Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek REGRES

REGRES

Saj verjetno neumno sprašujem, ampka zanima me, če kljub temu, da sem na porodniškem dopustu, dobim regres?

ja seveda, sej boš koristila dopust a ne

Regres je vezan na letni dopust. In ker si na porodniškem dopustu, ne boš dobila regresa.
Razen, če nisi ravno nastopila porodniško????

ja a bo 365 dni na porodniški v istem letu

to pa ni res verona. regres je vezan na pravico do izrabe dopusta. mene npr predlani ni bilo v službi niti en dan v celem letu (najprej bolniška 14 dni, nato podaljšana porodniška), pa sem v tistem letu vseeno dobila regres!

Regres ti pripada tako kot celotni letni dopust. Izplaca pa ti ga delodajalec hkrati kot ostalim zaposlenim.

Res pa je, da ga nekateri delodajalci ob koncu leta zeliji nazaj, ce se dopusta ne koristi ali pa si celo leto na bolniski. Tako je lahko to problem pri tistih, ki smo sle na porodnisko decembra, saj v letosnjem letu ne morem izoristiti polovice dopusta, v naslednje leto pa ga po zakonu lahko prenesem le 10 dni. Ampak tudi to se lahko dogovoris.

Saj bos imela v letosnjem letu vsaj en dan dpusta, a ne? Potem ti regres pripada.

Tudi če si na porodniškem dopustu 365 dni v istem letu ti pripada regres in dopust za tisto leto.

Pišuka, pol so me pa okol prnesl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaz nisem dobila niti regresa, niti dopusta!

To so pa d.o.o.-ji!!!!!!

A je zrelo za inšpekcijo in v kolikem času je treba javiti???

Hm, Topsy, po zakonu ne moreš prenesti 10 dni, ker jih moraš koristiti v letu dopusta. Vse ostalo pa lahko preneseš v naslednje leto. Tudi pred nastopom porodniške decembra lahko koristiš ves dopust. Zakaj ga polovico nebi smela? Druga stvar je, če se z delodajalcem ne uspeš dogovoriti za koriščenje.
LP

Pojdi do odvetnika, napišita zahtevek na podjetje, če se podjetje ne odziva podajta izvržbo na sodišču, časa imaš 5 let od nastanka obveznosti. Na inšpekcijo se ne moreš pritožiti, ker zakonodajalec ni predvidel kazni za delodajalca v primeru neizplačanega regresa. Če pa boš v tistem podjetju še zaposlena, jaz ne bi.
Regres ti pripada neglede na to ali dopust koristiš ali ne.

Cau Anja,

Jaz sem nastopila porodnisko 23. decembra lani. Torej lahko v letu 2007 koristim tocno 3 dni dopusta. Ker ga lahko prenesem uradni v naslednje leto le 10 dni, mi gre 12 dni mimo.

Ce se seveda z delodojalcem ne bi zmenila tako, kot sem se, in tako lahko dopust iz 2007 koristim takoj, ko koncam porodnisko.

Se nasvet za ostale, ki ste v taki situaciji, pa se ne uspete dogovorit na ta nacin. Prekinite porodnisko en mesec prej, izkoristite decembrer za dopust, potem pa ostale dneve porodniske januarja ali pa kadarkoli do otrokovega tretjega leta. Morda to delodajalcu ne bo vsec, ker boste med dopustom na njegovi placilni list, ampak ce ne gre z lepa, je to tudi pot.

Prijeten dopust, kadarkoli ze.

Hoj Topsy. V letu 2007 ga moraš porabiti 10 dni, ostalo lahko preneseš. Na izgubi si tako za 7 dni, ne za 12. Upam, da ti uspe prekiniti za čas dopusta in nato nadaljevati s porodniško:))))

New Report

Close