičarji, mu bodo nasprotovali desničarji. Skratka predvolilno mešanje megle.

Referendum je posvetovalni in parlamenta oziroma pozicije ne obvezuje.
Mazanje oči bedakom se reče temu!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Koliko stroškov za povsem nepomembno zadevo.

Rešitev je povsem enostavna: vsaka škofija oziroma nadškofija naj bo svoja pokrajina, škof ali nadškof pa neprofesionalni guverner pokrajine. Pokrajin bo tako znatno manj, uradne ure pa so lahko v škofovskih prostorih po nedeljski deveti maši.

referendum košta 2.500.000,00 €
to je, šenkali bi lahko 100-tim mladim družinam 25.000,00 eur kot pomoč za nakup stanovanja.

jeb** 8 pokrajin in posvetovalnega, če so 4 dovolj.

Referenduma itak ne bodo upoštevali. Država ima preveč denarja in ga namesto bolnicam namenja zadevam, ki so brez veze.

To pa ni res, da država ne namenja denarja ya bolnice. Ravno pred nekaj dnevi so objavili, da je država namenila 5.000.000 eur za obnovo bolnice Franje.

To pa ni res, da država ne namenja denarja ya bolnice. Ravno pred nekaj dnevi so objavili, da je država namenila 5.000.000 eur za obnovo bolnice Franje.[/quote]

uh to je pa res veliko v primerjavi s tem brezveznim referendumom.

To pa ni res, da država ne namenja denarja ya bolnice. Ravno pred nekaj dnevi so objavili, da je država namenila 5.000.000 eur za obnovo bolnice Franje.[/quote]

Upajmo, da bolnica Franja ne bo delovala z izgubo.

Upajmo, da bolnica Franja ne bo delovala z izgubo.[/quote]

Če boš šla ti tja za direktorja, ne bo izgube.:-))))

uh to je pa res veliko v primerjavi s tem brezveznim referendumom.[/quote]

Seveda je veliko za eno brezvezno zadevo, ki nikomur ne služi, posebno ker jo je narava že drugič hotela izločiti s svojega površja.

uh to je pa res veliko v primerjavi s tem brezveznim referendumom.[/quote]

Seveda je veliko za eno brezvezno zadevo, ki nikomur ne služi, posebno ker jo je narava že drugič hotela izločiti s svojega površja.[/quote]

hja, zame je brez veze referendum, zate pa očitno spomenik svetovnega pomena, ki privablja mnogo turistov.

New Report

Close