Reiki – izkušnje
Gre za preprosto samozdravljenje (lahko tudi zdravljenje drugih) z umiritvijo in dopolnjevanjem z neko “univerzalno življensko energijo”, ki jo imamo vsi.
Zadevi verjetno lahko rečeš tudi bioenergija – tega ne vem. Je pa specifičen način. Na začetnih stopnjah se dela – bolj ali manj – s polaganjem rok.
Nič groznega in nič zelo new-ageovskega. Po mojih izkušnjah deluje na subtilne zadeve – npr. odpravi glavobol (ko se šele pojavlja), otroku lahko zniža vročino (če ni prehudega vnetja), pomirja (kot vsaka umiritev, meditacija ali pa dotik oz. božanje), krvavitev se ustavi nekaj hitreje, ipd.
kaj imam od tega? Umirjene trenutke in malenkost več zdravja. Pa sem ter tja nižje vročine in manj glavobolov.
Ena moja soseda se s tem ukvarja in ima veliko od tega. Predvsem veliko zasluži s tem početjem, pa karkoli že je. Se mi zdi da je neko polaganje rok pa precej govorjenja zraven. Obstaja nek hitri tečaj, se mi zdi da ga je delala. Preden je to počela, se je šla pa partnersko svetovanje. S slabim partnerstvom je imela veliko lastnih izkušenj, saj so se ji vsa razmerja dokaj hitro končala, tako da je že imela kaj za povedati.
Pa ne mislit, da se zafrkavam, ker se ne. Ljduje pač radi verjamejo v čudežne rešitve in eni se jim trudijo ustreči. Naša soseda je ena izmed njih.
No, moji sodelavki se je pa po reikiju totalno zrolalo. Psihično se je čisto zlomila in celo pristala na psihiatriji. Seveda z zadevo nadaljevala, potem še z refleksoterapijo, odpral popoldansko dejavnost … samo, ko jo jaz pogledam – ni notranjega miru. In taka naj potem nekomu nekaj da?
Če nisi psihično stabilen, potem stran od reikija in podobnih zadev. Sicer pa, kot je poveda Rok-1.
No, ja. Jaz poznam nekaj ljudi, ki se ukvarjajo z reiki – em, pa se ni še nikomur zrolalo :). So čisto normalni ljudje. Hudo, no, kakšne nekateri pišete. Ogromno ljudem se zrola, pa to takšnim, ki za reiki še slišali niso :))
Ni pa neke razlike med reiki energijo in bioenergijo, kot je že Rok napisal. Oboje se pa lahko nauči čisto vsak. Jaz se sicer ne učim, sem pa hodila na terapije. Tudi našim živalim smo pomagali na ta način. Več kot zadovoljna.
Glede tega, da se nekomu zrola … seveda ne trdim, da se osebi zrola “zaradi reikija” kot takega. ker reiki tudi v končni fazi ni čisto nič posebnega, je le metoda, ki se je lahko nauči vsak. Gre za to, da se s to metodo (ali kakšno drugo, jih je čuda na “tržišču”)pospeši, poveča pritok energije (ali bioenergije, saj je vseeno) in če so v človeku blokade prehude, ti presežki energije včasih te blokede ne uspejo “prebiti”, da bi življenjska energija lahko stekla normalno, lahko naredijo pa zato še večji kaos, ali pa je to prebitje prehitro, preagresivno, kar lahko zaradi sproščenosti novih energij spet nova neravnovesja v telesu ipd. Mah, tole sem mal nabluzila, a bistvo je, da ko čistiš, uravnovešaš, moraš delati sistematično, po vrsti in ne prehitro. Tudi čakre, tistih 7 čaker in vsi bi radi v skladu z duhovnim napredkom odpirali zgornje 3-4 čakre, namesto, da bi najprej popolnoma uravnovesili spodnje. In ja, mnogo jih zaide.
Tudi moje mnenje je podobno. Med drugim večina tistih, ki padejo iz ene skrajnosti v drugo… ki so najprej proti, potem pa postanejo “goreči privrženci” česarkoli.
Ampak to so že skoraj osebnostne motnje in problemi, ki izvirajo drugje in se načeloma tudi obravnavajo drugje (in drugače).
Poanta je le v tem, da ne reiki, ne kaj drugega s področja alternativnih zdravljenj, sproščanja, energij – ali celo “duhovnosti” – ni bav-bav in ne grize, če je človek uravnotežen.
Če pa ni, je žal problem že marsikaj veliko bolj enostavnega, lahko pa tudi vse te prakse.
Sam iskreno dvomim, da bi bile med energijami kakšne pomembnejše razlike. Gre le za energijo.[/quote]
Energija ni enaka neki drugi energiji…Je razlika ali v drugo osebo pošiljaš lastno energijo ali pa si le posrednik med nekim drugim virom.
Pri bioenergiji je vir sam iniciator, pri reiki-ju, pa je le posrednik.
To je podobno, kot če greš na hrib peš ali pa z avtom…..
Sama sem ila na reiki terapiji samo enkrat. Po njej sem se čudovito počutila. Izgledalo je, kot da mi je terapevt odvzel zadnjih 20 let.
Pa pred tem nisem verjela v to, res pa je, da sem pri terapiji sodelovala, klju temu, da se mi je zdelo ” kar nekaj “.
Kar brez strahu ! Če imate možnost priti do terapevta, kar poizkusite. Ne bo škodovalo. Lahko vam le koristi.
Najslabše, kar se vam lahko zgodi po terapiji je, da ostane stanje nespremenjeno. Pa nič hudega. Vsaj poiskusili ste.
Kot pravim…če bom imela možnost, bom zagotovo še šla.
Darja
To je naša lastna energija, ki se pretaka v ljudi, živali ali rastline okrog nas, tudi v nas same. Ščemenje je ta pretok.
Ta energija je pozitivna in zdravilna in pustimo ji, da teče, da se pretaka.
Paziti moramo, da s pretakanjem le- te prenehamo, ko začutimo utrujenost, kar pomeni, da se bomo izpraznili. Temu se izognemo tako, da imamo med pretokom energije vedno stopala na tleh, nikoli v zraku ali prekrižanih nog.
Po pretoku energije, se očistimo odvečne energije, ki smo jo tudi prejeli tako, da stresemo z rokami in si z mrzlo vodo speremo roke od komolcev navzdol.
Med pretakanjem energije ne pošiljamo nobenih “zdravilnih” misli v drugega, le pustimo, da energija teče, dokler ne zaznamo, da je dovolj.
Namreč, preveč energije lahko ustvari zmedo v človekovem organizmu, nas same pa izprazni.
Tega ne smemo dopustiti.
Na to moramo biti pozorni.
Imam drugo stopnjo reikija. Če bi si vzela še en ali dva vikenda in skeširala par deset (ali zdaj že več) evrov, bi bila reiki mojster. Na steni bi mi visela lepa diploma. Ko sem imela v službi vsega dovolj,vsem se celo čisto malo poigravala z mislijo, da bi šla v te vode. Formalno bi lahko in posel bi vsaj za silo laufal kot pri mnogih, čeprav se zavedam, da mi vikend tečaji niso dali kaj prida in tudi nimam posebnega naravnega daru. In daleč od tega, da bi bili reikisti, enako kot drugi new age guruji, kaj bolj poduhovljeni. Teoriha in praksa tu ne hodita ravno vštric.
Se je pa nekaterim reikistom življenje precej obrnilo in to ne na bolje.
Tako je. Energija se pretaka čez ves čas in vedno. Tudi ko duša umre. Vsi imamo čakre in nimamo jih samo sedem. Čaker je več ter vsaka ima svojo nalogo. Odprte so pri vseh, vendar so lahko blokirane oziroma imajo v sebi neustrezno informacijo. Negativne energije po načelih REI Ki-ja ni. REI Ki stopnje so po pravilih Dr. USUI-ja 3 stopnje in ne 4 5 6 7 8 9 10 11. Za iniciacijo ali uglasitev je potrebno tudi nekaj let po pravilih Dr. USUI-ja. Nažalost je človeški ego in pohlep razdelil REI Ki na več iniciacij zaradi pohlepa in ega.
http://www.reikigraz.xyz
Vaš link
Vaš link
Energija se pretaka in s tem vzdržuje življenje. Zato so to božja posla, ne hudičeva (karkoli razumemo pod to besedo). Pretočnost je zdravje, zastoj pa pomeni bolezen. Rei-ki terapevt je samo kanal, preko katerega teče vseprisotna zdravilna energija, ki jo usmeri po meridianih, nadijih in čakrah obolelega človeka. Tudi Jezus je tako zdravil.
Od reikija in refleksoterapije se ji pa ni zrolalo.
Sama sem refleksoterapevt in to dobra. To ni to.
Ona, če bi se z refleksoterapijo ukvarjala, bi se ji kvečjemu izboljšalo.
Refleksoterapija je starodavna, naravna metoda, znana na vseh celinah sveta, ki uravnava psihofizično ravnovesje in ne obratno.
Homeostazo torej.
Bogve, kaj se ji je vse naprtilo v življenju in ni zmogla, znala, ven iz tega, pa mogoče še nevarne substance.
Mogoče, domnevam, ne trdim.