Regres
Pozdravljeni!
S 1.6.2005 bom zamenjal delodajalca. Zanima me, kateri delodajalec mi je dolžan izplačati regres za lletni dopust. Na letni dopust grem v mesecu avgustu. Hvala za odgovor.
Ker vam bo delovno razmerje prenehalo pred 1. julijem, vam mora prejšnji delodajalec omogočiti sorazmerni del dopusta (in s tem tudi sorazmerni del regresa), novi delodajalec pa spet sorazmerni del obojega.
Lep pozdrav,
Katarina
Spoštovani
Sem v enaki situaciji kot Pery. Problem je pa v tem, ker mi sedanji delodajalec ne more dati potrebnega dopusta. Letos ga še nisem izkoristil niti dan, pa ga tudi ne morem, ker nima nikogar, ki bi potem delal. Kaj storiti v tem primeru? Ali mi dopust lahko izplača? Do kdaj pa mora izplačati regres? Preden grem na novo delovno mesto? Hvala za odgovor. Sebastjan
To ne drži, da vam ga delodajalec ne more omogočiti. Mora ga. Delodajalec mora zaposliti toliko delavcev, da lahko delovni proces normalno teče, vključno s koriščenjem dopusta in eventuelnimi bolniškami. Tudi vi kot delavec se ne morete odpovedati dopustu, češ naj vam ga pa raje izplača. Tak dogovor je nezakonit.
Regres pa je treba izplačati najkasneje do 1. julija tekočega leta.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.