Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Referendum zakaj ZA in zakaj PROTI

Referendum zakaj ZA in zakaj PROTI

Prosim nekoga, da razloži zakaj gre v temu refernedumu?

Joj no, če znaš na netu postaviti vprašanje, potem znaš tudi najti odgovor.

Glasovati proti pa je nujno zato, da se onemogoči uzurpiranje priobalnih in prirečnih ter objezerskih vodnih pasov. Razen če si želiš zagraditi del morja okrog svoje parcele in tako onemogočiti vsakršen dostop do morja ostalim državljanom. Medtem pa ti in vsi hotelirji ter lastniki gospodarskih gradbenh objektov ob vodnih površunah  veselo odplakujete vso svinjarijo do podtalnice.

In potem bomo lahko vodo kupovali samo še v trgovinah. Dobavljal pa jo bo očitno minister Vizjak, sicer ne bi tako ognjevito zagovarjal nerazumno čudnega predloga zakona.

Saj mogoče, da spremembe nimajo samo negativnih učinkov. Bolj je problematičen način kako so jih sprejeli – skorajda naskrivaj, po hitrem postopku in brez vključevanja širše javnosti. Problematika ima lahko daljnosežne posledice in vključuje praktično vse državljane. Že zaradi takega nedemokratičnega, izključujočega in ignorantskega (ne)odnosa do ostalih bi bilo prav, da zakon pade.

nova
Uredništvo priporoča

Odgovor na objavo uporabnika
Referendum, 02.07.2021 ob 19:33

Prosim nekoga, da razloži zakaj gre v temu refernedumu?

Najhuje je, da zaradi tega zakona odhajamo na referendum, ki stane davkoplačevalce in bi lahko ta denar namenili za kaj drugega. Ta zakon pa bi popravili s pomočjo pravne službe, ki zakon in njegovo izvajanje dobro pozna. Mediji pristransko poročajo o tem zakonu in namesto stroke sprašujejo nevladne organizacije ( primer  take organizacije: Inštitut 8. marec, ki sam bog ve s čem se ukvarja, baje se tudi s pitno vodo). Nesposobni so vsi skupaj in zato odločitev, ki bi jo morali sprejeti v okviru sprejemanja zakonov znotraj parlamenta, prelagajo na ljudi, ki nimajo pojma zakaj gre. Zavajajo, da gre kao za pitno vodo kot češ, da je ta zakon odločilen ali bomo imeli pitno vodo ali ne, kar ni ras. Jasno, to počnejo zato, da, ča kaj ne bo ok, bodo rekli, da so krivi ljudje, ki so glasovali na referndumu in ne oni.

ko gledam tele naše, od ljudstva izvoljene parlamentarce dobim kurjo polt.

ko pa vidim še predstavnike samozvanega “instituta dneva žena” se mi pa spustijo mozolji.

od kje za vraga imamo toliko denarja, da vse te ljudi preživimo!!!

Če te res zanima, za začetek preberi tole – sama dejstva in strokovna mnenja:

https://www.ostro.si/si/razkrinkavanje/objave/novela-zakona-o-vodah-ne-omogoca-vecje-poplavne-varnosti

New Report

Close