Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Refundacija bolniške

Refundacija bolniške

Zdravo!

Mi lahko kdo prosim pomaga? Imamo primer, ko je bil delavec na bolniški od 6.3.2017 do 28.2.2018, potem je do 6.3.2018 zopet normalno delal in sedaj je spet na bolniški zaradi istega razloga. Zahtevek za refundacijo je zavrnjen, češ da za ta razlog zadržanosti še ni preteklo 31 delovnih dni. Ko sem klicala na ZZZS mi je gospa rekla, da to ni recidiv, ker je recidiv samo če je zadržanost do 1 meseca in potem prekinitev in da imamo v odločbi zapisano, da se dela po 244. členu (česar pa jaz v odločbi ne zasledim).
Kaj lahko zdaj naredim? Ali to pomeni, da ne bomo dobili refundacije dokler ne bo zopet poteklo 31 dni odkar je na bolniški?
Pa še to: že v tistem letu bolniške, ta ni bila neprekinjena, nekajkrat je imel prekinjeno bodisi za polovičen delovni čas ali celoten, ampak nismo imeli težav z refundacijo.

Najlepša hvala
LP

Recidiv je ponovna bolniska zaradi istega razloga v 10 dneh..

Ja ampak zakaj nam pa zavračajo zahtevke? Je možno, da je napaka na bolniškem listu, na katerem piše, da je prvi dan zadržanosti za ta razlog 7.3.2018? Pod peto točko – Prvi dan zadržanosti pa je zapisano od 7.3.2018, prejšnja zadržanost od 7.3.2017 do 28.2.2018.

4.točka 137.člena Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja:

4. če gre za dve ali več zaporednih odsotnosti z dela zaradi iste bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom do 30 delovnih dni, pa traja v posameznem primeru prekinitev med eno in drugo odsotnostjo manj kot deset delovnih dni, gre nadomestilo plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prekinitve dalje.

https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/nadomestila/nadom_place/nadom_pogoji/

Se pravi, da bi zahtevek morali sprejeti? Meni ni jasno zakaj so ga že trikrat zavrnili. Je prav da na bolniškem listu piše prvi dan zadržanosti za razlog 7.3.2018 ali bi tukaj moralo pisati 7.3.2017 in je to napaka, da ne sprejmejo?

Ce dejansko gre za recidiv, bi morala imeti tudi odlocbo komisije, saj jo mora odobriti le-ta, ne samo osebni zdravnik.

Odločbe imamo, a to kje posebaj na odločbi piše ali gre za recidiv ali ne?

Ne, običajno pa malo bolj jasno piše, da je komisija odobrila nadaljevanje po prekinitivni bolniške, saj mora odobriti stalež že od prvega dne ponovne bolniške, če je recidiv.

New Report

Close