regratov med
Jaz delam regradov med skoraj vsako pomlad, saj je zelo dober in upam, tudi zdrav.
Recept:
Dve zvrhani prgišči regratovih cvetov namoči v 1 litru hladne vode in počasi segrevaj do vretja. Pusti, da voda vzkipi, odstrani lonec in pusti stati čez noč. Naslednji dan zlij vse skupaj v cedilo in z obema rokama stisni cvetove. V sok zmešaj 1 kg sladkorja in polovico limone, narezane na rezine (jaz dam limono brez lupine). Sok v odkriti kozici (širši) segrevaj na plošči na najmanjši temperaturi, da ohraniš vse vitamine. Tako odparevaj vso tekočino brez kuhanja. Jaz jo pri tem počasi mešam, da tekočina hitreje izpari. Masa naj se ohladi enkrat do dvakrat, da lahko dosežeš primerno gostoto. Med ne sme biti preveč gost, ker čez nekaj časa kristalizira in ne preveč tekoč, ker se skisa.
Kuhan med nalijem v kozarce za vlaganje in jih zaprem z alupo pokrovčki.
Sporoči kako ti je uspelo, če ga boš delala.