Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek REGAL ZA DNEVNO SOBO . problem

REGAL ZA DNEVNO SOBO . problem

Smo se 6 let nazaj preselili in privlekli s seboj stari regal za dnevno sobo, ki smo ga kupili 10 let nazaj – rabljenega, da smo zacasno resil dnevno sobo vprejsnjem stanovanju.

V čem je problem?

Že 6 let kupujem regal za dnevno sobo in ne najdem normalnega.

Vse je nekaj malega. Vse skupaj nic. Vcasih smo imeli v dnevni konkretne omare, kamor si spravil vsega boga, danes pa gledam, kot da bi bili vsi ti moderni regali narejeni bolj za okras, not pa ene geke ne spravim.

Kako imate rešeno?

A imate res vsi samo te neke nizke omarce za pod tv in mogoče eno obepanko za kozarce?

Zakaj ni več bifeja v omari? Zakaj ni knjižnih polic?

Kam daste vse te stvari?

Mi smo kupili regal v Garant Polzela.

Super rešili z Ikeinim otroškim sestavom v beli barvi, ker je dobra globina, mehko zapiranje, pa lahko imaš od omar kar želiš. Zate pa- zakaj ne daš delat po meri?(ker tvoje želje so malo za časom, ampak ne slabe)

Si ne predstavljam omare/polic za knjige.

OK, sprejmem, če imaš dodaten prostor in imaš tam knjižnico in še čitalnico.

Sploh ne razumem tistih, ki nimajo doma nobene knjige.

Jah, sej bi dala delat na mero, ampak mizarji nimajo časa,

Že kuhinjo sem hotla dat delat, pa vse kar je bilo izven standardov, se kr naenkrat ni dalo. Na koncu sem jo dobila iz nemčije, ua zrezino cene, ki so mi ja izračunal napi mizarji.

Aja, jaz si pa ne predstavljam doma oziroma dnevne brez knjige, si pa jo vsekakor lahko predstavljam brez tv

Zdaj je moderno, da imaš v dnevni sobi čim manjši regal in veliko, udobno sedežno garnituro; ki ponavadi ne gre skozi vrata.                                 Vsi regali za dnevne so minimalistični.  Ogromne omare so retro in jih najdeš le še pri babici.

Dnevna soba: ogromen televizor, velika usnjena sedežna, mini regal, nobenih knjig, nobenih slik, morda na steni ogledalo ali kovinski stenski okrasni detajl.

Odgovor na objavo uporabnika
U696, 06.06.2022 ob 08:16

Dnevna soba: ogromen televizor, velika usnjena sedežna, mini regal, nobenih knjig, nobenih slik, morda na steni ogledalo ali kovinski stenski okrasni detajl.

In kam das vse stvari? Bar, elektroniko (mi imamo 6 zadev), plosce, cd-je, kozarce, knjige, kaksno deko,….?

Ja današnji človek ima sterilno, brezbarvno, svetlo, minimalistično stanovanje, ki je brezvezno in prazno kot je njegova duša.

Živimo v dobi brezveznikov.

Kako lepo je bilo v Jugoslaviji. Kako luksuzno in uglajeno se je urejalo stanovanja. In kako veliko so dali na dizajn.

Danes pa imajo vse pohištvo enostavno in brez oblik, kot bi ga 5 letni otrok z ravnilom zrisal.

Nastimaj police na steno ali kombiniraj vec regalov. Imas lepe regale, kjer so samo knjizne police. Saj ne rabis enega velikega kompleksa. Nizji regal, nad njim obesis police ali slike.

Vse je v pameti, 06.06.2022 ob 08:30

In kam das vse stvari? Bar, elektroniko (mi imamo 6 zadev), plosce, cd-je, kozarce, knjige, kaksno deko,….?

Če gledaš regale za dnevne sobe, so vsi narejeni po istem kopitu, neke brezvezne mini okrasne poličke, da se gor dela prah in kakšen predal pod televizorjem. Fora je, da so današnji TV-ji tako ogromni, da zasedejo praktično celo steno in potem so regali narejeni tako, da se temu prilagajajo.

Ti pa ne rabiš takih omar, zato v pohištvenih trgovinah ne išči pohištva za dnevno sobo, ampak išči omare, regale, pohištvo za shranjevanje itd. Kot ti je že nekdo rekel, Ikea je lahko dobra možnost, ker se da njihove kose fino skombinirati med seboj tako, kot ti ustreza. Sicer ti pa recimo lahko tudi v Lesnini naredijo po meri regale, če ne najdeš mizarja.

Mi imamo sicer Ikeo, pri tleh in pri stropu zaprto, da lahko notri kaj spraviš, vmes police za knjige in elektroniko.

Mi imamo 20 let staro pohistvo, delal mizar, kar potrebujemo dodatni, spet naredi mizar.

Ce bi kupvala zdaj, spet mizar. Res je drazje in dolgo cakas, a imas tocno to, kar si zmislis.

Zadnjic sem bila v Ikei in imajo cuda omar, takih in drugacnih, ni da ni, pa se vse te omare gredo skupaj, lahko jih skombiniras na sto nacinov. Mogoce tam najdes kaj zase.

Moja prijateljica je lani na novo opremljala hiso, v dnevni minimalizem, v spalnici pa ogromna knjizna polica.

Druga prijateljica je preurejala stanovanje. Cez celo steno v dnevni je dala vgradno omaro, ostalo samo kavc, mizica in tv. Meni je ta ideja z vgradno omaro vsec, imas ogromno shranjevalnega prostora in ni nacickano s sto policami in predali.

Stara forumašica, 03.06.2022 ob 22:47

Si ne predstavljam omare/polic za knjige.

OK, sprejmem, če imaš dodaten prostor in imaš tam knjižnico in še čitalnico.

Sploh ne razumem tistih, ki nimajo doma nobene knjige.

Šele zdaj vidim, kaj sem napisala, grrr.

Pisati bi moralo

Si ne predstavljam stanovanja, dnevne sobe brez omare/polic za knjige.

pojdi na ikeino stran, poglej sisteme za shranjevanje, če ti je kaj od tega všeč

imaš besta sistem, ki je primeren za dnevno sobo

https://www.ikea.com/si/sl/cat/besta-sistem-za-shranjevanje-46053/

mizarji so mišn imposible. vsi so zasedeni za leto dni vnaprej in vzamejo bolj ali manj samo celotne projekte za hišo, ali pa če imajo kaj malega fraj, da te vrinejo nekam.

Mi imamo v dnevni praktično edini prostor, kamor lahko damo eno veliko omaro. Zato eno celo steno zasede ogromna garderobna omara. Vrata so bela in tako skoraj nevidna. Potem imamo pa na drugi steni še dva preprosta regala s policami za knjige. Sem pa tudi jaz pred leti iskala te regale za knjige kot nora, ker sem hotela, da segajo do stropa in da so čim bolj priročni.

nam je všeč svetlo stanovanje in imamo masivno pohištvo na belo, z kovanimi detajli (no kuhinja je masivna rustika vanilija) in razkošno z vitrino vred v dnevni sobi. Kupovala sva po kosih 13 let nazaj v Mostah, ne vem, če so tam še posredniki IT pohištva, nekaj podobnega se verjetno najde na: Klasične stilne dnevne sobe – Notranja oprema ProAmbient

Kozarci so v kuhinji.

Knjige na posebnih policah ob stopnišču

Glavnina knjig pa v visoki omari z drsnimi vrati. Dolžina 3,2 m.  V pisarni/knjižnici. Knjig imamo ogromno.

New Report

Close