Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Regres za javne uslužbence šele maja

Regres za javne uslužbence šele maja

Govorilo se je, prav tako je tudi pisalo, da bo letos regres Izplačan tako kot lani, torej marca (s februarsko plačo). Včeraj pa so nas obvestili, da bo regres šele maja.

Odgovor na objavo uporabnika
sajo, 09.02.2025 ob 15:05

Govorilo se je, prav tako je tudi pisalo, da bo letos regres Izplačan tako kot lani, torej marca (s februarsko plačo). Včeraj pa so nas obvestili, da bo regres šele maja.

Upokojenci bodo tisto revščino od letnega dodatka dobili julija ob izplačilu junijske pokojnine.

Včeraj, aha in jutri greste na letni dopust, brez regresa pa ne gre seveda.

Za javne uslužbence, ne bi smelo biti regresa, saj imajo en kup bonite. Ena od teh je da ne bodo nikdar odpuščeni, pa če počno ne vem kakšne traparije in goljufije .  Večina dela samo 4 dni v tednu v petek po 12:00 je Ljubljana prazna.

In mi je čisto OK, če ga dobimo junija. Mi je brez veze, da ga dobimo marca.

Če na koncu sploh bo? Ta vlada je z denarjem čisto zbluzila. Zdaj že kar dnevno na suho tala  svojim privržencem, vse od spolno sprevrženih spak, pa do fiktivnih podjetij.

Ja, 09.02.2025 ob 15:13

Za javne uslužbence, ne bi smelo biti regresa, saj imajo en kup bonite. Ena od teh je da ne bodo nikdar odpuščeni, pa če počno ne vem kakšne traparije in goljufije .  Večina dela samo 4 dni v tednu v petek po 12:00 je Ljubljana prazna.

aja, kakšne že? Da ni božičnice, ni čakanja na penzijo 2 leti na čakanju, kaj še?

Rekli so, da bo z marčevsko plačo, ki je za februar. Zaveza po novem je najkasneje s plačo za april oz. do konca aprila. In zdej vam naj spišejo na hitro netegunsko pokojninsko. Saj bo preparelih elastik zmanjkalo. 🙄☺️

Ja maja bò, odvisno od datuma. Nateguni so pač. In pol finance obračajo, zgolj zase. In taki, ki so iz gospodarstva prileteli v javnega. In da bodo razne lune transferje in penzjone talale. Še z božičnicam. 🙄 Da se razumemo, dostojno naj bo za vse.

Ta je pa čisto prvo aprilska.Mnogi javni uslužbenci delamo tudi vikende in v treh izmenah,nekateri dobijo tudi odpoved.

Niso samo birokratske službe pod javno,jih je še mnogo več.

Regres imamo itak v znesku minimalne plače,božičnic,13 plače ni.

Nekateri delajo/mo tudi po 10 skupaj ne da bi bili en dan prosti.

Oddelala sem mnogo nočnih,nedeljskih,prazničnih ur v službi za minimalca,a je nasmeh mojih babic odtehtal vse slaba strani službe.

Ne mečite vseh v isti koš ali pa kdaj poskusite delati v kaksni izmed javnih služb,za minimalca,pa odpovejte se regresu,vikend z druzino kvečjemu 1 na mesec..

Pa ,da vidimo junake,če bi bilo tako super delat nebi bilo pomanjkanja kadra v dso,oddelki se ne bi zapirali.

Pocahontas112, 09.02.2025 ob 16:25

Ta je pa čisto prvo aprilska.Mnogi javni uslužbenci delamo tudi vikende in v treh izmenah,nekateri dobijo tudi odpoved.

Niso samo birokratske službe pod javno,jih je še mnogo več.

Regres imamo itak v znesku minimalne plače,božičnic,13 plače ni.

Nekateri delajo/mo tudi po 10 skupaj ne da bi bili en dan prosti.

Oddelala sem mnogo nočnih,nedeljskih,prazničnih ur v službi za minimalca,a je nasmeh mojih babic odtehtal vse slaba strani službe.

Ne mečite vseh v isti koš ali pa kdaj poskusite delati v kaksni izmed javnih služb,za minimalca,pa odpovejte se regresu,vikend z druzino kvečjemu 1 na mesec..

Pa ,da vidimo junake,če bi bilo tako super delat nebi bilo pomanjkanja kadra v dso,oddelki se ne bi zapirali.

TOle je bilo namenjeno avtorju JA pa ni citiralo

Rezi*, 09.02.2025 ob 16:24

Ja maja bò, odvisno od datuma. Nateguni so pač. In pol finance obračajo, zgolj zase. In taki, ki so iz gospodarstva prileteli v javnega. In da bodo razne lune transferje in penzjone talale. Še z božičnicam. 🙄 Da se razumemo, dostojno naj bo za vse.

Ne, take vlade še ni bilo. Še puklasti ni bil tak. Ne vem kako se bo to končalo.

Receno je pri aprilski placi, ko je obracunan marec.

Anonimno 3088, 09.02.2025 ob 17:22

Receno je pri aprilski placi, ko je obracunan marec.

Ne ponavljaj. To je zdaj na hitro spremenjeno. Vemo, kaj je pisalo na vladni strani se kak dan nazaj. Normalno, da jim denarja zmanjkuje, če tako delajo z njim.

Aprila bo pa pisalo da konec leta. Konec leta pa kot za upokojence, da javni uslužbenci ne potrebujejo regresa.

modrivrag, 09.02.2025 ob 17:20

Ne, take vlade še ni bilo. Še puklasti ni bil tak. Ne vem kako se bo to končalo.

Še z davki, še kako leto imajo za mineštre s ta poceni ceniki. In obljubami v foteljih. 😁☺️ Maja bo, za tisto, ki upa že prej.

aja899, 09.02.2025 ob 16:11

aja, kakšne že? Da ni božičnice, ni čakanja na penzijo 2 leti na čakanju, kaj še?

In zakaj za vraga bi javni uslužbenci morali dobiti božičnico?

Božičnica v gospodarstvu je miloščina lastnikov, da nekaj drobtinic dobička dajo delavcem, ki so soodgovorni za nastanek tega dobička.

Javni uslužbenci pa so v službi nas vseh in imajo zagotovljene službe in plače. V gospodarstvu zagotovljenih plač NI.

do 01.07. mora biti po zakonu izplačan…Vsak naj dela kar mu paše, ne razumem teh splošnih napadov na javni sektor. Itak je to Janša začel, a sam je prisesan na državno joško še od SFRJ.

Ni mi pa jasno, tolk sindikatov, pa takale reforma, k za moje pojme ni dobra…. Pa delam v privat sektorju, ne javnem, ampak ne pizdim čez javni sketor, ker ne vidim pointa to delat. ČE ima sindikat moč, hvala bogu da jo uporabi.

Rezi*, 09.02.2025 ob 17:37

Še z davki, še kako leto imajo za mineštre s ta poceni ceniki. In obljubami v foteljih. 😁☺️ Maja bo, za tisto, ki upa že prej.

Ne, kaj takega res se ne. Vse njihovo in kot da bodo večno.

Ta regres ce bo vse tiho bodo spajtlali, da ga na koncu res ne bo. Ker si čisto vse upajo. Bodo konc leta rekli, da je bila plačna reforma tako dobra in povišanje tako visoko, da regres ni potreben. Pa se ve komu so dvignili, celo podvojili plače. Meni ziher ne, sem dobil cele tri evre več. To sem si res opomogel.

Se strinjam. Vsi so isti, vsi. Za lastne žepe znajo fajn poskrbeti. Me prav zanima, kako bo pri nas z regresom, kdaj bo. In za unega, ki piše, da je Ljubljana v petek po 12.00 prazna – ja, mogoče sredi poletja. Tudi jaz oddelala mnogo praznikov, nedelj in nočnih. A misliš da poročila na TV se pa sama naredijo? Pa nisem RTV, samo primer sem dala. Tudi UKC poskrbi za ljudi med “frej” dnevi, ne moreš verjet.

Puklasti je dal regres ne v višini minimalca, ampak po lestvici, od 0 regresa pa do nekje 1/2 minimalca za tiste, ki so bili s plačo na minimalcu.

Pa seveda je marsikje po 13 uri v petek vse prazno, priročno po pozabljajo, da po sredah ne končajo ob treh, ampak delajo zato do petih popoldan.

Javni uslužbenci še nikoli nismo dobili regresa tako zgodaj kot lansko leto. Zakaj pa? Je bil to nek bonbonček glede na to, da so nas z novim plačnim sistemom na suho nategnili?? Bolje, da je regres maja ali junija kot prezgodaj! Večina ljudi, ko je dobila regres tako zgodaj, ga za dopust ni imela nič več.

To so zrihtali sindikati, ko so podpisali ta zmazek z novim obračunavanjem plač. Obljubljali so  regres na datum lanskega vsaj javno so razglašali, Evo že prvo kar so se zlagali. Sedaj, ko so izplačane obljubljene višje plače, sedaj se bodo javni uslužbenci šele pritoževali, ko bodo dobili dodatek k plači samo drobiž. Že večkrat sem omenjal, da je sindikat podpisal zaradi svojih višjih dodatkov in  za vse politike  ter direktorjem v državni upravi. V glavnem vsem, ki imajo itak že sedaj veliko plačo. Da vidimo sedaj brihte, ki so bili tiho in se niso zavedali tega in bodo videli, da so jih prepeljali žejne čez vodo. Kakšno bo to pritoževanje, ker so vas nahecali. To delajo konstantno že od 91 leta naprej, pa še ste zvesti vašim politikom kot psi, dobite znova in znova po grbi pa vas očitno nič ne boli. Vsi politiki si dvigujejo plače in nobeden od njih  se  takrat ne pritožuje in dvigne roko za. Tudi SDS in nsi se takrat ne pritožujejo. Zakaj le, če namesto vas oni dobijo. Ko boste v glavi končno dojeli, da so vsi isto pokvarjeni in je čas, da jih preženemo se ne pritožujte več, ker nič ne naredite nič ne dobite.

Anonimno6776, 09.02.2025 ob 17:58

Javni uslužbenci še nikoli nismo dobili regresa tako zgodaj kot lansko leto. Zakaj pa? Je bil to nek bonbonček glede na to, da so nas z novim plačnim sistemom na suho nategnili?? Bolje, da je regres maja ali junija kot prezgodaj! Večina ljudi, ko je dobila regres tako zgodaj, ga za dopust ni imela nič več.

Ni v tem fora. Nič ne bi bilo narobe, če bi bil regres maja. Narobe je to, da se ničesar ne držijo kar rečejo in da dnevno talajo denar tistim pri koritu. Podvojili so plače tistim z najvišjo plačo. Delijo na suho miljone nekim neznanim podjetjem. Čistilka na minimalcu ni dobila nič  Še za dojenje cucka bi podvojili penzijo. Kot da ni že jurja in pol preveč. Ne bo se dobro končalo, vam jaz povem.

Kaj Pa če bi pogledali zadeve nalo bolj večplastno? Javnim uslužbencem vsak zaslužen evro obdavčijo, je vse uradno prikazano, zato imajo tudi manj socialnih transferjev. V gospodarstvu 3/4 zaposlenih dobi od 1/3 do 1/2 plače v obliki neobdavcenih dohodkov (bodisi kot presežek potnih stroskov, ki jih določa ni bilo, najvišjo možno malico, ali oa kar na staromoden način, na roke). Javni uslužbenci tudi ne dobivajo bozicnic in 13. plač, tudi regres je vedno minimalen. Če dodamo še to, da so tudi uradno prikazane plače za isto izobrazbo in zahtevnost nižje kot v gospodarstvu, je varnost zaposlitve praktično edini bonus. Čudno, da še sploh kdo vztraja. In čisto logično, da izobraženega kadra v javnem sektorju ni za dobit.

New Report

Close