Regres
Zdravo!
zanima me, ali mi pripada polovica regresa (kot sem ga dobila) ali mogoče celoten. Situacija je taka: prvič sem se zaposlila januarja 2004 in nato julija dobila celoten regres. V tej službi sem bila do 31. 11. 2004. S 1. 12. 2004 sem se zaposlila drugje – imam službo za določen čas, in sicer do 31. 6. 2005, torej bom zaposlena 7 mesecev. V računovodstvu sem že vprašala, pa so mi razložili, da je navodilO: polovica regresa za vse, ki so do junja.
Hvala, jasna
Izplačilo regresa je bilo v vašem primeru korektno. Za leto 2004 ste dobili celoten regres, za 2005 pa sorazmernega, ker vam bo delovno razmerje prenehalo pred 1. julijem. Tako predvideva zakon.
Lep pozdrav,
Katarina
Spoštovani,
zanima me ali in če, kolikšen regres mi pripada: Prvič zaposlena 18.10.2004. pogodba mi je potekla 31.12.2004, nato so mi pogodbo podaljšali, in sicer imam sklenjeno pogodbo do 31.5.2005. V pogodbi nimam opredeljeno koliko dopusta mi pripada – vnešena je le splošna določba, in sicer da mi na leto pripada 4 tedene dopusta. Verjetnosti, da mi bodo pogodbo še podaljšali ni, saj sem trenutno že mesec in pol na zdravljenju zaradi hude bolezni.
Poleg tega bi omenila, da je moja bruto plača znašala 82.378 SIT na mesec, ob tem pa so bile nadure plačane še enkrat več kot običajna ura. Število nadur na mesec je bilo neomejeno. Delam v prehrambeni industriji. Ali je to prav?
Tako za leto 2004 kot tudi za leto 2005 vam pripada sorazmerni del dopusta in sorazmerni del regresa. Za leto 2004 vsaj 2/12, za leto 2005 pa 5/12.
Vaša bruto plača bi morala znašati vsaj 117.500 SIT (seveda če ste zaposleni za polni delovni čas), kajti toliko znaša z zakonom določena minimalna plača. Tudi nadure so omejene z zakonom (največ 8 ur na teden, 20 ur na mesec oz. 180 ur na leto).
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.