refundacija
mene pa zanima ali imate kaj izkušenj z obračunavanjem refundacij boleznin? imam primer in sicer nastop bolniške je bil v novembru leta 2001, ki je bila do leta 2003 neprekinjena….delavec je po poteku te bolniške šel takoj na drugo, ki je trajala do julija 2004 in takoj spet na drugo, ki pa traja še danes.
zanima me kako se pravilno obračuna refundacijo, katere obračune plač moram upoštevati…skratka zanima me prav vse
hvala vnaprej
sem pozabla povedat, da me predvsem zanima ko je prekinitev bolniške in ponovni nastop katero leto mi je takrat osnova za izračun?
hvala
Za refundacijo se vedno vzame osnova povečana s koeficientom iz leta pred nastopom bolniške. Npr.
za l.2001 je osnova iz leta 2000-povečana s koeficientom 2000-2001, seveda za navedeni mesec ali
za l.2002 je osnova iz leta 2000-povečana s koeficientom 2000-2002, seveda pa kot navajate pri neprekinjeni bolniški. Če pa delavec ni imel prihodkov v letu 2000 ali pa ni bil zaposlen celo leto pa se upoštevajo delni koeficienti, ki vam jih bodo povedali na Zavodu za zdrav.zavarovanje (vsaj v mariboru so zelo prijazni). Na njihovi spletni strani pa najdete tudi vse ostale koeficinete, prav tako pa je sedaj možno dobiti nove obrazce(od februarja 2005), ki so v exelu in ti že tudi ob vnosu podatkov obračunajo refundacijo.
Pravica do nadomestila plače med začasno zadržanostjo od dela-datoteke najdeš na koncu tega poglavja na njihovi strani.
Upam da ti bo malo v pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.