rejenje
Pozdravljena! Točno to se je zgodilo tudi meni:začela sem študirat, hodit v službo, 8 in več ur presedela…..Sedaj sem na koncu študija, stara 26 let in sovražim vsako kilo, ki jo imam preveč. Začela sem pazit na hrano, čeprav mi velik problem delajo količine (ne znam se ustavit, ko sem sita), skušam se rekreirat, ampak…. sploh ne gre dol. Malo sem že obupala in vztrajno čekiram strani o prehrani, rekreaciji….ma sploh ne vem, kaj delam narobe. Mogoče so res hormoni?
Pri meni je bilo isto. Na koncu srednje šole 57 kg pri 168 cm višine, na koncu faksa pa 77 kg. Potem pa sem se lani marca vzela v roke in zdaj imam 59 kg. Še kakšno kilo bi rada spravila dol, ampak sem tudi s sedanjo težo kar zadovoljna. Za ta dosežek je bilo treba kar precej odrekanja, ampak sem imela motivacijo. Prejšnjo soboto sem se namreč poročila in vedno sem si želela biti lepa nevesta. In s 77 kg to pač ne bi bila.
Par drobnih trikov, ki so pri meni delovali:
– jej ZELO počasi, vsak grižljaj prežveči desetkrat. Na začetku se moraš res stalno opominjati, potem pa ti preide v navado. Ne le, da s hitrim goltanjem navadno poješ preveč, tudi želodec s tem hudo obremenjuješ.
– v gostilni vedno naroči malo porcijo, kadar lahko izbiraš. Verjemi, nasitila te bo.
– namesto sokov in podobnih sladkanih pijač pij vodo ali nesladkan čaj. Tudi to zelo hitro preide v navado, in kalorij vedno prihraniš več, kot si misliš.
Mogoče nisem povedala ničesar revolucionarno novega, ampak dolgoročno bo šlo par kil gotovo dol. Pa tudi odrekanja skorajda ni! Srečno!