Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Regres,porodniška…

Regres,porodniška…

Pozdravljeni,porodni termin imam 2.12.2011,zanima me kdaj lahko nastopim porodniški dopust?Prav tako me zanima kako je z regresom,ali mi pripada ali ne?Zaposl.sem za nedol.čas.Hvala.

Pozdravljeni,

s porodniškim dopustom morate nastopiti 28 dni pred predvidenim datumom poroda. S potrdilom o predvidenem datumu poroda, ki ga dobite pri osebnem ginekologu, se lahko 60 dni pred pdp-jem oglasite na najbližjem Centru za socialno delo, kjer boste dobili vse potrebne obrazce za uveljavitev pravic in informacije o nadaljnjih postopkih in pravicah v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo.

Tudi med porodniškom dopustom vam pripada celoten regres.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Sprašujem v imenu znanke, kaj storiti v tem primeru. Je invalid, težko hodi,zdravi se za rakom, slabovidna,..ni da ni , same težave pri zdravju. Stara je nekaj čez 40. Zdaj bi se rad njen mož ločil od nje. Kam naj gre, saj stanuje pri njem in njegovih starših. Ona ima samo še enega starša, pa tudi ta je tako bolan, da sam potrebuje 24. ur oskrbo. Znanka ima svoje dohodke, ki pa so zelo nizki ( invalidnino ), tako , da bi se le stežka prebijala skozi mesec. Potrebovala bi tudi pomoč pri negi, ne zmore sama poti v trgovino, kuhat, pospravljat, skratka potrebovala bi pomoč vsaj nekaj ur na dan. Kam se naj obrne za pomoč in nasvete, kaj storiti in kam iti.
V njenem imenu se vam zahvaljujem za vse dobrodošle nasvete.

Pozdravljeni,

če gospa nima dovolj sredstev za življenje, lahko od moža v ločitvenem postopku zahteva preživnino. Za informacije v zvezi z ostalimi oblikami pomoči pa se naj obrne na najbližji center za socialno delo ali na kakšno izmed društev, ki invalidom nudijo svetovanje in raznovrstne storitve.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close