Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek registracija avta

registracija avta

eznam forumov • Seznam tem • Na temo • Nova tema • Iskanje • Prijava
pu99
registracija avta
07.04.10 11:25
ali lahko povsod registriraš avto za manj kot 12 mesecev, trenutno sem v denarni stiski in ne morem plačati letno zavarovanje, dobiš lahko potem vseeno na obroke,hvala za odgovore

Za manj kot 12 mesecev ga ne moreš registrirat, plačat moraš celoletno, lahko pa ga potem prej odjaviš in dobiš nazaj. Ampak to ti verjetno v trenutni situaciji ne pomaga.

Lahko pa daš zavarovanje na obroke, mislim da gre tudi na 12, brez obresti. Jaz ga dam vedno, ker mi je škoda dat 800 EUR gotovine, če gre na obroke brez obresti. Cestnino in ostalo moraš plačati v enem kosu za celo leto.

Lahko ga registriraš za manj kot leto. Jaz sem ga marca registrirala le za pol leta in plačala kasko le za pol leta. Takrat se mi isteče kredit in mislim zamenjat avto in kupiti spet novega. Zato se mi je zdelo brez veze plačevati za celo leto. Tudi za pol letno obdobje, dajejo na obroke. Preverjeno.
Lp

nova
Uredništvo priporoča

Če ga boš registrirala za manj kot eno leto, te bo prišlo precej dražje kot letno zavarovanje (če preračunaš na mesec). Je pa mogoče vzeti zavarovanje na obroke, kar bo ceneje, kot krajše zavarovanje. Na trajnik ni niti obresti, na položnice je cca 2,5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obresti, če jih je več kot šest, drugače obresti ni.
Cestnino (in tehnični) pa je potrebno plačati v enem kosu.
Pa še: če boš vzela za krajše obdobje so obroki lahko razporejeni le na mesece, ko imaš veljavno zavarovanje (npr. šest mesecev zavarovanja, šest obrokov, ne več)

Cestnino ni potrebno plačati v kosu. Plačaš jo za tisto obdobje, za katero je zavarovano. Govorim iz prve roke!

Seveda jo je potrebno plačati v enem kosu, saj je ne dajo na obroke.

Nekateri ne razlikujete med registracijo in zavarovanjem.
Registrirat moraš avto za celo leto – izjema je, da si kupil rabljenega in plačaš samo obdobje do registracije, katera je vpisana v tehničnem dovoljenju. Cestnine in takse plačaš v celoti na šalterju, ne gre na obroke.
Zavarovanje pa lahko plačaš za krajše obdobje, gre tudi na obroke.

Seveda jo je potrebno plačati v enem kosu, saj je ne dajo na obroke.[/quote]

Pravzaprav sem mislila na plačilo sorazmernega deleža. Pri registraciji za pol leta, plačaš cestnino za pol leta. Na obroke jo pa seveda ne dajo.:)

Kolk ste fukjeni!!! Zavarovanje lahko vzameš tud za en mesec(in nič dražje v primerjavi z celoletnim)…cestnino pa plačaš do tehničnega….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Pa tudi cestno takso lahko plačaš le za dva meseca! Preverjeno! Tako delajo tisti, ki želijo avto kmalu prodati!

New Report

Close