Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Registracija nickov

Registracija nickov

Primož, spodbujam te, intenzivno, da uvedeš registracijo nickov…
Sasha

Sem vspodbujen 🙂

hvala se trudim , bo kmalu

primož

Hvala.
Si dobil kake dobre čevlje, zadnjič??

Nekaj malega pa res, bile so edine, ki so bile kolikor toliko. Pa saj veš kako je kupovati, če imaš veliko družbo :))

primož

Ja, sem opazila. Jest sem našla ene prav luštkane semiš -peščene barve. Kaj drugega pa ne. Ob meni je bil tudi en forumaš. No, jutr grem pa za cunje zapravljat. Čao.

zato ker:
želim ostati v anonimnosti, kar pa mi samo en nick ne bi prinesel.
Potem bi zopet potrebovali več nickov za različne probleme – pa smo spet na istem. Prehitro se da informacije o eni osebi povezati – pa nisi več anonimen.

se strinjam, da potem ne bomo več anonimni

jaz na primer na forumu lahko spregovorim o zadevah, o katerih se z možem ne pogovarjam

ker ga redno prebira, sem prepričana, da bi me po dveh-treh temah z istm nicom kmalu prepoznal…

Odločno PROTI

oz. lahko mogoče narediš tako, da so eni registrirani (tisti, ki to želijo), ostali pa ne…?

XY

seveda si bos lahko izbrala ime po zelji in nihce , ga ne bo pregledoval, napisi, da si uporabnik XY, pa bo, ta registracija bo samo zato, da si ne bodo mogli sposojati imena in se predstavljati kot nekdo drug.

naprimer dva tomaža, ali dve tini in tako naprej

primož

Sem za registracijo, samo ne obvezno. Kdor želi, se lahko javlja kot “Anonimous”, tako kot na forumu poljub.com. – moj predlog.
Se pravi, da ne bo dveh Tin ali dveh Janezov, vsak prijavljen nick bo unikaten, vsi ostali pa so lahko Anonumous.

Sem proti.

To nima smisla ker bomo ugotavlali kdo je kateri Anonumous, pa še vzdrušja ne bo takega.

LP, miki

Jaz sem za regiatracijo. Vsi nerigistrirani, pa naj imajo enak nick. Najslabše pri tej nerigestraciji je to , da jaz lahko vzamem ob neki debati od drugega nick ali pa drug mojega.
miki, tebe poznamo vsi kot pametnega. Kako bi se počutil, če bi nekdo pisal neumnosti pod miki. Kaj bi mi vedeli ali imaš slab dan ali je nekdo drug.
LP

Primož! Če bo tako kot na Tjavendan, potem to ni čisto v redu. Jaz sem najprej imela Lili, pa se je nekaj zataknilo pri geslu, zdaj pa sem LILI. Ampak ime je isto, z velikimi ali malimi črkami. Misliš tako naredit?

Lili

xy je pisal/pisala:
>
> se strinjam, da potem ne bomo več anonimni
Zakaj ne bi bili? xx je pravilno nakazal pravi problem – človeški faktor, saj težko skrijemo svoje specifične lastnosti. Komur uspe to, je anonimen.

> ker ga redno prebira, sem prepričana, da bi me po dveh-treh
> temah z istm nicom kmalu prepoznal…
Moški smo precej slepi, a čisto slepi pa le ne.

> oz. lahko mogoče narediš tako, da so eni registrirani (tisti,
> ki to želijo), ostali pa ne…?

Tak je cilj.

Lili je pisal/pisala:
>
> Primož! Če bo tako kot na Tjavendan, potem to ni čisto v
> redu. Jaz sem najprej imela Lili, pa se je nekaj zataknilo
> pri geslu, zdaj pa sem LILI. Ampak ime je isto, z velikimi
> ali malimi črkami. Misliš tako naredit?

Uporabniki se bodo morali naučiti ločevati stvari – sistem ve, da Lili in LILI ni isto, ker sta zadaj dva (teoretično) različna uporabnika. Naj zaradi ljudi, ki ne preberejo dobro, ukinemo še podobne vzdevke? Primer: amazon.com je znana spletna knjigarna; včasih je obstajal tudi amazom.com, ki je usmerjal ljudi drugam. etc,etc

Se popolnoma strinjam z registracijo nickov, problem pa nastane, če bi imeli vsi neregistrirani enak nick (no-name recimo). Kako bi vedel s katerim no-name se pogovarjaš, vsak bi vdaro svojo temo na katero bi prav tako bilo 100 odgovorov pod enakim imenom in nastala bi popolna zmešnjava. Če se bo registracija uvedla bi bilo najboljše sledeče: če hočeš sodelovati na forumu se moreš registrirat s svojim lastnim nickom ki je edinstven in prepoznaven v nasprotnem primeru lahko debate samo prebiraš.

LP, miki

Tako deluje Tjavendan. Problem pa nastane, ko si ena in ista oseba odpre več različnih nikov in se pojavlja enkrat s tem, drugič z drugim. Omejitev pri registriranju je le ta, da se ne sme pojavljati več kot enkrat.

Ja tu ni pomoči, saj se na IRC-u tud lahko pojaviš z več nicki hkrati. Tud na sedanjem forumu je to mogoče.

LP, miki

Ne gre se zato, kdo prebere prav in kdo narobe. Gre se zato, da je na tem svetu toliko imen in čudnih besed, da res ni treba, da imam potem 3 uporabnike:
LILI
lili
Lili
Se to zdi smiselno?

Jaz se strinjam.
Le dva nicka potrebujem. Pa ne za kaj slabega.
LP

Tudi jaz sem odločno proti.

Raje zrihtaj, da ko klikneš na “odgovorite na to sporočilo” da se tudi kar napišeš postavi postavi kot odgovor na tisto sporočilo, ne pa kot odgovor na prvo zgornje sporočilo.
Ali to ne dela vsem ali samo meni?

megaboy je pisal/pisala:
>
> Raje zrihtaj, da ko klikneš na “odgovorite na to sporočilo”
> da se tudi kar napišeš postavi postavi kot odgovor na tisto
> sporočilo, ne pa kot odgovor na prvo zgornje sporočilo.
> Ali to ne dela vsem ali samo meni?

Izberite “Posamična sporočila” in bo delalo točno tako. “Vse na eni strani” je priročno za brati, “Posamična sporočila” je priročno za odgovarjati.

registracija poteka ponavadi preko e-maila,
morate pa se zavedati tudi variante, ko ima nekdo po več e-mailov in ima potem tako lahko tudi več nickov….samo tolk v vednost PRIMOŽ…velja?

Pozdrav

Absolutno sem za vzdevek, tako bom vsaj vedel, kaj kamu trobezlam..hi. Ne vidim razloga, zakaj bi potreboval po dva ali štiri vzdevke…

Mogoče, zato, da bi v enem forumu govoril, da ne moreš imeti spolnega odnsa, ker iaš prekratkega, aids, sifilis, ali, da ne hodiš iz sobe ker te je strah….. v drugem pa bi bil največji džek in heroj in oh in sploh, nihče ne more brez tebe

NE BLUZITE!!!

Na internetu imate ravno toliko zasebnosti, kot doma v svoji sobi, ko se samozadovoljujete in uletijo strši. Se pravi nobene in je samo loto, kdaj te bo kdo zalotil…. če vas je tega strah…

Upam, da večina vas pride na forum, da vidi kakšne probleme imajo drugi, se proba z njimi poistovetiti in, si najti odgovor sebi v pomoč ali pa jim da odgovor in jim poskuša pomagati. Vsaj zase to vem, da poskušam, v kolikor pa tega ne morem, sem pa tiho in ničesar ne napišem,

Se pa strinjam s tem, da lahko le tisti, ki se registrirajo pišejo v Forumu in vidijo tvoj mail. Zelo dobro pa bi bilo, da se uvede sankcija za tiste posameznike, ki jim je bonton WC papir, da jih iz Foruma vrže ven, in se mu tudi na nek način onemogoči ponovno prijavo (IP ali kolački)- ni trajna rešitev bo pa za nekaj dni. Seveda z možnostjo, da se potem preko administratorja lahko opraviči vsem in se mu ponovno dovoli vstop.

Mislim, da ni veliko posameznikov, ki bi to rado večkrat poizkusilo.

New Report

Close