regres
Pozdravljeni!
Imam tak problem: Za leto 2004 nisem dobila regresa izplačanega. Podjetju, ki mi dolguje regres sem poslala dopis, v katerem zahtevam, da se mi regres izplača, sicer bom izterjala na sodišču. Odgovorili so, da ga ne bodo izplačali, ker drugi delavci še niso dobili izplačanega niti za leto 2003. Da firma ni bila likvidna in so se z delavci zmenili, da se odpovejo regresom, da bi lahko še naprej poslovali. Nič od tega ni res, ker je firma taka, da ljudem regresov niso izplačevali tudi ko so jim finance cvetele. Naj povem, da v tem podjetju nisem več zaposlena in se me drugi delavci pravzaprav ne tičejo.
Z svojim dopisom in njihovim odgovorom sem šla v Šiško na inšpektorat za delo, kamor so me napotili s Parmove 33. Tam so me prav grdo odslovili, češ, da naj si najdem odvetnika in terjam preko odvetnika, ker se oni ne bojo s tem ukvarjali.
Kolikor jaz vem, je njihova dolžnost, da pošljejo opozorilni dopis podjetju in potem, če ni učinka, bi morala dati na sodišče in terjati preko odvetnika.
Prosim, če mi lahko svetujete, kaj naj naredim ter kdo bo plačal stroške odvetnika. A lahko sploh isterjam regres?
Če ste članica sindikata, imate pravno pomoč brezplčano in vam ne bo treba plačevati odvetnika. Seznam naših območnih organizacij (kjer imamo organizirano pravno pomoč) najdete na
Lep pozdrav,
Katarina
Na žalost nisem članica sindikata. Bom se pa učlanila. Kako hitro lahko postaneš član sindikata in ali bi lahko uveljavljala brezplačno pravniško pomoč v konkretnem primeru, če se zdaj včlanim.
Za pridobitev pravice do brezplačne pravne pomoči morate že pred tem nekaj časa biti članica sindikata, kar je logično – sicer bi se vsi na hitrico včlanili, ko bi bilo pač potrebno. Za podrobnosti se obrnite na vam najbližjo območno organizacijo, kjer vam bodo povedali vse o včlanitvi in nudenju pravne pomoči. Spisek območnih organizacij najdete na
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.